Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyibe kerül egy esküvői ruha?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül egy esküvői ruha?

Figyelt kérdés
A kérdés látszólag nem tartozik ebbe a témába, de mégis. Volt egy ilyen kérdés itt gyk-n, hogy nekünk melyik esküvői ruha tetszik. A kérdező másfél millió forintot tervez az esküvői ruhára. Lehet, hogy én vagyok fukar, és férfi szemmel nem érthetem meg e döntés értelmét, de miért kell egy ilyen drága ruha? Olyan kis időre minek ennyit költeni? Nekem ez már nagyon feleslegesnek tűnik. Valóban ilyen drágák a ruhák, vagy ez ilyen elég extra ártartományban van?

2013. dec. 6. 20:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Az esküvőiparban a határ a csillagos ég, ami az árakat illeti :)

Egyébként nyilván sok mindentől függ a dolog. Ha mondjuk én is valami gazdag örökösnő lennék és az életvitelem amúgy is nagyfokú költekezéssel járna, akkor nyilván lehet nekem se okozna gondot egy ilyen felső kategóriás ruha. Amúgy pedig jelenleg az egész házasságkötésünkre se vagyok hajlandó másfél milliót áldozni :D Ja és mondom ezt nőként :)

De csak hogy a ruháknál maradjunk, igen, nagy szórás van az árakban, számít hogy mondjuk a legfrissebb modell, ki a tervezője, esetleg te leszel az első aki kikölcsönzi, vagy már egy bejáratott darab. Akkor ott vannak a különböző fazonok, van-e rajta csipke vagy gyöngy, mi a ruha anyaga, kölcsönzés lesz, vagy megveszed, esetleg varrónőnél varratsz saját elképzelés vagy hozott kép alapján.... bőven el lehet költeni nem kevés pénzt, ha az ember lánya belelendül a témába :)

2013. dec. 6. 20:25
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
tudod, ez olyan,mintha azt kérdeznénk,hogy mennyibe kerül egy autó.Tudsz rá válaszolni?Én igen. 200ezertől, vagy alatta, 200 millióig,vagy felette. menyasszonyi ruha van 12ezerért a használtruhásnál,és van több millió forintosig a francia divatszalonokban.Ki mit engedhet meg magának. Ilyen egyszerű.
2013. dec. 6. 20:27
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Beteg árak vannak. Pedig az anyagköltségük mindnek hasonló. Testvérem Ukrajnából egy gyönyörű szép ruhát vett vadonatúj 25 000ft ért. Szebb volt mint egy másik ismerősöm itthon 200 000ft ért vásárolt ruhája. Csak pökhendiség kiadni vagyont azért amit néhány tízezerből legyártanak ugyan úgy Kínában.
2013. dec. 6. 20:38
 4/19 anonim ***** válasza:
Csajszika ott sincs tisztában az árakkal, azok a ruhák 10e dollár fölött kezdődnek, az még kb 2,5 milla!!!
2013. dec. 6. 23:20
 5/19 anonim ***** válasza:
74%

Ha megteheti, miért ne költsön rá annyit?

Egyébként kb. 30.000 ft-tól több millióig terjed a határ.

Normál árkategóriának kb. 2 millióig számít, 2.5-3 millió ft körül kezdődik a haute couture (luxuskivitelezés).

A különbség a tervező nevéből, az anyagok minőségéből (pl. eredeti, 100% természetes selyem vagy üzemi, poliészter?), a varrás helyétől (Kínában vagy épp Franciaországban készült-e) és milyenségétől (kézzel vagy géppel - bizony a haute couture ruhák díszítése pl. 100%-ig kézzel varrott, tehát kézzel applikálnak rá minden apróságot, nem géppel.) is függ, meg persze még ezer más tényezőtől.

A kérdező által körülírt ruha egy átlagosan drága darab, jó nevű márkától, de nem extrém.

2013. dec. 6. 23:29
 6/19 anonim ***** válasza:
58%
Én is válaszoltam annál a kérdésnél. Én is kevésnek találtam azt az árat az általa emlegetett ruháért, mivel azok magasabb árkategóriába tartoznak. Az enyém egyébként 1,8 millió forint volt, egyedi tervezésű, a kedvenc magyar tervezőmtől, Benes Anitától. Szerintem az 1,5 millió forint nem extra ártartomány. Valószínűleg ő vásárolni akar. A bérlés nem kerül ennyibe, viszont megvásárolni sokkal drágább egy ruhát, pláne egy neves tervezőét. Az extra ártartomány 10-15 millió felett kezdődik szerintem. Ha valaki megteheti, hogy drága ruhát vásárol, akkor miért béreljen 30 ezerért olyat, ami nem tetszik neki? Persze azt én sem tartom ésszerűnek, hogy valakinek 5 évig kell spórolnia egy drága ruhára, mert máshogy nem tudja megfizetni. Az inkább spóroljon másra.
2013. dec. 6. 23:51
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért a 10-15 millió kezdőösszegnek már nagyon magas, Galia Lahav ruhákat már 3-4 milliótól kapni, és pl. Michael Cinco ruhák is 5 milliótól kezdődnek.

Pedig ők az általam emlegetett haute couture kategóriába tartoznak, méghozzá az élvonalba.

2013. dec. 6. 23:57
 8/19 anonim ***** válasza:
90%

Én nem márkáős ruhát akartam, hanem csupán egy ruhát ami tetszik és amiben igazán gyönyörűnek érezhetem magam. Nem érdekelt ki csinálta a ruhát, nem volt fix elképzelésem az anyagokról, mondjuk 1,5 milliót ha akartam volna se tudtam volna ruhára költeni.

Anyukám barátnője javasolt egy szalont, ahol helyben készítik a ruhákat. Vannak kész ruhák is, de elképzelés alapján is megvalósítanak bármit. Én ott találtam meg a ruhámat, ami egy kész ruha volt, de mivel én eléggé alacsony vagyok így rám is alakították. A ruha alsószoknyával, abronccsal, méretrealakítással, esküvő előtti vasalással 72.000 forintba berült. Nyilván elfogult vagyok, de ha most kéne választanom is ezt a ruhát választanám, mert azóta sem találtam olyan ruhát ami jobban tetszene.

2013. dec. 7. 08:19
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 60ért vettem szalonból, minden kiegészítővel.
2013. dec. 7. 10:21
 10/19 anonim ***** válasza:
76%
5 millióért egy lakást lehet venni, merő ostobaságnk tartok ennyi pénzt kiadni egy textilért, csak azért mert a tervezőt gipsz jakabnak hívják...
2013. dec. 7. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!