Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elmennétek külföldi esküvőre?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmennétek külföldi esküvőre?

Figyelt kérdés

A párommal arra gondoltunk, hogy az esküvőnket külföldön tartjuk. Egész pontosan Ausztria, Saalbach-Hinterglemm. Ez Budapesttől olyan 600-650 km. Ez egy síparadicsom, de télen-nyáron csodás környék. Mi imádjuk ezt a helyet, sokat járunk ide ezért gondoltuk, hogy itt tartanánk az esküvőnket is.

Szerintetek milyen ötlet? Te vendégként eljönnél?

A szállást 2 éjszakára mi állnánk, és kb. olyan 40 embert hívnánk meg.

2013. júl. 2. 07:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%

mindenki azt mondja, nem kér ajándékot, de mindenki visz. Nem állhatsz le vitatkozni a vendéggel és gyömöszölni a borítékot. Hiába mondod, hogy tárgyi ajándékot kérsz, mert a nagyja pénzt fog adni.

Plusz ha már állod a szállást/kaját, olyan érzésem lenne, hogy ezt "vissza kell adnom" ajándék formájában.

Nézd csak meg ezt az oldalt, mindenki azt írja "amit a pár rád költ, azt illik borítékba tenni!" na ez egy ilyen helyzetben kissé húzós lenne.

Ha annyira szeretem azt a helyet, én megesküdnék itthon szűk körben, aztán kimennék nászutazni, esetleg ott fogadnék fotóst!

2013. júl. 2. 08:14
 12/23 anonim ***** válasza:
46%

Igazából, ha már külföldre utazok, akkor nyaralni szeretnék menni, oda, amit én választok ki.

Ettől még elmennék, ha anyagilag nem okozna gondot persze.

De jelenleg én úgy állok, hogy minden megtakarított pénzem a nyaralásomra megy, arra gyűjtögetek már hónapok óta.

Jelenleg nemhogy külföldi, de semmilyen esküvőre nem szeretnék menni, mert ugye vagy nem adok semmit, de akkor "bunkó vagyok", vagy adok, de azt jelenleg nem engedhetem meg magamnak... És minél távolabbi az esküvő, ez annál inkább igaz, akár külföld, akár nem...

2013. júl. 2. 08:19
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
Ha egy távoli unokatesóm hívna meg, nem mennék, ha közeli családtag, vagy jóbarát, akkor igen.
2013. júl. 2. 08:50
 14/23 anonim ***** válasza:
75%

40 ember az szűk család,közeli barátok körülbelül.

Őket ismeritek annyira hogy tudjátok,el tudnak,el akarnak-e menni.

Mi mennénk,sokszor csinálunk hosszúhétvégés kiruccanást egyébként is.

2013. júl. 2. 09:02
 15/23 anonim ***** válasza:
70%

Te ismered a rokonaidat, barátaidat. Én biztos hogy elmennék, mert nem jelent gondot anyagilag, de másnak lehet hogy igen.

Szerintem jó ötlet!

Én sajnos nem tudnám ezt megcsinálni mert akkor a párom részéről nem jönne el senki.

2013. júl. 2. 10:35
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék, ha nem okoz épp gondot anyagilag.
2013. júl. 2. 10:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én szívesen elmennék, ha valamelyik rokonom külföldre szervezne esküvőt, főleg, hogy ahova ti mentek, nem is olyan nagy táv.

Többen írták, hogy úgy éreznék, hogy borítékban illene nekik visszaadni a szállás és az ellátás árát..hát én ezt nem értem. Lehet, hogy magamból indulok ki, de esküvőt nem azért szerveznék (gondolom ti sem, kedves kérdező), hogy visszajöjjön az az összeg amit a vendégekre költöttem. Főleg, hogy a kérdező és a párja nyílván megtehetik, hogy kintre szervezzenek és ellássák a rokonokat is, akkor nem értem miért kellene egyáltalán borítékban "tukmálni" bármilyen nagyobb összeget? Én biztosan valami tárgyi ajándékot vinnék, esetleg valami vicces, ötletes dolgot. Szerintem ebben a helyzetben, egy tehetős párnak még többet is jelentene, mintha borítékban adok mondjuk egy 10-est..

Szóval kérdező, szerintem nagyon jó ötlet, főleg, hogy írtad még az odajutást is meg tudnátok oldani azoknak a vendégeknek akiknek esetleg körülményesebb lenne.

Biztosan szép esküvőtök lesz, sok boldogságot! :)

2013. júl. 2. 11:18
 18/23 anonim ***** válasza:
86%
Hát ez attól is függ. Ha most egy közeli rokon vagy barát akkor elmennék, de hogy pl unokatesómért vagy másodunokatesómért utazzak ezer km-t,mert én pl budapesttől is 300ra lakok :D
2013. júl. 2. 11:29
 19/23 anonim ***** válasza:
57%
itt most nem arról van szó, hogy te vagy a kérdező azért szervezi-e, hanem, hogy a vendégek általában így készülnek. Nézd meg itt a nászajándékos kérdéseket, mindenhol azt írják, illik ajándékba adni, amibe kerül a vacsorád
2013. júl. 2. 12:56
 20/23 anonim ***** válasza:
84%
hát ha időben szólnátok, nem 2-3 hónappal előtte, akkor igen, ha mondjuk 40-50-ből kijönne az utazással együtt, annyit mindenképp szánnánk rá, ha közelben lenne, akkor meg a nászajándékra :) Rendben, szállást fizetitek, de nekem jelen helyzetben az utazás is megterhelő lenne. Nyilván nem lenne pofám nekem sem üres kézzel menni. Elmennék egyébként igen :)
2013. júl. 2. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!