Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehet egy ilyen emberrel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet egy ilyen emberrel teljes életet élni? A beszélgetés nem nagyon használ?

Figyelt kérdés

A menyasszonyomról van szó. Sokat beszélgettem vele erről, de nem sok eredménnyel, vagy sírás a vége, vagy sértődés.

Nagyon önbizalomhiányos és szeretetéhes ember. 28 éves, 3 éve vagyunk együtt.

Még a kapcsolatunk elején mondta, hogy a korábbi pasijai miatt is ilyen. Megjegyzem, magának köszönheti, mindig zűrös alakokkal kezdett. Füvesek, nagymenők(rossz értelemben), ilyenek.

Igazi barátai nincsenek, pedig saját bevallása szerint nagyon szeretne. Ettől függetlenül sok embert ismer, csak felszínes kapcsolatok ezek.

Nem értem, miért lehet ez, hisz nagyon könnyen ismerkedik, nem egy szégyenlős lány.

Ebből már sok probléma volt, az önbizalomhiánya miatt sokszor kihívóan öltözködik, szeret ismerkedni, és ezek általában férfiak.

Mindig nagy vita van belőle, ha nélküle akarok elmenni kicsit szórakozni. Megjegyzem, ez éves szinten 5-6 alkalom, és az is csak haveri sörözgetés, nem bulizás. Mintha féltékeny lenne rá, ezt onnan is tudom, hogy az is baj, hogy az én barátaim nem tekintik őt is barátjuknak. Mintha rajtam keresztül keresne barátokat is.

Nagyon nehéz így vele, sok baj van ezekből a tulajdonságaiból.

Beszélgetés nem használ, mint írtam.

Szerintem azért nincsenek barátai, mert nagyon közvetlen ember, néha talán túlságosan is... Ezért önkéntelenül is az alakul ki róla, hogy jó vele beszélgetni meg minden, de mélyebb dolgokat nem akarnak tőle.

Szeretem, de nem tudom, egy életen át el lehet-e viselni egy ennyire önbizalomhiányos és szeretetéhes embert. Mintha ki akarna sajátítani, nélküle nem mehetek sehová, mert akkor ő le van s-zarva meg ilyenek. Persze mikor neki van lehetősége kimozdulni, akkor ebből nem csinál problémát...

Gyakran olvasgatok itt, tudom voltak ehhez hasonló kérdések, de nem én írtam ki őket.

2014. jan. 24. 11:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
12%
Hát pedig változnia kell... lehet így élni vele, csak nem könnyű. Miért nem használ a beszélgetés? mit mond, amikor elmondod, mit kéne tennie?
2014. jan. 24. 11:37
 2/19 anonim ***** válasza:
40%

Nagyon vigyázz azzal az emberrel aki másra hárít. Nagyon.

Jellemzően azok teszik ezt, akik palástolni akarják önmagukat, és masszívan nem önmagukat adják.

"Igazi barátai nincsenek, pedig saját bevallása szerint nagyon szeretne. Ettől függetlenül sok embert ismer, csak felszínes kapcsolatok ezek. "

Ez is nagyon gyanús.

Szerintem ez az ember nem egyenes. Az amit te látsz, csak egy szerep.

2014. jan. 24. 11:41
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
Gyerekes viselkedésre vall, ha majd asszony lesz és gyerekei lesznek, biztosan változni fog.Dicsérjed, hogy bizzon önmagában.
2014. jan. 24. 11:42
 4/19 A kérdező kommentje:

Azt mondja, hogy tudja hogy igazam van, néha 1-2 hétre megváltozik, de utána visszaáll minden. Vagy mint írtam sír, besértődik.

Néha azt mondja rám, hogy én túl antiszoc vagyok, azért zavar engem, hogy ő ismerkedik.

Rengetegszer megölelem egy nap, rengetegszer elmondom, hogy szeretem, hogy csinos. Nem az, hogy nehezemre esik, csak azért kicsit megeröltető, hogy állandóan azon kell járjon az agyam, hogy vajon elégszer elmondtam-e már, hogy mennyire szeretem meg mennyire csinos.

2014. jan. 24. 11:46
 5/19 A kérdező kommentje:

Még annyi, hogy az ő "barátait" én nem igazán kedvelem. Ezért nem szoktam vele elmenni, ha találkozik velük.

Van 1-2 ismerőse, akit kedvelek, de ők meg engem nem bírnak, úgy érzem.

Ennek az az oka, hogy ha nem kapja meg a "dícséretcsomagját", vagy nem vele foglalkozom csak, nem kísérem el ide-oda, akkor nekik szokta elmondani, hogy én mennyire les.zarom őt.

Ilyenkor ezek az ismerősei persze őt védik, én meg vagyok a szemét...

