Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvettétek a férjetek nevét vagy a leánykori neveteken maradtatok? Szerintetek melyik a jobb?
Figyelt kérdés
Igazából annyira nem vagyok oda a vezetéknevemért, ezért arra gondoltam, hogy lehet, hogy felvenném majd a párom vezetéknevét és utána jönne a keresztnevem.2013. dec. 4. 09:27
11/22 anonim válasza:
Én majd csak a családnevét fogom felvenni, mert a nem rajongok a sajátomért. A keresztnév marad.
12/22 anonim válasza:
Kötőjelesen fogom felvenni a férjem nevét. Nekem tetszett az a lehetőség is, hogy csak az ő nevét veszem fel, a sajátom elhagyom, viszont párom szerint az olyan, mintha a testvére lennék :)
13/22 anonim válasza:
Majd szeretném felvenni, de -né formában.
14/22 anonim válasza:
Maradtam a lánykori nevemen, egyrészt szakmai okok miatt, másrészt azért, mert igen ritka nevem van, és velem ki is hal a család :(
15/22 anonim válasza:
Liptákné Majoros Eszter leszek.
16/22 anonim válasza:
Külföldi nevem van így mindenképp megtartom, kötőjellel hülyén nézne ki, szóval vagy -né leszek vagy egyáltalán nem veszem fel, még nem döntöttem el.
Régen úgy gondoltam -né leszek, csak a párom neve nem igazán tetszik és nem szeretnék "eltűnni" a férjezett név mögött, sokszor hiába Szabóné Kovács Kati valaki, gyakran csak Szabónéként emlegetik.
Régebben tervben volt a doktorálás is, ha majd egyszer megcsinálom akkor azt is a saját leánykori nevem elé tenném.
17/22 anonim válasza:
én z-né xy lettem, mert ez tetszett :)
18/22 anonim válasza:
Nekem tul hosszú lenne külön az ő nevét is felvenni,mert két keresztnevem van,alapbol se rövid,igy a vezetéknevemet lecserélem az övére.(apámat nem is ismertem akitöl a vezetéknevem van,igy csak örülök neki hogy igy alakul)
19/22 anonim válasza:
Én az xy-né változatnál maradtam, nagyon szeretem. Kicsit jelzi, hogy már nem vagyok hajadon, és összeköt ez (is) bennünket. Ha nem szereted a vezetékneved, bátran válts!
20/22 anonim válasza:
Hagy kérdezzem már meg, akik a -né valamilyen formájában vették fel a férjük nevét, mert ez tetszik nekik, vagy hülyén hangzik másik formában, de nem akartak a lánykori nevükön maradni, miért vannak lepontozva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!