Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek szereti az az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek szereti az az ember a párját aki képes szakítani azért mert az nem veszi el "határidőn" belül nem hoz össze esküvőt?

Figyelt kérdés

Nem mondom, hogy hülyeség a házasság, mert nem az, de degeneráltságnak tartom, hogy ilyen kijelentéseket olvasok, hogy "nem szülök gyereket amíg nem vesz el" meg hasonlók. A házasság annyiban másabb, hogy van papír és ha válnak, akkor az egyik fél viszi a másik vagyonát.

Sokan arra fogják, hogy ez jelenti az összetartozást. Meg a gyűrű. Szerintem nem egy tárgy egy ajándék jelenti, hogy az ember szereti a párját. Ez belülről kell jöjjön.

Az első barátnőm kijelentette, hogy 1 éven belül elvárja, hogy jegyezzem el, és 3-4éven belül gyereket akar. Megmondtam, hogy én ezt nem ígérem meg, mert nem tudom tudom e tartani, meg nem is lehet ezt így beígérni. El is hagyott emiatt (főleg emiatt, rég volt).

A mostani párom is mondogatja, hogy gyűrűt szeretne majd, meg is mondom neki mindig, hogy majd egyszer amikor nem számít rá, és akkor se azért mert mondogatja. Örülne neki, de nem fog ezért elhagyni, érzem, mert szeret. Ha nem veszem el soha akkor is.

Szerintetek? (persze megértem azokat akik ízig-vérig vallásosak és házasság előtt semmi szex meg gyerek, stb, persze nem vagyok hívő, nem tartom okés dolognak, de őket megértem, mert tényleg hisznek benne)

2009. okt. 21. 13:05
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%
A nőknél állítólag van olyan, hogy "biológiai óra" és ezzel "ijesztgetik őket", hogy az ketyeg, ketyeg és mielőbb, annál jobb a gyerekvállalás. Továbbá szerintem részben ebből a "tényből" kiindulva szeretnének fix családot, gyerekeket. Én nő vagyok, mindezek ellenére személy szerint nem akarok gyereket, sem élettársi kapcsolatot, házasságot, nekem úgy jó, ahogy van a helyzetem, bár én a kevesebb kivételek közé tartozom. A párom akarna gyereket, én nem, pedig ez általában fordítottan történik többnyire.
2009. okt. 21. 13:12
 2/30 anonim ***** válasza:
93%
Én gyerekként átéltem, milyen eszköznek lenni, szóval ha egyszer gyerekem lesz, én neki ugyanezt már nem akarom, amit én átéltem. Szóval úgy gondolom, ha 2 ember nem tartozik össze, és ez kibukik, inkább váljanak külön, de ne használják a gyereket eszköznek.
2009. okt. 21. 13:12
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen egyetértek veled. Valóban nem attól lesz egy párkapcsolat boldog, hogy van róla papír, meg van két egyforma csilivili gyűrű. Ha egy házasság tönkre megy, hiába mutogatja az egyik fél a másiknak a házassági anyakönyvi kivonatot, hogy "De nekünk papírunk van arról, hogy boldogan élünk, amíg..."

Kivétel ez alól nálam is azon emberek csoportja, akik valóban vallásosak, és nemcsak azért mennek templomba, mert az most trendi. Bár ők, akik valóban mélyen vallásosak, szerintem igen ritkán sodródnak a válás küszöbére.

2009. okt. 21. 13:13
 4/30 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem egyszerűen sok nőnek fontos az esküvő. Nekem is az, mert nekem az nem csak egy papír. Egyszerűen más érzés úgy gondolom, ha az élettársam valaki, vagy ha a férjem. És akármennyire szeretem a párom, nem hagynám el, de gyereket sem szülnék neki addig. Egyszerűen én nem akarok házasság előtt szülni.

Szerintem, ha Ő szeret, akkor tudja, hogy nekem ez fontos. Ha neki ez csak egy papír, akkor neki úgy is mindegy kéne, hogy legyen.

2009. okt. 21. 13:15
 5/30 anonim ***** válasza:
71%
Lehet rosszul látom, de szerintem aki ennyire kiakarja erőszakolni azt a rohadt gyűrűt aztán a házasságot, az nem biztos a párja érzéseiben. Az mindenáron valami bizonyítékot, biztosítékot akar arról, hogy őt mennyire szereti a másik fél. Csak arról feledkeznek meg, hogy egy házasságot is simán fellehet bontani. Semmivel sem biztosabb az együtt élésnél. Nőknél ugye kell, hogy mutogathassák a gyűrűt (amit, ha úgy kapnak, hogy kierőszakolják szerintem nemhogy büszkének nem kellene rá lenni, hanem szégyelni kellene), mert az milyen szép, milyen drága és őt mennyire szereti a vőlegénye(!), hogy ilyennel megajándékozza. Szánalmasak az ilyen nők.
2009. okt. 21. 13:16
 6/30 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

szerintem te az egyik válaszoló vagy az egyik előző kérdés kapcsán, vagy csak figyelemmel kisérted, mindegy.

