Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik italopció éri meg?
Vendégek száma: kb. 60 fő
1. variáció:
Korlátlan italfogyasztás (csapolt sör, fehér és vörös bor, üdítő, ásványvíz, kávét ) Ára: 2.950.- Ft/fő az első 4 órára, utána még +500/fő óránként. A röviditalt a helyszínen lehet rendelni (arra is gondoltunk, hogy emiatt nem lennének röviditalok, így nagyon furcsa lenne)?
2. variáció:
Mi visszük be az italokat, ekkor ezekre az alábbi felszolgálási költséget számolják fel:
Csapolt sör (dávid hordó) - 200 Ft/fő
Üveges sör - 300 Ft/fő
Bor és pezsgő - 500 Ft/fő
Rövidital - 1.000 Ft/fő
Ebben az esetben az üdítőt kell a helyszínen rendelni.
Az esküvő itt lesz, már lefoglaltuk a helyszínt júniusra.





Az 1. variáció egy vicc, de a 2. is.
Mi az, hogy felszolgálási ár/fő? Azt hogy számolják ki?










ha ebből a kettőből lehet választani, akkor nyilván az első.
Ki az a hülye, aki kifizet 2000/főt a felszolgálásra, plusz beviszi a piát, mikor egy ezressel többért ihat, amennyit akar?
egyébként tragikus kategória mindkettő.





Én az elsőt választanám. Aki meg azt írja, rablás, az gondolja végig, miért is kéne a helyszínnek a behozott italokat ingyen felszolgálnia? A pincérek munkáját ki kell fizetni, akik a vacsora után akár haza is mehetnének, a hajnalig tartó bulit éppen az italok felszolgálása miatt talpalják végig.
Esetleg annyit egyezkednék a helyszínnel, hogy a hajnalig tartó bulis résznél már ne a teljes vendégseregre számolja az átalánydíjat, hiszen sokan az éjféli vacsora után hazamennek, s csak a fiatalok maradnak hajnalig, akik a vendégség felét-harmadát teszik ki általában. A röviditalfogyasztás pedig olyan, hogy szerintem nem szükséges, ha jó borokat szolgálnak fel. Neked kell ismerned a vendégeidet, mennyire igénylik a rövidezést.










A 2. esetben mindenkire számolnak mindent, akkor is, ha nem iszik azt az italfajtát? Ha valaki mindenből iszik, az fejenként kb. 2000 Ft?
Az első is elég rablás, 4 óra alatt 3000 Forint még elmenne, bár mivel gondolom akkor fogtok enni nem igazán lehet közben 2-4 pohárnál többet meginni (hacsak valaki nem nagyon alkesz), a sör/bor/egyéb nem is az az árfekvés, amitől csődbe menne az étterem.
Utána viszont a +500 miatt már meggondolandó, meddig is tart a buli?
Az 500-ban ráadásul csak az olcsóbb, gyenge italok vannak benne, szóval a rövid még ezen felül lenne. Bár tényleg kérdés, hogy milyen minőségű bor és sör van az árban és milyenek lesznek a vendégek.





"Azért kerül ennyibe, mert ez egy gyönyörű hely. " Ez nem igazán indok!
A legutóbbi esküvő ahol voltam egy budai domboldalon volt, pompás kilátással, az egyik legszebb helyszín ahol valaha voltam, mégis engedték hogy vigyék az italt, és nem fűztek hozzá ilyen banális feltételeket és lehúzásokat!
A 2.-ban ha összeszámolod, akkor pontosan 120.000 ft-ot számolnának fel a felszolgálásra!! és emellé még meg kellene venni az italokat és üdítőket.
A másiknál meg ugyanott vagyunk, ha a 60 emberből mondjuk 40 rendel óránként egy italt 6 órán át, ami lehetséges, sőt az is lehet mind a 60 megteszi, akkor az megint 120.000 ft ÉS a tömény még nincs is benne!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!