Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak polgarira illik menyasszo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak polgarira illik menyasszonyi ruhat felvenni?

Figyelt kérdés
Ugy dontottunk most csak polgari eskuvonk lesz csaladi korben. 1eves evfordulonkon pedig templomit szeretnenk lagzival :) ruham mar meg van, csak nem tudom nem e lesz igy ciki. Tudom hogy lehet igy is csak hat na ertitek :) egyebkent azert lesz jovore csak a templomi, mert a parom nincs megkeresztelve.
2013. jún. 30. 08:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

ha te meg vagy keresztelve, akkor a párodnak nem kell, mivel neked jár a házasság szentsége! szóval ha csak ez miatt szeditek kétfelé, akkor nem kell! :)

az a baj, hogy sokan mondják, hogy először ketten, hogy meglegyen a papír, és lesz majd 1-2 év múlva lagzi, csak elmarad... :(

2013. jún. 30. 15:06
 12/16 anonim ***** válasza:
Az egyházi esküvőnek nem feltétele, hogy mindkét fél meg legyen keresztelve, elég az egyik. Itt nem arról van szó, hogy "van az a pénz", mivel erre jogszabályok vannak, és pont azért lehet úgy is házasodni, hogy elég csak az egyik félnek megkeresztelve lennie, hogy a másik félnek ne csak az esküvő miatt kelljen megkeresztelkednie, hanem az maradjon meg egy ettől független, önálló, szabad döntés.
2013. jún. 30. 16:29
 13/16 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Konkrét példa volt az ismeretségünkben arra is, hogy az egyik szülő nem volt megkeresztelve, nem is az adott településen laktak, de szerették volna megkeresztelni a gyereket úgy, hogy templomi esklüvőjük sem volt. Nos ott volt az a pénz, mert valamiket be kellett fizetni, és pikk-pakk megkeresztelték a gyereket. Számomra ez az egyház lejáratása, mert semmi tartalom nincs mögötte, mint ahogy nagyon sok templomi esküvő mögött sincs.

Ez a véleményem, le lehet pontozni.

2013. jún. 30. 16:40
 14/16 anonim ***** válasza:
70%
Egyetértek az előttem szólókkal, az egyházinál ne tartson vissza, hogy a párod nincs megkeresztelve, ez nem kötelező. Nálunk most a jegyesoktatáson is voltak ilyen párok, annyi, hogy nekik plusz egy papír kell, egy engedély a püspöktől, hogy összeházasodhatnak, ezt a pap el is intézte nekik, nekik csak egy sablont kellett kitölteni és kész.
2013. jún. 30. 22:24
 15/16 anonim ***** válasza:
miért lettem 0%??? :O
2013. jún. 30. 23:48
 16/16 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat :) Ma elmegyunk a plebaniara. Remelem elegendo, hogy en katolikus vagyok. (Voltam elso aldozo es bermalkozo is ) Mindenkinek megy a zold kezecske :)
2013. júl. 1. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!