Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egyházi esküvő megelőzheti a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyházi esküvő megelőzheti a polgári esküvőt?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, nem. Egy ismerős állítja, nem volt polgári, csak egyházi esküvője a párjával, mert a nő csak házasságban hajlandó vele nemi életet élni:-D Ezért vette feleségül, de csak egyházi keretében.
2013. aug. 28. 11:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
Én úgy tudom, hogy az egyházi esküvő nem érvényes polgári nélkül.
2013. aug. 28. 11:24
 2/14 anonim ***** válasza:
61%
Ahogyan az első válaszoló írta, az egyházi esküvő nem érvényes a polgári esküvő nélkül. A polgári a hivatalos. :)
2013. aug. 28. 11:26
 3/14 anonim ***** válasza:
46%
Szektáknál ez előfordulhat. Viszont a katolikus és református egyházaknál addig nem lehet egyházi esküvőt tartani, amíg a polgári nem volt meg.
2013. aug. 28. 11:27
 4/14 anonim ***** válasza:
70%
Jogilag nem érvényes, de Isten színe előtt igen. Ismerősöméknek csak templomi esküvőjük volt, most, kb 10 év után mennek majd polgárira. :)
2013. aug. 28. 11:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Elméletben nem lehet, de gyakorlatban a katolikus pap nálunk is összeadta a párt a polgári esküvő előtt (közeli ismerősöm a feleség, mindkét szertartáson ott voltam)
2013. aug. 28. 11:40
 6/14 anonim ***** válasza:
59%

Ha nincs polgári, maga az eslüvő nem érvényes, hiába volt templomi. Mármint a törvény szerint. Jogilag csak egyházival nem érvényes a házasság. A polgári nélkül ez csak egy gesztus, mint amikor vki csak a lagzit tartja meg, de utána nem lesznek házastársak, csak csaptak egy bulit.

Magyarországon a polgárinak kell előbb meglennie, utána a templominak, ami már nem is kötelező.

2013. aug. 28. 12:10
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Az egyházi esküvő törvényileg nem érvényes semmiképp. Az, hogy megelőzheti-e az egyházi a polgárit, illetve megtartható-e nélküle, az a vallástól függ. Református és evangélikus esküvő csak a polgári szertartás után tartható, mivel a már megkötött házasság megáldását végzi a lelkész. A katolikus esküvő megtartható a polgári előtt és nélkül is, mivel az egyház külön szentségként kezeli, független az állami törvényektől. Természetesen ettől függetlenül, ha szeretnétek államilag elismert házasságkötést, akkor el kell menni az anyakönyvvezetőhöz is.

A kérdésben szereplő esküvő valószínűleg katolikus szertartás volt, ami szerepel az egyházi anyakönyvben, de az állami nyilvántartásban nincs nyoma.

2013. aug. 28. 12:10
 8/14 anonim ***** válasza:
54%
miért lettem lepontozva????? 1. vagyok
2013. aug. 28. 12:27
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
engem is ugyanúgy lepontoztak, én sem értem miért...
2013. aug. 28. 12:43
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi, értem. Szerintem a lepontozások, felpontozások rettenetesen unatkozó, lököttkék "produkciói" :-D :-D
2013. aug. 28. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!