Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kihozható-e egy ilyen egyszerű esküvő 500. 000 Ft-ból? (részletek lenn)
A következő módon tervezzük nagyjából az esküvőnket, kérdés, hogy reális-e az én elvárásom, hogy 500 e Ft-ból simán megoldható:
1. Mivel főleg a párom családja más városban lakik, mint ahol az esküvőt szerveznénk (míg én helybeli vagyok), esküvői ebéd lenne, hogy egy nap alatt le lehessen rendezni az egészet, ne kelljen itt maradniuk, hanem mehessenek legkésőbb az utolsó vonattal/busszal haza.
2. Ruhából én nem szeretnék se újat venni, se kölcsönözni, mivel szerintem van egy teljesen jól használható, normális kinézetű öltönyöm, a páromnak pedig inkább kölcsönöznénk, nem vennénk, és itt sem vagyunk nagy igényűek, ahogy semelyik másik pontban sem
3. Kétféle meghívó lenne, az egyik azoknak szól, akik a szertartáson ÉS az ebéden is részt vesznek (ez kb. 20 fő lenne, bőven számolva), egy pedig azoknak, akiket csak a szertartásra hívunk meg.
4. Polgári és templomi szertartást egyaránt szeretnénk, a polgárit a debreceni városháza termében, maximum 100 főnyi férőhellyel (ha van több lehetőség is, fogalmam nincs erről), a templomi a Csonkatemplomban.
5. Az ebéd egy átlagos étteremben lenne, mindenféle puccparádé nélkül, példának okáért a Mátyás pince, a Seemann étterem meg hasonlóak jöhetnek szóba. 20 főre kell egy három fogásos kaját készíteni, ahol a desszert a torta lenne, némi pezsgővel, illetve mindenkinek szabad üdítő fogyasztás.
6. Tánc, vőfély, fotós, stb. szintén nélkülözhető, lesz olyan a társaságban, aki majd kamerázik meg fotózik, táncolni meg nem tudok.
mi a 120 főset is kihoztuk 800.000ből lagzival, hintóval, fotóssal, videóssal, szóval simán, ha kell segítség, írjatok.
Amúgy érdemes megvenni a ruhát 10-15E-ért kapni, ennél olcsóbban kölcsönözni nem tudtok, de ha megveszi, ha szerencséje van, továbbadhatja, és még kevesebb lesz a végére...
Nekem 2012-ben Budapesten volt az eskűvőnk, az alapján számolva az árakat én a ti helyetekben egy ilyesmi költségvetéssel számolnék:
Mennyasszonyi ruha: Sok szalonban voltam míg találtam egy ruhát 72.000 Ft-ért vettem újonnan, kölcsönzési árak 60.000 Ft volt a legolcsóbb 200.000 a legdrágább amit néztem, viszont mivel feltehetőleg valami egyszerűbbet szeretnétek, és mivel írtad a kölcsönzést is, egyszer használt ruhákat 60.000 Ft környékén már nagyon szépeket lehet venni, úgyhogy én ezzel az összeggel számolok.
Meghívó: Miért nem csináljátok meg ti magatok? Olyan szép sablonok vannak, szép papírokkal, szóval papírköltségen számolva 10.000 Ft-ból ki lehet hozni
Polgári szertartás: Nekünk 20.000 Ft volt, plusz 5.000 a zene Ebben díszítés minden benne volt
Templomi szertartás: A mienk 20.000 Ft volt, ebben is benne volt a díszítés
Vacsora: Szerintem 10.000 Ft/fővel lehet számolni ebben benne van az étel és az ital fogyasztás kivéve a rövid italok. Ha szerencsétek van az étterem engedi, hogy a rövid italt bevigyétek, általában 2dl/fővel érdemes számolni, úgy, hogy ebben benne van az is aki nem iszik, így biztos elég lesz.
Szóval:
Ruha: 60.000 Ft
Polgári szertartás: 25.000 Ft
Templomi szertartás: 20.000 Ft
Meghívók: 10.000 Ft
Vacsora: 200.000 Ft
Rövidital: 30.000 Ft
Egyéb költségek:
Csokor: 10.000 Ft
Dekor: 10.000 Ft (ha magatoknak csináljátok)
Gyűrű: kb. 80.000 Ft
Szűlőköszöntő ajándék: 10.000 Ft
Összesen amit én számoltam 455.000 Ft Biztos lesz még olyan költség amire így nem is gondolsz, de szerintem kihozható 500.000 Forintból, de nem túl könnyen
Amúgy ha nagyon egyszerű...akkor simán...
Öcsém ballagása 47 fős volt ebéddel.../ nem kell leszólni, nálunk szokás, mert kevés az esküvő és a szűk család csaknekkor jön össze, nem vagyunk romák, de a szüleim sokan voltak testvérek/
100e volt a süti, ebéd...miegymás...
400ból ki kell jönnie az összes többinek
Igen, kihozható, ahogy itt valamelyik előző hozzászóló is írta. Viszont akkor mindenből szinte a legolcsóbbat kell választani. Ha meg tudtok jó varrónőt, akkor pl a párod varratattathatná a ruháját. Vagy vannak olyan szalonok, ahol lehet 50-60 ezer ft-ért kölcsönözni ruhát.
Ha azt írtad, hogy 20 főre kell étel, akkor mondjuk számoljunk 10.000 ft/fővel, akkor az 200.000 ft. De még akkor is marad 300.000 ft-otok. Mondjuk fotósból nem tudom milyet akartok, hogy legyen-e kreatív fotózás is vagy csak pár csoportkép, mert a fotós árak általában 70-80 ezer ft-tól kezdődnek. Jah és azok amúgy nem profi fotósok, csak hobbi szinen csinálják. Sok boldogságot! :)
Szia! Igen simán kihozható és nem kell mindenből a legolcsóbbat választani, mint ahogy az előttem szólók írták (de a drága sem biztos, hogy egyenlő a minőséggel).
Nekünk most volt az esküvőnk 1,5 MFt volt 80 főre. Viszont ebben a költségvetésben tényleg minden benne volt, a zoknitól kezdve a dekoros segítségig, virágok, videós, fotós (jegyesfotózásunk is volt).... minden (tehát a legapróbb dolgok is) és mindenkinek nagyon tetszett minden (az egyik ismerősünk étterem tulajdonos és el volt ájulva, hogy milyen dekort csináltunk, mert neki még dekorossal sem sikerül így :) )
Szóval legyetek kreatívak, amit tudtok csináljatok magatok és szánjatok rá időt. Simán belefér a keretbe. Ha érdekel mi költségvetésünk szívesen elküldöm. Írj rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!