Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi az a vőfélykitűző?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a vőfélykitűző?

Figyelt kérdés
És a szalag? Hol lehet beszerezni?
2013. aug. 23. 10:41
 1/2 anonim ***** válasza:

az ugyanaz, mint ami a vőlegénynek, és az örömapáknak, plusz tanuknak van a zakójukon.

Általában különbözőeket szoktak csináltatni, de egymáshoz illő legyen

[link]

2013. aug. 23. 10:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Vőfélyszalag /kendő:

régen, de valahol ég ma is:

A vőfélykendőt a menyasszony, annak édesanyja és rokonsága késziti. Himzése lehet keresztszemes, laposöltéses, tűfokos, anyaga lehet hagyományos vászon vagy modernebb, műszállal kevert anyag.

Egy esküvőn a legkisebb fiúcskától a legidősebb bácsikig mindenki kap ilyet. Diszesebb jár a násznagynak és a tanúknak, kevésbbé diszesebb a távolabbi rokonoknak. Kisebb méretű a gyerekeknek, nagy a felnőtteknek.

A kendőket a menyasszonyos háznál osztják ki ünnepi keretek között. A lakodalmas menet tagai a kendőket viselve igazán ünnepi, egységes képet mutatnak. S ha egy-egy vendég elkalandozik a templomba menet, akkor meg lehet ismerni a kendőjéről.

MANAPSÁG:

a vőfély botjára kötik, ne halottas szalag legyen! Pedig manapság szokás sajnos, a virágossal ráíratni:S

Az esküvő dátumát egy szalagra írni/hímezni ezt köti rá a vőfély botra a menyasszony (ez ma már csak jól mutat, no meg egy emlék a vőfélynek. )

Másrészt úgy tudom, hogy ez azért kellett, mert régen a vőfély vitte a hírt az esküvőről és aki elakart menni az kötött a botra egy kendőt a nevükkel, az első leírt szokás Mándokon él. nem tudom melyik az eredete.

Én magam fogom hímezni...

2013. aug. 23. 10:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!