Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem fel a párom nevét, ha a vezetékneve amúgy is "leírhatatlan"?
Schramek Imréné
Schramekné Kovács Katalin
Az utóbbi esetben túl hosszú a név. Mit gondoltok?
Egyébként miért gondolod azt, hogy pl. a kötőjeles verziót divatból választják az emberek?
Én is imádom a férjemet, és szívből akartam, hogy felvegyem a nevét. De a lánykori nevemtől sem akartam semmiképp megválni. Az X-né Y.W. verzióban is zavart kicsit az a -né végződés. Nem vagyok én senki csatolt része, egy -né toldalék...
A kötőjeles verzió nekem szépen szimbolizálja az együvé tartozást, ugyanakkor nincsen benne alá-felé rendeltség.
Legegyszerűbb, ha fel sem veszed :)
Én csak a saját tapasztalatom alapján beszélek. Már százszor megbántam, hogy felvettem a nevét (kötőjelesen), épp a napokban mondtam a férjemnek, hogy ha nem kerülne olyan sokba az okmánycsere, visszavenném a lánykori nevemet. A férjedénél sokkal hosszabb és kimondhatatlanabb a neve, folyton betűznöm kell. De természetesen ez a te döntésed, csak egy ötlet volt.
Hát, a kötőjeles, ha azt vesszük, rövidebb, mint a -né.
Plusz miért gondolod, hogy aki kötőjelesen veszi fel, az divatol??? Ez azért elég degradáló...
az első verzió nekem nagyon nem tetszik, akkor már inkább a 2.
Ha tényleg csak ez a 2 variáció van, akkor inkább az első.
Engem nem érdekel, hogy mi ma a divat, fiatal vagyok, de a férjem nevét úgy vettem fel, ahogy te szeretnéd. Mármint az első verzió szerint. Akár ódivatú, akár nem. Nekem így tetszett.:)
Van, akinek a születési vezetékneve hosszabb, mint az általad kifogásolt változatok. Akkor most az is kezdjen el nyafogni???
De az is egy opció, hogy a Katalint cseréled le valami rövidebb keresztnévre, pl. Éva, Zoé... És ha még a pasit is lecseréled pl. egy Kis vezetéknevűre, akkor biztos nem fog elfáradni a kezed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!