Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhívtam a barátnőmet az esküvőmre, de ő nem abban a városban lakik, ott kellett aludnia, és a szálláshelyet én fizettem neki a reggelivel együtt. Korrekt dolog ez szerintetek?
Jártál már ebben a kategóriában?? Nézz meg pár olyan kérdést, ahol az a tárgy, fizessék-e a vendégek szállását!
Az emberek 80%-a szerint illik a párnak fedezni ezt a költséget! (hogy én mit gondolok, más tészta...)
Ő is hihette, hogy ezzel kalkuláltatok, hogy aki messzebből megy, annak szállás kell...
És ha felajánlottad, elfogadta, utána még arra sem voltál képes, hogy kifizesd a szállást, neki kellett odamennie??? Elég gusztustalan húzás... és ettől vártad, hogy "észbekap" és kifizeti??? Öcsém, te egy igazán logikátlan nőszemély lehetsz, sajnálom, aki elvett!!!
Mi az, hogy úgy illik? El vagy tévedve.
Ha olyat hívsz meg, aki messze él, akkor vedd számításba, hogy neki aludnia kell valahol. Vagy ki tudod fizetni a szállást, és meghívod, vagy megmondod, hogy a szállást nem tudod kifizetni, ezért ennek tudatában döntse el, hogy el tud-e jönni, vagy ha ez kínos, akkor nem hívsz meg olyat, aki messze él.
De olyan nincs, hogy illik olyat felajánlani, amit igazából nem akarsz megtenni, és elvárod a vendégtől, hogy ő a te felajánlásod ellenére magának fizesse a szállást. Ha már meghívtad, miért nem tudtad neki megmondani, hogy szállást sajnos nem tudsz neki intézni, és nem lesz sértődés, ha emiatt nem jön el. Így eldönthette volna, hogy neki belefér-e, hogy még erre is költ.
"Azért ajánlottam fel, mert úgy illik."
Vannak bizonyos illemszabályok, de ez nem tartozik közéjük.
De hát nincs olyan, hogy "illik" felajánlani, aztán meg elvárom, hogy ne fogadja el!
Most akkor vagy felajánlom és ehhez tartom magam, vagy fel sem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!