Figyelj most jól. Ti, akik a gyűrűről meg a házasságról azt gondoljátok, hogy merő formalitás, és csakis azért akarja sok nő kikényszeríteni a társából a gyűrűt, mert "erre utazik" és semmi sincs mögötte, leírnám akkor, hogy a CSALÁD, A HÁZASSÁG a sajnos degradált fogalmak. A jegyesség is olyan, mint egy kényszerített ígéret, hogy "na jó , elveszlek". Pedig sok párkapcsolatban még mindig nem ez az irányadó , hála az égnek.Ez nem vallásosság kérdése, hanem értékrend kérdése. Én annak idején kb. 1 éves együttjárás után kijelentettem a páromnak /pfúj, ugye egy micsoda egy rámászós nő vagyok/, hogy családban vagyok hajlandó gondolkodni. Előző kapcsolataimban ekkor vették a kalap-kabátot, ő meg szelíden azt felelte: "Én is". Összeházasodtunk, boldogok vagyunk. Nem lobogtatom naponta a házasság levelünket és nem erre vagyok büszke. Hanem arra, hogy a nevét viselem és a felesége vagyok :))

2009. okt. 21. 13:21
 7/30 anonim ***** válasza:
75%

Nem a gyűrű és a papír a fontos. Hanem az érzés. Nekem a család = az összeházasodott szülőkkel. Én sem szülnék esküvő nélkül. Nem volt nagy pucc az esküvőnk. Csak pár ember volt, templomi se volt. Szóval nem ezért csináltuk.

Én felvettem a férjem nevét, boldog vagyok, hogy viselhetem. Annak, akinek csak egy papír, az sose fogja megérteni, hogy miért nem csak egy papír. És ezen az oldalon is (előző kérdés) megy a pontozgatás, meg fikázás. A legjobb barátnőm a második babát várja, nem házasok. Nem ítélem el ezért, vagyok annyira inteligens, hogy ez "ne álljon közénk". Pedig beszélgettünk már erről.

Az a fontos, hogy ha 2 ember találkozik, akkor egyetértsenek ebben a kérdésben is. Tök mind1 melyik oldalon állnak. Abban egyetértek, hogy semmit nem szabad eröltetni, mert jó vége tuti nem lesz. De nem kell lenézni azt, akik összeházasodnak. Én úgy érzem, hogy azok vannak ellene a házasságnak, akik ebbe a fene nagy függetlenségben hisznek. Én nem szeretnék független lenni a Páromtől, felvállalom, hogy függünk egymástól (anyagi, érzelmi értelemben is). Csak nekünk ez felel meg, míg másnak lehet a másik olda, nem kell elítélni.

2009. okt. 21. 13:46
 8/30 anonim ***** válasza:
49%

Én meg azt szeretném kérdezni, hogy ha úgyis csak egy papír és úgyse ezen múlik a szerelmetek, akkor TÉGED mi akadályoz abban, hogy elvedd? Ha neked tök mindegy, neki viszont fontos.

Egy nőnek érzelmileg fontos (egyeseknek nem, de ők kisebbségben vannak), hogy a férfi "felvállalja őt hivatalosan is", hogy ezúton is kifejezzék a külvilág felé, hogy ők mostantól örökre össze szeretnének tartozni. A nőknek ezt jelenti a házasság.

Neked meg azt, hogy váláskor majd mindent visz...(Csak megjegyzem, hogy a házasság alatt szerzett közös vagyon felét viszi el váláskor a párod, mást nem. De ugyanezt elviszi x év együttélés után is, még ha ez neked nem is tetszik, tehát ez elég kamu duma...)

No, ezért nem érted ezt meg soha.

2009. okt. 21. 13:50
 9/30 anonim ***** válasza:
75%

Ennyi erővel azt is kérdezhetnék a másként gondolkodók, hogy szereti-e az az ember a párját, aki 5-10 éveket váratja mondjuk a gyűrűvel.

Azt kellene megérteni az embereknek, hogy az egy dolog, hogy valakinek nem fontos, mert az érzés belülről kell jöjjön stb, de emellett viszont hihetetlen, de vannak emberek, akik gyűrűt szeretnének, meg esküvőt. NEm lagzit, esküvőt.

Nekem fontos lenne az esküvő. Hogy miért? mert igenis lényeges dolog, hogy a világ előtt, hivatalosan is kinyilvánítsuk, hogy összetartozunk. Nem azért, hogy villoghassak egy gyűrűvel, mert akkor veszek egyet magam:) hanem pl ha baleset éri, engem oda sem engednek az ágyához, és nem adnak felvilágosítást a kórházban.

Emellett babát várunk (nem én vagyok a pár kérdéssel előtti, akit elsöpört a népharag, de ugyanabban a cipőben) és azt mondja, majd elvesz. MAjd? de a gyereket a nevére akarja venni. A gyerekemnek több joga lesz az apjához, mint nekem, pedig még meg sem született. A gyerekem érdemes rá, hogy viselje a nevét, én nem? Arra jó vagyok, hogy szüljek neki, de a nevét nem vehetem fel?

Na, nekem ilyen érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Elmondtam neki, tud róla.

