Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan vegyem fel a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem fel a párom nevét, ha a vezetékneve amúgy is "leírhatatlan"?

Figyelt kérdés

Schramek Imréné

Schramekné Kovács Katalin

Az utóbbi esetben túl hosszú a név. Mit gondoltok?

2013. nov. 28. 18:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Egyébként miért gondolod azt, hogy pl. a kötőjeles verziót divatból választják az emberek?

Én is imádom a férjemet, és szívből akartam, hogy felvegyem a nevét. De a lánykori nevemtől sem akartam semmiképp megválni. Az X-né Y.W. verzióban is zavart kicsit az a -né végződés. Nem vagyok én senki csatolt része, egy -né toldalék...

A kötőjeles verzió nekem szépen szimbolizálja az együvé tartozást, ugyanakkor nincsen benne alá-felé rendeltség.

2013. nov. 28. 19:04
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Maradj Kovács Katalinnak.
2013. nov. 28. 19:05
 13/29 anonim válasza:
49%

Legegyszerűbb, ha fel sem veszed :)

Én csak a saját tapasztalatom alapján beszélek. Már százszor megbántam, hogy felvettem a nevét (kötőjelesen), épp a napokban mondtam a férjemnek, hogy ha nem kerülne olyan sokba az okmánycsere, visszavenném a lánykori nevemet. A férjedénél sokkal hosszabb és kimondhatatlanabb a neve, folyton betűznöm kell. De természetesen ez a te döntésed, csak egy ötlet volt.

2013. nov. 28. 19:07
 14/29 anonim ***** válasza:
84%
Nekem pedig pont a kötőjeles verzió tetszene, csak a gond azzal, hogy a párom neve alapból kötőjeles, úgyhogy kicsit bonyolult. De az biztos, hogy nem lennék xy-né, mert vélemények ide vagy oda, egyet kell hogy értsek azzal a hozzászólóval aki azt írta hogy öreges. Szerintem a második verzió hangzik jól. :) ( egyébként miért baj ha hosszú a név? )
2013. nov. 28. 19:18
 15/29 A kérdező kommentje:
Mert egy fél napig tartana amíg leírom.
2013. nov. 28. 19:29
 16/29 anonim ***** válasza:
88%

Hát, a kötőjeles, ha azt vesszük, rövidebb, mint a -né.

Plusz miért gondolod, hogy aki kötőjelesen veszi fel, az divatol??? Ez azért elég degradáló...

az első verzió nekem nagyon nem tetszik, akkor már inkább a 2.

2013. nov. 28. 19:30
 17/29 anonim ***** válasza:
51%

Ha tényleg csak ez a 2 variáció van, akkor inkább az első.

Engem nem érdekel, hogy mi ma a divat, fiatal vagyok, de a férjem nevét úgy vettem fel, ahogy te szeretnéd. Mármint az első verzió szerint. Akár ódivatú, akár nem. Nekem így tetszett.:)

2013. nov. 28. 19:33
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Van, akinek a születési vezetékneve hosszabb, mint az általad kifogásolt változatok. Akkor most az is kezdjen el nyafogni???

De az is egy opció, hogy a Katalint cseréled le valami rövidebb keresztnévre, pl. Éva, Zoé... És ha még a pasit is lecseréled pl. egy Kis vezetéknevűre, akkor biztos nem fog elfáradni a kezed...

2013. nov. 28. 19:48
 19/29 anonim ***** válasza:
88%
Én ezzel úgy vagyok, hogy leírom én a nevét ha egy méter hosszú is, mert szeretem, és a neve hozzá tartozik! :))))
2013. nov. 28. 19:50
 20/29 anonim ***** válasza:
81%
A 2. verzió, mert az 1-ben te egyáltalán nem vagy benne. Nekem az azért nem tetszik, mert hiába mutatkozol be, nem tudják a nevedet. A 2. sem bonyolultabb, vagy nehezebben kiejthető, mint az 1.
2013. nov. 28. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!