Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvői fotóst szerződés nélkül?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvői fotóst szerződés nélkül?

Figyelt kérdés
A fotós normál fotóstúdióban dolgozik, onnan jönne fotózni az esküvőnkre. De amikor kérdeztem, hogy van e szerződés, amit alá kellene írni, azt mondta, hogy szerződést nem szoktak ìrni, hanen egy bevételi pénztárbizonylatot, amivel igazolom, hogy előre kifizettem az összeget, és csak ez a papír lesz a kezemben. Szerintetek ez így mi? Átveréstől félek, de jó árban van a fotózás.. Kell minden esetben szerződést kérni?
2013. jún. 6. 14:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Te mondod neki, hogy szeretnél szerződést és kész, az, hogy ő nem szokott, ne érdekeljen.
2013. jún. 6. 14:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Ha nem akar írni, akkor miben véd az a bevételi bizonylat? Pláne előre kell fizetni? Ezt igy szokták?
2013. jún. 6. 14:22
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

Ilyenről sem hallottam még.

A bátyámék esküvőjére is fel lett kérve fotós egy közeli fotóbolt fotósa jött ki aki vállalt is ilyen fotózásokat. Ott sem volt szerződés csak a fizetési bizonylat, de nem kellett előre fizetni, órabért fizettünk neki, nem tudom már mennyit. Kijött amikor kértük és hazament amikor már nem volt rá szükségünk. Amikor meglettek a képek, akkor fizettünk.

Javarészt én intéztem de már nem emlékszem rá.

2013. jún. 6. 14:35
 4/12 A kérdező kommentje:
De ha nem fizettek neki, akkor miről állította ki a fizetési bizonylatot?
2013. jún. 6. 14:38
 5/12 anonim ***** válasza:
74%
"Amikor meglettek a képek, akkor fizettünk."
2013. jún. 6. 14:41
 6/12 A kérdező kommentje:
Szóval akkor semmilyen szerződés nem volt, csak odament a fotos a megbeszelt napon. Biztatok benne? Hogy nem ver át?
2013. jún. 6. 15:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nézd. Meg kell neki mondani, hogy te szerződést szeretnél. Attól függetlenül, hogy ő mit szokott, ő a szolgáltató, ha azt kéred, hogy csupa rózsaszínben menjen oda, akkor azt kell tennie, ha akarja a munkát. Persze van joga nemet mondani, akkor kell keresni mást.

Nem az a lényeg, hogy ő mit szokott, te fizetsz, te diktálsz.

És előre a teljes összeget semmiképp se. Esetleg egyezzetek meg, hogy 20% a szerződés aláírásakor, a másik 80% ha átvettétek a képeket és elégedettek vagytok.

Ha nem akar szerződést, kell keresni mást.

Mi mondjuk nem írtunk szerződést, de csak az utolsó 2 hétben találtunk rá a fotósra, aki így előleget sem kért. Mikor átadta a képeket, megmutatta (hozott direkt ezért egy tabletet), kérdezte, hogy jó-e, tetszik-e, és csak utána fizettünk.

2013. jún. 6. 15:12
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

Nekünk se volt semmi. Még előleget se adtunk, bár a fotóst ismertük.

De nekünk a zenész is úgy volt, hogy odaadtuk a foglalót, de semmit se írtunk. Beírt a naptárjába, megbeszéltünk mindent és kész. Ő se követelte, hogy foglaljuk írásba, hogy ő ehet, meg lesz szállás, meg ha leöntik pezsgővel akkor mi lesz. Nem volt vele se semmi baj.

A vőfély se kért se pénzt se papírt, mi se foglalkoztunk vele, azzal se volt gond.

A virágossal se írtunk semmi papírt, szóban elmondtam, mit akarok, mondott egy kb. árat, adtam valamennyi előleget, egy sajtpapírra felírta, hogy milyen színűt akarok, meg milyen a ruha, hogy passzoljon hozzá, a nap reggelén mentek a virágért fizetni.

Jó persze, lehet, hogy akármilyen szolgáltatókkal nem csinálom meg ezt, de nálam egynél sem merült fel, hogy ne bíznánk meg konkrétan bennük. És hát oda-vissza működött, mert láttam én már itt, meg más fórumokon cifra szerződéseket, hogy mi mindent ki akarnak benne kötni, hát csak néztem.

Persze, ha te nem érzed így komfortosan magad, nehogy rám hallgass, mert ha utána megszívod, akkor rajtad nem segít, hogy másnak nem volt ilyen gondja.

2013. jún. 6. 17:06
 9/12 anonim ***** válasza:
82%
8-as vagyok. De a teljes összeget ki ne fizesd! Se papírral, se anélkül! És ha szar lesz? Akkor mit csinálsz? A fotó-videót tipikusan akkor fizetik ki teljesen, mikor átveszik a kész munkát. A zene meg ilyenek a lagzi végén. De a legtöbb dolgot egyáltalán nem fizeti ki senki előre!
2013. jún. 6. 17:08
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
Én esküvői fotósként ragaszkodom a szerződéshez és soha nem dolgozom anélkül. A fizetés pedig három részletben zajlik, három nagyjából egyenlő részt fizetnek a szerződés aláírásakor (ez a foglaló) egyet az esküvő napján és egyet amikor átadom a kész anyagot. A szerződés nem csak téged, de Őt is védi, szóval én még véletlenül sem választanék olyan fotóst aki nem akar/hajlandó szerződést írni. Ha fontosak számodra a nagy napról készült képek akkor főállású esküvői fotóst válassz, aki olyan stílusban dolgozik, olyan képi világot képvisel amibe bele tudsz szeretni és mint ember, mint személy is szimpatikus, viszont ezeknek ára van és az nem 50-80e Ft(egész napos esküvőre vetítve).
2013. jún. 7. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!