Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez így nem túlzás szerintetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így nem túlzás szerintetek?

Figyelt kérdés

Kb 25-30 ember lesz az esküvőn. Ebből kb 6-7 gyerek. Zenekar nem lesz - mivel kevés az ember. Szóval gépről megy a zene majd. Vőfély az lesz. Lesz menyasszonytánc, pénzsöprés, a meghívóba beleírták, hogy pénzt kérnek, de kérnek sorsjegyet is. És azt számolgatta a menyasszony, hogy a kb másfél milliós esküvőnek a fele visszatérül nekik az adott pénzből! Ez 50e Ft / fő!

Nem úgy szokás, hogy vagy sorsjegyet kérnek, vagy pénzt?

És ilyen kis létszámnál is szokás ekkora felhajtás?

Annyira a pénzre megy a csaj!

2014. jan. 30. 11:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
44%
Nekünk 50 fös lesz Dj-vel.Vöfély nem lesz.Sztem ennyi embernek felesleges.Gondolom viccesen irták bele a meghivoba.... hát nem tudom.Mi nem irjuk bele,sztem bunkoság.Ha megkérdezeik mondjuk h boritékot szeretnénk.Én is ugy tudom h v pénz v sorsjegy.
2014. jan. 30. 11:25
 2/16 anonim ***** válasza:
59%
Ha beleirnak a meghivoba, hogy mit kérnek, el se mennék az esküvőre. Bunkósag. Majd ha akarja, akkor a meghívott megkérdezi, hogy mit szeretnének....
2014. jan. 30. 11:28
 3/16 anonim válasza:
80%
Szerintem, van aki többet ad és van aki kevesebbet,így lehet,hogy tőletek csak 10ezret kap de közeli rokontól 30 at.Ma egy Esküvőn már nem számít mi a szokás,ez az ő napjuk, a saját esküvőjét mindenki úgy tervezi és tartja ahogy neki tetszik.
2014. jan. 30. 11:30
 4/16 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a felhajtás nem nagy.

Viszont az elvárt összeg, az 50 ezer/fő sok. Gondolom nem mindenki áll ugyanolyan közel a párhoz, miért adna mindenki ennyit? És nem is mindenki áll ugyanúgy anyagilag.

Én ilyen sorsjegyről még nem hallottam soha. Olyan lagziban voltam, ahol a vendégek kaptak sorsjegyet, ez volt a kísérő ajándék. Persze sok nyertes odaadta a párnak a jegyét.

2014. jan. 30. 11:32
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy ekkora esküvő, ha még zenekar sem lesz, kizárt, hogy ennyibe kerüljön. Vannak drága, kicsi esküvők is, de azok, akik ilyet tartanak, egyrészt nem spórolnak zenekaron, másrészt nem számolgatják előre a bevételt. Nekem inkább az az érzésem, a menyasszony nagyobb költségvetést híresztel a valósnál, hogy több ajándékot adjanak nekik a vendégek.
2014. jan. 30. 11:32
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kötelező 50 ezret adni 1 embernek?? Vagyis ha minket kettőnket hívnak meg, mert egy család vagyunk akkor az 100 ezer forint??

Nem igazán értem, hogy mióta szokás megszabni, hogy a vendég mennyi pénzt ad, mióta szokás megírni hogy pénz kell nem ajándék, és mióta szokás pénzt is kérni, de mellé még sorsjegyet???

Ha én ilyen meghívót kanék nem mennék el.

2014. jan. 30. 11:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi kerül 1.5 millióba egy 30 fős esküvőn? Ilyenkor nagyon szerencsésnek érzem magam, mert én még nem voltam olyan esküvőn, ahol a pár a meghívóba írta, hogy pénzt kér vagy kifejezetten megmondta.
2014. jan. 30. 11:34
 8/16 anonim ***** válasza:
91%
25-30 fős esküvőből akar kb 750 ezret visszanyerni??? Jól el van szállva, kötve hiszem, hogy mindenki legalább 50 ezret rakna neki a borítékba , talán egy 3-4 tagú család...Ha nem tudja rászánni azt az összeget, akkor ne tartson ekkora banzájt! Én biztosan kivonnám magamat az ilyen pénztarhálásból valamilyen ürüggyel. A végén még le is lesz szólva az, aki nem tejel annyit, amennyit ő kiszámolt! Tudom, ha közeli rokon és előre szólt, akkor ciki+nehéz olyan hihető okot találni, amivel távol lehet maradni. Ha nem közeli rokon, és a lakhelyemen tartják, akkor én udvariasan megmondanám, hogy a szertartást szívesen megnézem, de a lagzira sajnos nem tudok maradni és kész.
2014. jan. 30. 11:36
 9/16 anonim ***** válasza:
74%
7-es!Sztem azzal nincs baj h a meghivó szét hordásakor,megkérdezi a vendég,h mit szeretnének nászajándékba,és azt mondja a pár h boritékot.Ez miért baj?Mit mondjanak?Azt,h semmit nem kérünk.Aztán meg kapnak 10 tányérkészletet.1-es vtam
2014. jan. 30. 11:39
 10/16 anonim ***** válasza:
91%

Nekünk szintén csak pénz volt, de pl szokták úgy is hogy az ajándék az pénz, menyasszony vagy menyecsketánckor meg sorsjeggyel táncolnak.

Az csak viszont az én megjegyzésem hogy nekünk a 90 fős lagzink került 1,5 millióba és ebbe a zenekartól kezdve a zokniig minden benne volt, és mi igy jöttünk ki 0-ra. Nem tudom milyen a ti családotok de fejenként 50ezret adni ajándékba nem hiszem hogy mindenki megteheti. Mi így is nagyon megörültünj a 0-nak, mert sokkal kevesebbet számoltunk, mivel tudtuk hogy vannak olyan családok akiknek már az hogy ideutaznak több 100 km-ert mennyibe kerül.

Szóval szerintem túlzás, de mindenki olyan esküvőt csinál amilyet szeretne, de ne várja el hogy a rokonság meg fedezze (főleg ilyen összegel)

2014. jan. 30. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!