Ha két házasságpárti, vagy két házasságellenes alapít családot, az szuper, de ha nem? tényleg nincs kompromisszum, egyikünk vagy másikunk le kell hogy mondjon a szabadságáról? de az, aki gyereket csinált valakivel, miért akar a külvilág szemében szabadnak látszani?

Kedves kérdező, a kérdésed rengeteg újabb kérdést vetett fel bennem. Erre szerintem nincs jó válasz, és nincs megoldás.

2009. okt. 21. 13:59
 10/30 A kérdező kommentje:

Nah látom jöttek ide értelmes emberek akik egyet értenek velem, vannak itt akik nem értenek egyet de értelmesek és vannak itt akik full hülyék.

Tudom sok nőnek ez fontos. De nem önzés ezt rákényszeríteni a másikra? Mert azt tudjál hajtogatni, hogy nekik mennyire fontos nem fogja fel senki, de azt nem fogják fel, hogy a párjuk mit akar, nem is akarják, ez önzőség.

Ha pedig nem vallásos valaki, de kijelenti, hogy ő nem szül gyereket házasság nélkül az megintcsak valami deffekt. Mitől lesz jobb a gyereknek ha össze vannak házasodva? Mitől lezs bármi is jobb?

"Szerintem, ha Ő szeret, akkor tudja, hogy nekem ez fontos. Ha neki ez csak egy papír, akkor neki úgy is mindegy kéne, hogy legyen."

Ha te szereted, akkor pedig nem erőlteted neki és nem ettől teszed függővé a gyerekvállalást, mert akkor az már egy ultimátum, egy feltétel, és a hibás te vagy, ha tönkremegy az egész kapcsolat, mivel megmutattad a párodnak, hogy te nem szereted teljesen, csak akkor, ha elvesz. Szeretni pedig feltétel nélkül kellene.

"kiakarja erőszakolni azt a rohadt gyűrűt aztán a házasságot, az nem biztos a párja érzéseiben."

ez nem mindíg van így, de ez sem hülyeség persze.

Valóban az "előző kérdésnél" válaszoltam 1-2-t de inkább figyelemmel kísértem, nem nagyon volt értelme beleszólnom már, mert nem tudnak a felek szót érteni. Viszont ez a nagyon soxor felmerül olyan kérdésekben ahol arról szól minden, hogy "úristen miért nem vesz el? Akkor nem szeret?" "Hogyan vegyem rá a párom a házasságra", "Hogyan vezessem rá, hogy eljegyezzem?", "Mekkora szemét, hogy nem vett még el..", stb.....

Nos viszont tévedsz 13:21-es.

Számomra(24/F) nem merő formalitás a házasság, ahogy még nagyon sokunk számára sem. Éppen ezért nem megyünk bele 1 évnyi együttélés után. Ez egy iszonyat nagy lépés, és nem lehet behatárolni, hogy nah 1 év múlva itt az ideje. Akkor van itt az ideje amikor mind2en úgy érezzük. Amint az egyik fél nem képes ezt elfogadni, hogy a másik nem áll még készen rá(és nagyon sokszor a nő sem áll készen rá, csak gyermetegen ragaszkodik hozzá mert ez az álma), akkor az egész kapcsolat már gáz.

Neked ha összejött, hogy amikor te kijelentetted(parancsoltad), hogy "Vegyél el!" és a párod elvett és boldogok vagytok, akkor gratula. Attól, hogy ha valaki kijelenti, hogy még nem érzi, hogy házasodni szeretne, vagy esetleg ő úgy érzi, hogy nem akar házasodni, akkor az még nem jelenti azt, hogy szar a kapcsolat. Persze a másik felet ha csak ez érdekli akkor nyilván kidobja és keres magának egy másik embert aki kielégíti ezt a vágyát is. Viszont ha ezért ott tudja hagyni, akkor nem szerette sosem igazán. Elég durva,hogy kiszeretsz valakiből 1percről a másikra, ha azt mondja, h nem vesz el.

13:50:

Nem nekem nem ezen múlik most a szerelmem, mivel szeretjük egymást, ezért ez nem áll az utunkba, ha eljön az ideje akkor megtartjuk az esküvőt, nem fogok sem én se ő feltételeket szabni ebben.

Az első barátnőmnek pedig annó azt is megmondtam, hogy tutira nem fogom úgy elvenni, ha ezzel fenyeget vagy bármi, meg ettől tesz függővé bármit is. Engem ne zsaroljon senki se, akkor csakazért se fogok belemenni.

A barátnőm intelligens, és nem a házasságból tudná, hogy felvállalom vagy szeretem, akik csak ebből lennének képesek érezni az egészet, azokat nagyon tudom sajnálni, valszeg nem szereti őket a párjuk és csak ebben látják a reményt (hamisan).

Mindenesetre nem a házasságot ítélem el, hanem azokat a nőket vagy akár férfiakat, akik ettől teszik függővé a kapcsolatukat. Olyan mintha azt mondanám, hogy amíg nem veszel nekem cukrot addig nem érdekelsz.

2009. okt. 21. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!