Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői dekorációt csináljuk mi magunk, vagy csináltassuk? Mennyibe kerülne?
Édesanyám virágkötő, rengeteg esküvői dekorációt csináltunk meg eddig. Családon belül is. De most az én esküvőmre készülünk. Eddig ragaszkodtam ahoz, hogy anyu csinálja meg a virágdíszeket, a többi dekorációt majd mi, de minél közelebb van a dátum, annál jobban érzem azt, hogy egy dekorációval foglalkozó csapatot kéne megbízni vele. Akkor nekünk nem kell kapkodni, hajnalig fent lenni, rohangálni. Egy dekorációval foglalkozó cég/vállalkozás körülbelül mennyiért vállalná a teremdítést? Tapasztalatok? És esetleg ha tudtok javasolni pest környékit, Budapestit!
Köszönöm :)
Nekem az étterem csinálta ingyen és bérmentve, de ha nem csinálták volna meg, akkor mi csináljuk. Azért, mert nem akartunk túl extrát nem lett volna akkora szám. (asztaldíszek, gyertya egy-két függő különlegesebb szalvéta és kész én többet nem akartam)
Én eleinte néztem dekoros cégeket, de sajnos nem találtam csak lehúzósakat. A negatív csúcs az volt, aki a 800 forintos IKEA kaspót 600-ért akarta kölcsön adni üresen. Hát akkor már inkább megveszem és ha nem kell legrosszabb esetben féláron is elkapkodják a vaterán és spóroltam 30%-ot...
Ha anyád virágköt, akkor tudnál ezer apró trükköt, és tudod, hogy nem olyan vészes ha már elöre dolgoztál. Ha van kb 5 ember aki elötte nap mozgósítható, akkor pikk pakk meg van egy dekoráció.
Nekem anyám virágkötö, de soha nem csinált esküvöi díszítést, ez egy eprócska falu itt csak esküvöi csokrokat és autódíszeket rendeltek töle, meg max asztali díszeket, de itt senki nem kér konkrét díszítést.
De mi azért csináltunk.
Amit elöre csináltunk, nagy fehér masnikat a székekre, és kiisebbeket a falra, korátokra. Azstalközepet egy olcso virágos anyagból meglehet oldani, még az étterem is ezt használja, mert textil és eldobható és fillérekbe kerül.
A falakra, korlátokra, borostyánt gyüjtöttünk, és tüllel és a masnikkal szereltük fel öket, bele pedig olcsón a nagybanin vettem egy pár doboz toll lepkét.
Mögöttünk egy nagy rózsa szív volt, vagy is kettö azt hiszem, mivel nyár volt a rózsa is elég olcsó volt.
Az asztalunkra az az asztaldísz került ami a házasságkötöterembe volt.
A többi asztalra csak apró átlátszó vázába csináltunk egy kis virágot, mert tálalós ebéd volt, így nem fért el semmi.
A bejárata az étteremnek nagyon impozáns volt, ida a kö lépcsöre oldalról fehér csrepes krizanténokat tettünk, bele masnikkal, legfelülre meg egy óriás cserepet. Szuperül mutatott.
A végén minden virág ment a temetökbe szétosztottuk a sírokon, így nem vezsett kárba a sok gyönyörü krizantém sem.
Ez elkészületek voltak kicsit, majd elötte egy nap oda ment kb 3 pár akik segítettek mindent felkötögetni, a napján meg anyu oda vitte reggel a friss virágos díszeket és ennyi.
Itt a készítési mód :)
Szerintem úgy a legjobb, ha elkészítitek az alapot, de nem nyitjátok szét, úgy nagyon könnyű odavinni, aztán ott mikor a díszítés van, szépen kinyitni, és feltenni.
Olyasmi anyagból kell csinálni, mint amilyen a zsebkendő, csak ugye színes, meg nem hajtásnyomokkal teli :)
csak nagyon halkan mondom, hogy a dekorosság az egy szakma, amit iskolában tanulnak, több évig. Szabályok és törvényszerűségek vannak dekorációkészítésben, amit ha betart az ember, akkor szemet gyönyörködtető, harmonikus látványt tud elérni. Szerencsére akadnak még emberek, akiknek szemük van erre, ezáltal igényük is (ez általában nem pénz kérdése) másnak meg jó az is, amikor a pincér teleszórja az asztalt virágszirommal, és mindenféle csiricsáré cuccal megpakolja azt. Egy asztaldekorról megmondom, hogy ki az, aki tanulta a szakmát és ki az, aki ügyeskezűnek gondolja magát, és nyitott rá egy műhelyt.
A fent látott az utóbbiból való.
Tehát, azt mondom, bízz meg egy dekorcsapatot, ha igényed van a szép dekorációra, de nagyon nézd meg a korábbi munkáikat. Mennyibe kerül? 40.000 Forinttól a csillagos égig. Tudnék ajánlani igazán profi társaságot, de nem teszem, mert ez a őszinte iromány sokaknak negatív kicsengésű és felháborító, és nem szeretném ha ennek a huzatjába kerülne bárki is, meg még azt gondolnák, hogy magamat ajánlom:)
Régi szóval élve: éljen az összeszedettség, a visszafogottság, a harmonia és a stílus!
Mi kell még egy jó dekorhoz?:)
a bosszúálló kis piros kezek meg nem érdekelnek:)
Egyetértek a nyolcassal.
Magam is szeretek kreatívkodni, de ilyenen nem spórolnék. Pont azért, mert a legtöbb kézzel készített esküvői dekoron sajnos messziről látszik, hogy ízlésvilágában és kivitelezésében is amatőr, gyenge minőségű. A legtöbb körülbelül a falusi szalagavatókra feldíszített tornatermekre emlékeztet.
Egy esküvőre szerintem érdemes profikat felkérni.
Felőlem fel is bérelhet valakit 40000 Ft-ért hogy virágszirommal hintse be az asztalokat, de egy dolgot baromira elnéztél utolsó!
"Édesanyám virágkötő, rengeteg esküvői dekorációt csináltunk meg eddig."
Gondolom ellenőrizné az anyuka az összképet! Emellett szerintem a pincéreket, vagy az étteremben dolgozókat sem kell lenézni, lehet jobb esztétikai érzékkel és nagyobb étterem dekorálási tapasztalattal rendelkeznek, mint egy puccparádét gyártó méregdrága "dekoros".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!