Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyikkel jönnénk ki olcsóbban? Bővebben lent.
Ízléses belterű étterem, ahova elég akár csak egy-egy szál virág az asztalra. Egy iskolában bérelni kell a bútorokat, evőeszközöket, textileket, fizetni a szakácsot, felszolgálót (kb. 15-20 vendégként egy pincér kell).
Ráadásul rengeteg felületet el kell takarni textilekkel, hogy esküvős legyen a hangulat, különben a vendégeknek a Kölcseyről és Petőfiről készült rajzszakkörös munkákat, vagy az elsősök dicsőségtábláit kell nézniük a fejetek fölött. A dekortextilek pedig drágák, főleg azért, mert rengeteg kell belőlük egy teljes aulához.
A sok dekort ki lehet kerülni azzal, ha kifejezetten szép aulájú iskolákat kerestek. Én ismerek azért ilyet is párat, nem csak a képekkel telebiggyesztett cementlapos verziót.
Ennél a megoldásnál azzal lehet sokat spórolni, ha esetleg van ismerős, aki konyhán dolgozik és vállalja másod, vagy harmad magával, hogy elkészíti a menüt.
Van pár ismerősöm, aki így oldotta meg, a konyhások rögtön felszolgálót is tudtak hozni, így gyakorlatilag anyagáron és némi zsebpénzzel az ismerősöknek össze lett hozva a lagzi.
Ha erre nincs lehetőségetek, akkor mindenképpen az étteremmel jártok jobban. Szerintem érdemes azt is figyelembe venni, hogy melyik mennyi macerával jár. Sok étteremnek van saját rendezvény szervezője, aki a lagzival kapcsolatban a legtöbb terhet leveszi a pár válláról. Szerintem nem mindegy, hogy utolsó nap csak ellenőrizni kell menni a dekorációt és a terem elrendezését, avagy nulláról ti csináltok meg mindent. (Bár lehet csak én vagyok kényelmes)
Akkor valószínű, hogy az étteremmel jönnénk ki olcsóbban. Mert a sulival kapcsolatban külön kellene keresni felszolgálókat ami a mi (55 főnk) mellett 2-3 kellene, plusz szakács és neki gondolom segítő. Plusz étkészletek, étel stb.
Köszönöm, hogy írtatok!
nekünk 120 fő volt, mi is sulit akartunk, de étterem lett - olcsóbb és szebb is volt
suli:
terembér
felszolgálók
szakácsok
több dekor
takarítás
több gond, mindent az utolsó liter olajig neked kell megvenned
így kb. 6E-re jött volna ki /fő (disznóvágás - ott is kellenek adalékanyagok, díjak - kiadások...)
étterem
csak a menüt fizettük, se bérleti díj, se dugópénz
mi vihettük a bort és a rövideket
volt egy alap dekor, nem sokat kellett rákölteni
4800-ra jött ki MINDENNEL (értsd.: a bevitt italokkal együtt) az egész éttermes rész/fő
Étterem!
A suliban meg kell oldani külön a díszítést is, ami nagyon sokba kerülhet, ha igényesre akarjátok (általában iskoláknál ez szinte lehetetlen), a kaja kiszállítása (étteremnél helyben van), a felszolgálás (hogy helyszínre mennek, ez sokkal drágább); nem beszélve arról, hogy az étteremben adottak a székek és az asztalok (ha szép, igényes éttermet választotok nagyon díszíteni sem kell) - a suliknál viszont bérelni kell valahonnan és díszíteni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!