Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmehetek egy esküvőre a barátommal, ha a barátom családját hívták meg?

Ugye nem is hívhattak meg, mert nem tudtak rólad. Nem tudni, hogy ha tudnak rólad, meghívtak volna-e. A párodat nem egyedül hívták, hanem családostul és bár te még nem vagy a család része, nem csak egyedül rá számítanak. A családból nem mindenki megy, tehát elvileg nem jelentenél megterhelést plusz emberként. Kérdés, hogy a család így ismeretlenül is szívesen látna-e.
Ha a párod téged is szeretne vinni a leglogikusabb, legudvariasabb és legegyértelműbb az lenne, ha a párod szépen megemlítené, hogy van egy barátnője, esetleg vihetné-e magával.

Mi most hordjuk ki a meghívókat, mindenhol, ahol potenciális korú "gyek" van, megkérdezzük,mogy van-e olyan párja, akit hozna esetleg. Vagy egyszerűen amikor a búcsúzáskor mondjuk, hogy a visszjelzést legkésőbb ekkorra, és hogy hány fővel...(van aki kisebbik gyermekét sem hozza)
Ez azért kellemetlen, mert a meghívó párnak kell tisztázni, már a meghíváskor, hogy ha van olyan korban valaki a családban, hogy a párral is számoltak-e vagy sem.
Azért egy 3 éves kapcsolatról szotak tudni (????) bár nálunk is van akinél nem tudom követni, hsizen a szülőkkel tartom ankapcsolatot, nem a korombeli rokonnal.
Csak úgy meghívás nélkül bunkóság, ráadásul az egésznek rossz szájíze lehet. De elég hamar kiderül, mert a létszám miatt mindenképpen jelezniük kell apárodéknak hányan mennek, ráadásul valőszínűeg lesz ültetésrend akkor kell a neved a kártyára, és annak a helye is.

Abszolút nem illik.
Döbbenetes, hogy mennyien nem tudják, hogy az esküvőn nem az idegenek a meghívottak, hanem a családtagok, barátok.
Az esküvő nem a barátok barátainak vagy ismerőseinek a bulija, hanem az ifjú páré. Ők pedig nem idegenekre kíváncsiak. Ennyire egyszerű.
Nagyon sokan szemtelenek, és sajátságos módon meghívatják magukat. Attól, hogy egy esküvőn nem állnak le vitatkozni a tulkokkal, a tulok viselkedés attól még az marad.
Én nem mennék el, semmiképpen. Semmi közöd az ifjú párhoz, így nincs ott a helyed.

ma 14:56
Ezt esetleg egy kicsi esküvőrül lehet elmondani, nem egy 250 személyes falusi lagziról. Gondolod, hogy mindenki az ifju pár közeli barátja, rokona? Hagyjuk már.
Az én lagzimon csak 77 ember volt, de egyáltalán nem bántam, hogy jöttek olyanok is, akit nem ismertem. Az én meghívottam kedvese, nyilván azt akarom, hogy jól érezzék magukat a vendégeim. És az is nyilvánvaló, hogy mindenki jobban érzi magát, ha ott a párja, mint egyedül.
Aki nem érti ezt meg, az szégyelheti magát.

A barátod családját hívták meg. Tehát nyilván a barátod szüleit és ők viszik/vihetik a gyerekeiket.
Amúgy, ha meg akartak volna hívni, megtehetik még akkor is, ha nem tudnak rólad. Megkérdezik ugyanis, hogy van-e barátnő, mert akkor hozhatja. De ezt nem tették meg. Nem is csoda.
Én nem értem egyeseknek semmi izgalom nincs az életében, hogy minden áron szinte jogának tartja, hogy őt meghívják egy esküvőre olyanok, akiket amúgy nem is ismer? Ha nem tudnak rólad, akkor azért nem tudnak, mert életedben nem találkoztál velük. Nagyon közeli kapcsolatban lehet a barátod velük, ha három év alatt addig nem jutottál el, hogy találkozz velük. Mi a fenének akarsz odamenni? Nem voltál még esküvőn? Fosol, hogy felszed valakit?
Majd ha a párodat külön meghívják, akkor lehet szó kísérőről, de addig amíg a szüleik vannak meghívva a gyerekekkel, addig a barátnő, akit nem is ismer senki maradjon otthon és nézzen tv-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!