Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Van, aki nem tartotta meg az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van, aki nem tartotta meg az esküvői babonákat, mégis jó a házassága?

Figyelt kérdés
Szerintem egyesek túl nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden klappoljon ezen a téren. Persze, ha ettől jól érzik magukat, legyen, csak fura olvasni, hogy ha valami nem úgy van, ahogy meg van írva a babonák nagy könyvében, akkor már gond van...
2009. nov. 12. 12:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtam, az egy népdal egy részlete, amit a gyerekek énekeltek. Valószínűleg szájhagyomány útján terjedt, aztán a többi nép átvette.
2009. nov. 13. 09:00
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sajnálom, hogy lepontozták a válaszokat, pedig az elsőn kívül mind a kérdésre válaszoltatok. Persze az a dalocska a legkorrektebb, ezt nem is ismertem. :-)
2009. nov. 13. 09:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Esküvő előtt a párom látott engem a ruhában. De nem zavart, mert nem vagyunk babonásak. A babona az ostobák vallása. Mi pedig nagyon boldlgok vagyunk azóta is. :-)
2009. nov. 13. 12:37
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
engem is látott menyasszonyi ruhában, együtt választottuk ki. mikor a barátnőm megtudta, hogy lesz esküvő, rögtön az volt a kérdése, hogy "mikor megyünk ruhát nézni?" amikor mondtam neki, hogy mi már azt elrendeztük a vőlegényemmel, 1 perces némaság következett. Nem vagyunk babonásak, meg mire mentünk érte, én már azt se tudtam mit választottunk :XD
2009. nov. 13. 12:41
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
meg ő se tudta, úgy kellett visszakeresnie a hölgynek :)
2009. nov. 13. 12:43
 16/20 anonim ***** válasza:
A házasságunk boldog, de ez nem attól van így, mert tettünk valamit, vagy nem tettünk az esküvőn. Hagyományos lagzit tartottunk, jól megszerveztük, de a hagyományokból csak azt vettük át aminek jelentőséget tulajdonítottunk. Nem vagyok babonás, sőt. Pl a ruhát nálunk a vőlegény fizeti-bérli, de nem látta. És biza amikor megjelentem benne a vőlegénynek is volt a násznéppel eggyütt 'aha' érzése-látszott rajta:)Így tényleg volt értelme a hagyomány megtartásának.
2009. nov. 14. 11:40
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha a babonáktól függenének a házasságok, már rég......

Jó lenne, ha inbkább a templomi esküvőket nem csak külsőségnek fognák fel sokan. Lehet, több eredménye lenne, mint a babonákban bízni...

2009. nov. 20. 11:07
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ezeket a babonákat nem szabad törvénynek tartani és megijedni, ha valami nem úgy alakult, de szerintem aranyos szokások.

Pl. Szeretném, ha a párom csak az esküvőn látna a menyasszonyi ruhámba, mert szerintem önbizalmat adna, ha amikor belép látnám, hogy tetszik neki. Akkor már minden készen van és az összhatást látja.

Vagy ez a 4 dolog babona...

Kapsz valami régit mondjuk a nagymamádtól és közben el tudja mondani, hogy az ő esküvőjén az volt az új és nagyon örül, hogy férjhez mész...

Meg ilyen aprócska dolgok, inkább a törődés miatt fontos, szerintem!

2010. febr. 1. 00:17
 19/20 anonim ***** válasza:

0:17-es vagyok. Ja, és több előnye van, szerintem annak is, ha az ember az utolsó pár éjszakát nem a párjával tölti a nagy nap előtt... Egyrészt, úgyis ideges az ember, nem terheli vele a párját (nem az izgatottságról beszélek, hanem az "szentég lesz-e elég szék, asztal, kaja, elesek-e a ruhám szélében...")

Na meg... édesebb a nászéjszaka is:P

(Ja és az előbb elírtam "ruhámban" csak sajna nem lehet javítani)

2010. febr. 1. 00:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Az persze nem babona, hogy a nászéjszaka tényleg nászéjszaka legyen.

Lehet, hogy megfontoltabb kapcsolatok köttetnének, és talán kevesebb lenne a válás.

2010. febr. 1. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!