Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor mennyi idővel korábban lehet időpontot kérni az anyakönyvvezetőnél?
Figyelt kérdés
2013. aug. 21. 14:03
11/15 anonim válasza:
Márciustól 1 évvel előtte lehet, de minimum 1 hónappal korábban kell.
12/15 Sandol válasza:
Szia!
1982.évi 17. törvény erejű rendelet:
" 15. § (1) A házasuló a házassági szándékát személyesen jelenti be és erről az anyakönyvvezető jegyzőkönyvet vesz fel."
"24.§ (3) Ha a házasságkötést megelőző eljárásról készített jegyzőkönyv felvétele óta egy év eltelt és a házasságot nem kötötték meg, az eljárást meg kell ismételni."
Ergó egy évvel előtte lehet. Régen a 24.§-ban hat hónap volt, de ez megváltozott. Csak sajnos sok hivatal nem tud erről. Hívd fel a figyelmüket nyugodtan.
13/15 anonim válasza:
Nekünk jövö juniusban lesz.Mi vtunk bent és nem engedték h beiratkozzunk.
14/15 Sandol válasza:
Szerintem kérdezzetek rá, hogy mi alapján nem engedik. Nem tudom,hogy a helyi rendelet felül írhatja e ezt, de nem hiszem. Nyugodtan hivatkozzatok a törvényre, amit kimásoltam.
15/15 anonim válasza:
Mindenképpen hívd fel őket, mert a törvény megváltozott. Én tegnap hívtam, 1 évet mondtak. Nálunk beírják ceruzával, így előnyt élvezel, ha esetleg más is jelentkezne arra a napra. (én erre direkt rákérdeztem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!