Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti mi alapján döntöttétek el,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mi alapján döntöttétek el, hogy hol (melyik településen) lesz az esküvő?

Figyelt kérdés

Én egy Zala megyei városban nőttem fel, itt laknak a szüleim, és a rokonságom nagy része is a megyében vagy a környékén. A vőlegényem Heves megyében - vele is ugyanez a helyzet, szülők, rokonok arrafelé laknak, tehát több mint 300 km-re az én családomtól.

A vőlegényemmel mi Budapesten élünk, itt ismerkedtünk meg (egyetemen), itt bérlünk egy lakást, de igazából nem érezzük "otthonnak" (még) a várost.

Ilyen helyzetben ti hova terveznétek az esküvőt? Jóban vagyunk a rokonainkkal, ezért szeretnénk meghívni őket is, plusz mindkét részről néhány régi barátot, akik szintén a szülővárosainkban élnek.

Aki ilyen helyzetben volt, mi alapján döntött az esküvő helyszínéről?

2013. aug. 5. 15:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hasonlóan voltunk,meghivandó vendégekről irtunk listát,átnéztük melyik megyéből mobilisabbak,megnéztük hol mennyiért milyen helyen tudnánk megoldani,hol célszerűbb,és az én szülővárosom mellett döntöttünk,nekem volt több kevésbé mobilis,kisgyerekes rokon,ott volt olyan étterem,amit tudtunk hogy jó ár-érték arányú.
2013. aug. 5. 15:21
 2/12 anonim ***** válasza:

Bár én nem voltam ilyen helyzetben (mindketten ugyanazon a településen laktunk korábban is), de szerintem ilyenkor két dolgot kell mérlegelni:

1. melyik településről lesz több rokon meghívva

2. hol találtok olyan helyet, ami megfelel az igényeiteknek. (szép is, árban is oké legyen, kaja is finom, mindenki beférjen stb.)

Én ezeket nézném.

2013. aug. 5. 15:23
 3/12 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok...falun nőttem fel a világ legszebb templomával csakis ott tudtam magam elképzelni, ráadásul ilyen kis helyen fele pénzből kijön egy lagzi.

Igaz így a család nagy része utazik de szállásuk és jó hangulat adott, és az én boldogságom is :D

2013. aug. 5. 15:32
 4/12 anonim ***** válasza:

Nálunk egyértelmű volt, hogy abban a kisvárosban tartjuk, ahol felnőttem, mivel apukám itt polgármester, és ő adhatott össze így minket :) De a szüleimen kívül minden rokon máshonnan jött (Pest megyei kisváros, de a rokonok jöttek mindenhonnan, pl. Budapest, Cegléd, Gödöllő, Dunaújváros, Velence, Szeged stb)

A ti helyzetetekben meg kell gondolni, hogy mennyi ember honnan jönne, mennyi embernek kell szállás, hol olcsóbb, szebb stb.

2013. aug. 5. 15:37
 5/12 anonim ***** válasza:

Ez nálunk is probléma, a párom az ő városában akarja, csak nekem itt egy ismerősöm nem él, 1 éve költöztem hozzá, semmi nem köt ide, meg olyan kis semmilyen, én meg egy nagy turistacélpont városban nőttem fel, nagy terekkel, híres templomokkal.

Esetleges megoldás ha a polgári az egyik városban, a templomi a másikban van - már ha van templomi. De az azt követő bulit meg szerintem nem jó szétszedni, bár oda nyilván nem jönnek annyian.

Talán ahol olcsóbb, kényelmesebb, hangulatosabb, ahová kevesebb vendéget kell hozni - akik könnyebben tudnak utazni.

2013. aug. 5. 15:47
 6/12 anonim ***** válasza:
A ti esetetekben ha jól értem, mindenképp kell szállást is biztosítani a rokonság egyik felének. Így azt a helyet választanám, ahol van olyan fogadó, ami nagyon akciósan kiadja a szobáit lagzi esetén. Magyarán, ahol olcsóbban kijöttök.
2013. aug. 5. 16:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Ár alapján, kb. fele annyiba került, és felénk az a szokás, hogy a lányos háznál van a lagzi.
2013. aug. 5. 19:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk az a szokás, hogy a "lányos háznál" van az esküvő, de ha ekkora a távolság, akkor azért tekintettel kell lenni a meghívottakra is. Én megnézném, hogy honnan mennyien jönnének, van-e a párom családjában olyan vendég, aki pl. idős, és nem tud már ennyit utazni, stb.
2013. aug. 5. 19:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a helyzet, még a távolságok is kábé stimmelnek. Mi Bp-en tartottuk az esküvőt. Nem volt sok vendég (15) és nagy felhajtás, csak egy ünnepi ebéd, utána a közelebb lakók hazamentek, a messzebb lakók elszállásolását pedig megoldottuk rokonságon belül.
2013. aug. 6. 09:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a helyzet a férjem Tolna megyéből egy kis faluból való. Én budapesti vagyok, mi pedig Pécsen éltünk. A meghívott vendégek legnagyobb része budapeti vagy pécsi volt. Azért tartottuk Budapesten, mert itt több ismerős szolgáltató volt, akiktől kaptunk kedvzezményt, illetve ami fontosabb volt itt tudtuk megoldani azt, hogy minden nem budapesti vendégnek szállást biztosítsunk.
2013. aug. 6. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!