Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mi alapján döntöttétek el, hogy hol (melyik településen) lesz az esküvő?
Én egy Zala megyei városban nőttem fel, itt laknak a szüleim, és a rokonságom nagy része is a megyében vagy a környékén. A vőlegényem Heves megyében - vele is ugyanez a helyzet, szülők, rokonok arrafelé laknak, tehát több mint 300 km-re az én családomtól.
A vőlegényemmel mi Budapesten élünk, itt ismerkedtünk meg (egyetemen), itt bérlünk egy lakást, de igazából nem érezzük "otthonnak" (még) a várost.
Ilyen helyzetben ti hova terveznétek az esküvőt? Jóban vagyunk a rokonainkkal, ezért szeretnénk meghívni őket is, plusz mindkét részről néhány régi barátot, akik szintén a szülővárosainkban élnek.
Aki ilyen helyzetben volt, mi alapján döntött az esküvő helyszínéről?
Bár én nem voltam ilyen helyzetben (mindketten ugyanazon a településen laktunk korábban is), de szerintem ilyenkor két dolgot kell mérlegelni:
1. melyik településről lesz több rokon meghívva
2. hol találtok olyan helyet, ami megfelel az igényeiteknek. (szép is, árban is oké legyen, kaja is finom, mindenki beférjen stb.)
Én ezeket nézném.
Én ugyanígy vagyok...falun nőttem fel a világ legszebb templomával csakis ott tudtam magam elképzelni, ráadásul ilyen kis helyen fele pénzből kijön egy lagzi.
Igaz így a család nagy része utazik de szállásuk és jó hangulat adott, és az én boldogságom is :D
Nálunk egyértelmű volt, hogy abban a kisvárosban tartjuk, ahol felnőttem, mivel apukám itt polgármester, és ő adhatott össze így minket :) De a szüleimen kívül minden rokon máshonnan jött (Pest megyei kisváros, de a rokonok jöttek mindenhonnan, pl. Budapest, Cegléd, Gödöllő, Dunaújváros, Velence, Szeged stb)
A ti helyzetetekben meg kell gondolni, hogy mennyi ember honnan jönne, mennyi embernek kell szállás, hol olcsóbb, szebb stb.
Ez nálunk is probléma, a párom az ő városában akarja, csak nekem itt egy ismerősöm nem él, 1 éve költöztem hozzá, semmi nem köt ide, meg olyan kis semmilyen, én meg egy nagy turistacélpont városban nőttem fel, nagy terekkel, híres templomokkal.
Esetleges megoldás ha a polgári az egyik városban, a templomi a másikban van - már ha van templomi. De az azt követő bulit meg szerintem nem jó szétszedni, bár oda nyilván nem jönnek annyian.
Talán ahol olcsóbb, kényelmesebb, hangulatosabb, ahová kevesebb vendéget kell hozni - akik könnyebben tudnak utazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!