Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság előtti szerződés? Ti aláírnátok?
Az örökség házasság alatt sem lesz soha közös vagyon így lényegtelen hogy aláírod vagy nem az mindig külön vagyon marad.
Én nő létemre azt mondom aki ilyenen fennakad, az nem igazán szereti a párját és hátsó szándékai vannak. Autóban a biztossági övet is bekötöd és nem azért mert bizonytalan vagy a vezetésében hanem bármi történhet.
De mi ebben a megalázás?
Azt mondtam volna, hogy igen én is szeretnék mindenképp aztán túltárgyalva.
Lehet ilyet csinálni, igen. Mármint házassági szerződést írni. Mondjuk az anyósnak épp nincs koze hozza, ezt a leendő hazasulok írjak meg e azt fogalmaznak bele, amit akarnak. Mellesleg az örökség sosem lesz közös vagyon.
Egyebknt en a magam részéről jónak tartom a házassági szerződést. Mi jövő tavasszal házasodni es e párszor mar megjegyeztem a kedvesemnek, hogy talán nem ártana. Igazság szerint az o "érdeke" lenne - nekem semmit nincs, o vagyonos. De o nem szeretne, igy nem lesz szerződés.
Mindenesetre nem tartozik az anyós ra ez a kérdés.
Ilyen nincs hogy házasság elötti szerződés!Ökörség lenne hisz olyankor írna szerződést amikor nem házasok és az a házasságra vonatkozna! Ilyent nem lehet!Hiszen eltérő a jogi helyzet.
Ebben a "házasságban" semmi jövőd nincs!
Én úgy tudom, hogy amit a házasságunk alatt szerez vagyon, az mindenképp közös lesz, tökmindegy honnan szerzi. Ha a házasságunk alatt hal meg a kedves mama és papa, akkor az elvileg közösbe megy. De lehet én tudom rosszul.
A párom nem szólt semmit, mert nekem mesélte anno, hogy minden barátnőjével eljátszotta ezt és megfenyegette hogy a testvérére iratja az örökséget, ha nem írja alá a kedves párja a szerződést. Én kicsit meglepődtem szóhoz se tudtam jutni, igazából mikor összejöttünk nem gondoltam volna hogy ennyire rosszul fog esni, bár lehet kicsit közre játszott az is hogy ennyire nyersen és durván kaptam az arcomba...
"Én úgy tudom, hogy amit a házasságunk alatt szerez vagyon, az mindenképp közös lesz, tökmindegy honnan szerzi. Ha a házasságunk alatt hal meg a kedves mama és papa, akkor az elvileg közösbe megy. De lehet én tudom rosszul. "
Igen ezt rosszul tudod, örökség soha nem lesz közös vagyon, még házasság alatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!