Aztán csodálkozik a párom, hogy nem akarok elmenni velük... Persze, lejárat előttük, érzem rajtuk, hogy szemétnek tartanak vagy hogy fogalmazzak, persze nem akarok kimozdulni velük.

2014. jan. 24. 11:52
 6/19 A kérdező kommentje:
Ezek ellenére engem sosem zavart, ha nélkülem megy el velük, bezzeg ha én akarok elmenni a barátaimmal, akkor mindig balhé van, hogy ős is jönni akar, meg egy pár vagyunk, mindenhova együtt kell mennünk.
2014. jan. 24. 11:54
 7/19 anonim ***** válasza:

Kicsit egyoldalúnak tűnik a kapcsolatotok, te mindent adjál meg, te mindig csináld azt, amit ő akar, és külön nem csinálhatsz semmit.

Az az ideális, ha te is találkozol a barátaiddal, ő is a saját barátaival és persze közösen is kimozdultok.

Az önbizalmát meg legyezgesse másokkal való ismerkedéssel, ha éppen nincsen barátja, de így minek van szükség más férfiak elismerésére. Egyébként is kapunk egy-egy bókot akár idegenektől is, nem kell ezért kifejezetten ismerkedni, barátkozni más férfiakkal.

Ne hagyd, hogy a fejedre nőjön, azért mert neki vannak problémái még nem szólhat kizárólag róla a kapcsolatotok.

2014. jan. 24. 11:59
 8/19 anonim ***** válasza:
45%
Lelépni tőle, mert előbb-utóbb Ő fogja megtenni! Szerepjátékos a csajod! Tudod, ha nincs ló, a szamár is megteszi!
2014. jan. 24. 12:01
 9/19 anonim ***** válasza:
40%
menekülj amíg nincs gyerek. Akkor lenne csak igazán pokol, megszakadhatsz és 2 ember kiborulását hallgathatod minden nap.
2014. jan. 24. 12:09
 10/19 anonim ***** válasza:

Ne kapkodd el azt az esküvőt, de azt azért nem mondom, hogy nem lehetséges, hogy jól sikerüljön, sőt... De ki kell bontsd ezt a gubancot, különben nagy a valószínűsége, hogy csak rosszabb lesz minden.

A leírtakból én arra gyanakszom, hogy a közvetlensége ellenére azért valahol mélyem mégiscsak gátlásos valami miatt. Kicsi gyerekkora milyen volt? Szülei együtt nevelték, szerették, beszélgettek vele, számíthatott rájuk?? (Nem csodálkoznék, ha bármelyikre is NEM lenne a válasz...) Könnyen lehet, hogy nem volt igazán szoros kapcsolata senkivel, se szüleivel, se az aktuális iskolás társaival, viszont nagyon nagy szüksége lett volna rá!!!

Néhány csalódás és rossz tapasztalat pedig még bizalmatlanabbá tette őt.

Nem tudom a kihívó öltözködéssel mit akar, talán így erősebbnek tudja mutatni magát, passz.

De most itt vagy neki. Gondolom szeret és örül is neked és nem akar elveszíteni. Csak mégsem mer 100%-ig megbízni benned sem már.

Mennyire "biztosítottad" arról, hogy vele vagy? Szoktad mondani, hogy szereted? Az esküvő már egy megbeszélt dolog köztetek, vagy csak gondoltál rá, és még nem mondtad neki?

Én amíg nincs meg a bizalom, addig nem házasodnék...

Rajtad keresztül barátokat??? Talán mégsem annyira fontosak neki a barátok, csak te lennél az. De így, hogy kizárod a baráti körödből, kirekesztettnek érezheti magát, vagy azt érzi nem veszed komolyan, ha nem mehetsz vele. Ő meg csak azért megy el talán, mert ha te is, akkor ő is (próbál megfelelni az elvárásoknak, hogy neki is vannak azért barátai...?)?

Na én szerintem mégiscsak beszélgetnetek kellene, de nem mindegy HOGYAN!

Ne fenyegetőn beszélj vele. Mondjuk ne azt mondd neki, hogy "hogy ha nem változol, akkor nem lesz semmi a kapcsolatunkból", hát vagy legalábbis amiknek ugyanez az értelme....

Hanem próbálj segíteni neki, és olyan légkört teremteni, hogy el merje mondani, hogy mi nyomja. Enélkül csak még jobban el fog zárkózni. Fogd meg a kezét, öleld át, és biztosítsd arról, hogy megbízhat benned, és vele vagy...

Ha ez sem sikerül többszöri próbálkozásra sem, akkor ott marad az a gubanc, és marad minden a régiben... Akkor meg tök felesleges házasodni, csak boldogtalanok maradtok mindketten. Ha meg őszintén tudna beszélni, megoldanátok ezt, az pedig csak erősítené a kapcsolatotokat. Ezért mondom, hogy nem reménytelen, nem kell mindjárt menekülni a probléma elől!

2014. jan. 24. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!