Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Testvérnek pénzt vagy ajándékot adjak inkább esküvőre, lakodalomra?
Szerintem pénzt, meg valamit amit készítettél.
Én lehet vennék hobbi boltban egy kis faládikát (lehet venni natúrt) és valahogy igényesen kidíszíteném. És abba tenném a pénzt :) Lehet rá szerelni egy kis lakatot, és az aprót abban tarthatják vagy pár ezret majd otthon :)
A testvéremnek annyi pénzt adnék, amennyinek hiányát nem érzem meg a fizetésemből, tehát nem kell nélkülöznöm miatta. Szóval elég nagy összeget, pontos adatot nem írok, ez mindenkinek más.
Vagy úgy adnám, hogy a nagyját pénzben, mellé élményt ajándékoznék. A sógornőmék esküvőjére pénzt adtunk + Svédországi utat lefixálva, előtte a munkahelyükön kikértük a főnöküktől a szabadságot a hátuk mögött :).
Az a gond, hogy még tanulok, én mindenféleképpen a szüleimtől kell kölcsönkérni.
Viszont tavasszal végzek, biztos, hogy egyből kapok munkát és biztos, hogy jól fogok keresni.
Nem tudom, hogy ilyen esetben "meddig nyújtózkodjak".
Ha jó a kapcsolat, én egyszerűen megkérdezném, hogy minek örülne.
Az összeg is attól függ, hogy mit engedhetsz meg magadnak, mik az anyagi lehetőségeid. Hiába mondanánk, hogy adj mondjuk 50 ezret, ha van 2000 forintod a hó végéig és a számláiddal is elmaradtál. Akkor a tesód is megérti, hogy hiába szereted, nincs ennyi pénzed. Vagy jó az anyagi helyzeted, akkor adhatsz többet is.
Ilyen esetben jelenleg akkora összeget adnék, amit megengedhetek magamnak, nem kérnék senkitől.
HA kaptál jó munkát (sajnos ez manapság sosem fix), akkor vennék utólag nagyobb összegű ajándékot/utalványt.
Ja hogy tanulsz.... én ebben az esetben a szülőkkel együtt adtam közösen, mondván " a családtól". Nincs jövedelmed, nem is elvárható, hogy nagyobb összeget leakassz valahonnan. Max valami saját készítésű dolgot lehetne.
Ha majd elkezdesz dolgozni, akkor adhatsz nekik valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!