Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem vezethet a vőlegény az esküvője napján?
Soha nem hallottam erről. Ez valami újabb babonaság ?
2013. nov. 30. 22:24
Ha iszik alkoholt, akkor semmiképpen, és hát kénytelen lesz koccintani. Az enyém már a kikérésnél kapott egy korty pálinkát.
Persze ha nagyon szeretne vezetni, akkor meg lehet oldani mindent, viszont ez a nap véleményem szerint nem az autótokról szól majd, tehát én nem koncentrálnék erre, de ez a ti esküvőtök azt csináltok amit szeretnétek. Tudomásom szerint babona nem kötődik hozzá.
2013. nov. 30. 22:25
2013. nov. 30. 22:27
4/15 A kérdező kommentje:
nem iszik alkoholt, úgyhogy ez nem gond. de nála az autó olyan, mint nálam a ruha
Elvileg nem szokás, de nem vagyok képben az ilyen hagyományokat illetően. Csak egyszer voltam egy esküvőn, és ott a rokonunk (a vőlegény) szintén nem "vezethetett", az okra már nem emlékszem. Az alkohol viszont értelmes indok, bár az én vőlegényem annyira nem szeret inni, hogy a szertartás utáni koccintásra is csak nagy nehezen szánta rá magát, és kinézem belőle, hogy csak belenyal majd a pezsgőbe :D
2013. nov. 30. 22:30
Szerintem is maximum az alkohol miatt mondhatják. A férjem is vezetett az esküvőnk napján (sőt, szerencse, hogy nem kaptunk büntetést a gyorshajtásért, mert a sminkes kicsit elhúzta az időt és sietni kellett...), csak azután nem, hogy koccintottunk a pezsgővel. Kettőnk közül én vagyok absztinens, szóval én voltam, aki csak belenyalt a pezsgőbe :D
Külön babonát nem hallottunk erre.
2013. nov. 30. 22:34
Mi egy autóval mentünk az esküvő helyszínére a férjemmel a házunktól, az egyik autónkkal, amit ő vezetett.
2013. nov. 30. 22:47
Nem szokás,nálunk is kiakadt a család...de végül feldolgozták,h mi a saját autónkkal mentünk,úgy,hogy a férjem(vőlegény)vezetett,én meg az anyósülésen ültem,mint menyasszony..
2013. nov. 30. 22:55
annál nagyobb szerencsétlenség nem érhet egy férfit hogy megnősül. emellett minden ostoba babona eltörpül.
2013. nov. 30. 23:00
Mi csak a fotózásra mentünk úgy, hogy ő vezetett, ki is volt akadva anyós rendesen, hogy ez nem szokás, és hogy nehogy balaeset legyen, mert izgul. Azért annyira nem izgult szegénykém:) Azután a tanúja a vezetett, mellette ült az én tanúm, mi ketten meg hátul.
2013. nov. 30. 23:13
Kapcsolódó kérdések: