Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így nem túlzás szerintetek?
Kb 25-30 ember lesz az esküvőn. Ebből kb 6-7 gyerek. Zenekar nem lesz - mivel kevés az ember. Szóval gépről megy a zene majd. Vőfély az lesz. Lesz menyasszonytánc, pénzsöprés, a meghívóba beleírták, hogy pénzt kérnek, de kérnek sorsjegyet is. És azt számolgatta a menyasszony, hogy a kb másfél milliós esküvőnek a fele visszatérül nekik az adott pénzből! Ez 50e Ft / fő!
Nem úgy szokás, hogy vagy sorsjegyet kérnek, vagy pénzt?
És ilyen kis létszámnál is szokás ekkora felhajtás?
Annyira a pénzre megy a csaj!
Szerintem a felhajtás nem nagy.
Viszont az elvárt összeg, az 50 ezer/fő sok. Gondolom nem mindenki áll ugyanolyan közel a párhoz, miért adna mindenki ennyit? És nem is mindenki áll ugyanúgy anyagilag.
Én ilyen sorsjegyről még nem hallottam soha. Olyan lagziban voltam, ahol a vendégek kaptak sorsjegyet, ez volt a kísérő ajándék. Persze sok nyertes odaadta a párnak a jegyét.
Kötelező 50 ezret adni 1 embernek?? Vagyis ha minket kettőnket hívnak meg, mert egy család vagyunk akkor az 100 ezer forint??
Nem igazán értem, hogy mióta szokás megszabni, hogy a vendég mennyi pénzt ad, mióta szokás megírni hogy pénz kell nem ajándék, és mióta szokás pénzt is kérni, de mellé még sorsjegyet???
Ha én ilyen meghívót kanék nem mennék el.
Nekünk szintén csak pénz volt, de pl szokták úgy is hogy az ajándék az pénz, menyasszony vagy menyecsketánckor meg sorsjeggyel táncolnak.
Az csak viszont az én megjegyzésem hogy nekünk a 90 fős lagzink került 1,5 millióba és ebbe a zenekartól kezdve a zokniig minden benne volt, és mi igy jöttünk ki 0-ra. Nem tudom milyen a ti családotok de fejenként 50ezret adni ajándékba nem hiszem hogy mindenki megteheti. Mi így is nagyon megörültünj a 0-nak, mert sokkal kevesebbet számoltunk, mivel tudtuk hogy vannak olyan családok akiknek már az hogy ideutaznak több 100 km-ert mennyibe kerül.
Szóval szerintem túlzás, de mindenki olyan esküvőt csinál amilyet szeretne, de ne várja el hogy a rokonság meg fedezze (főleg ilyen összegel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!