Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Varrassam, vagy kölcsönözzem a menyasszonyi ruhát?
A költségek miatt nagy kérdés ez. Egyre többen mondják, hogy inkább varrassam meg. Félek, hogy az anyag nem olyan, mint amilyen ruhát kinéztem, vagy akkor mi van, ha nem lesz olyan jó?! A másik, hogy mit csináljak utána vele? A kölcsönzés igaz, hogy piszok drága, de ott az lesz, amit kinéztél, felpróbáltál... viszont fele annyiból kijövök, ha varratom.
Lányok, ti hogy oldottátok meg??
Én varratni akartam, de utána úgy voltam vele, hogy a szalonban azt kapom, amit felpróbáltam, nem az van, hogy egy rakás pénzt fizessek be csak azért, hogy elkezdje, aztán meg a végén ki tudja milyen. Nekem meg volt mennyit szánok rá, de nem találtam abban a kategóriában olyan helyet, ahol az igényeimnek megfelelő ruhát varrnak. Kölcsönözni viszont tudtam. Persze, sokan nem olyan válogatósak, mint én és megfelelt nekik az "olcsóbb" varratás is, hogy pont olyan, meg csodálatos, de én mindegyiken azt néztem, hogy de mért úgy áll? De mi van vele? De hát méretre lett rá varrva, miért ilyen???
Kicsit izéltem, hogy jaaaj nem rajtam van először, meg de jó lenne, ha az enyém lenne, de aztán utána meg tök örültem neki, hogy bevágtuk a zsákjába visszavittük és vesződtek ők vele utána (tisztíttatás, tárolás stb.)
Amúgy manapság menyasszonyi ruhát eladni (nem elkótyavetyélni) akkor tudsz, ha valami ismert márka jó modellje, hibátlanul, átlagos méretben.
A rád méretre varratottat soha nem fogják úgy értékelni, hiába mondod, hogy de milyen drága anyagok, meg stb. mintha azt mondod, hogy 38-as Justin Alexander XY számú ruha egyszer használt, hibátlan. Azon is buksz, de nem akkorát, hogy 150 ezerért megvarratod és akkor valaki elviszi 40 ezerért fél év után.
Tehát pénz szempontjából nem tudom megéri-e zsákbamacskába fektetni.
Viszont amit még megéri használt ruhát venni. Utána te is eladhatod. Na nem itthon, de az angol ebay tele van az igazi márkás ruhákkal, hibátlanok. Ott nem kölcsönöznek, bizony az angol nőknek meg kell venni, aztán szabadulnak tőle, sokszor iszonyú jó áron. Aki ide nem is postáz, az is bele megy abba, hogy te küldj érte futárt, aki elhozza. Vannak ezzel foglalkozó kis cégek itthon, ajtótól ajtóig hozzák és nem olyan horror áron, mint a DHL mondjuk (meg nem 20000 csomagot kezelnek hogy hajigálják a ruhát)
Ezt a megoldást viszont csak körültekintéssel ajánlom, ha tudsz angolul, és nem vagy túl naiv/járatlan az ilyesmiben, nehogy az egyszer használt eredeti ruha helyett vegyél valami kínai szart. Volt egy Mori Lee sellő ruha 135 ezerért lehetett kölcsönözni, az ebay-n meg egy pont rám való (azt a méretet próbáltam a szalonban) ment el úgy 100 ezer forintért... a szívem majd megszakadt, de én későn kezdtem el ruhát nézni és nem ért volna ide, talán akkor ha ahogy megtalálom meg tudom venni, de valami 7-8 nap még hátra volt, így nem mertem kockáztatni, kölcsönöztem itthon.
Én kölcsönöztem az enyémet, nem volt olcsó, de nekem az a ruha volt a tökéletes. Én nem akartam volna megtartani, mert elég helyigényes, és úgysem hordanám/próbálgatnám utána. Gyönyörű volt, egyszer volt rajtam, meg van örökítve képeken.:)
Menyecske ruhát viszont nem kölcsönöztem, mert nem tetszettek és drágák is voltak. A vaterán vettem egyet olcsóbban mint amennyiért kölcsönözni lehetett volna. Az is nagyon szép és egyedi, azóta sem láttam attól jobbat.:)
én varrattam...harmad annyiba került így, mintha kölcsönöztem volna...arról nem is beszélve, hogy itt nem is találtam meg azt a ruhát, amilyet szerettem volna...igy meg olyan lett, amilyenre vágytam:) semmi extra nincs a ruhámban, de egyszerüen itt akkor sem találtam ilyet....a varrónő ügyes volt, és mindent megcsinált szó nélkül úgy, ahogy kértem...nekem nem kellett csalódnom a varratásban:)
24L
Én is varratásban gondolkoztam, úgy is mentem el a szalonba, hogy próbálok pár ruhát, hogy lássam milyent varrassak. De hát felpróbáltam egy ruhát, amibe beleszerettem. Sikerült kedvezményt szerezni, így a varratás árában tudtam kikölcsönözni. Nekem bejött a kölcsönzés.
24N
Köszönöm a válaszokat!
Az már biztos, hogy a menyecskeruhát varratom, mert egy szép , egyszerű pöttyös ruhát szeretnék. Na ilyet a neten nem találtam kölcsönzésre, eladásra, csak olyat ami elég gagyi volt. Nekem a márka nem mond semmit, bár ne legyen azért ócska a ruha. Találtam egy klassz kis szalont, elfogadható árakkal. Köszönöm még egyszer a válaszotokat!
Szerintem varratni akkor éri meg, ha egyedi igényeid, elképzeléseid vannak, melynek megfelelőt nem találsz a kölcsönzőben.
Egyébként téves, hogy feleannyiból kijössz, mint amennyiből kölcsönöznéd. Egy híres márka idei modellje teszem azt 160.000 kölcsönzésre kb.; viszont jó minőségű hernyóselyemből varratni is ennyi, vagy még több.
A kölcsönzésnél általában akkor jössz ki olcsóbban a varratással, ha egyszerű fazont szeretnél (mert azzal nincs annyi baj és munka - alacsonyabb a varrónő órabére), valamint ha spórolsz az anyagon, és rosszabb minőségűt veszel. De az utóbbi esetben azt is érdemes számításba venni, hogy hiába olcsóbb, kinézetre is annyival rosszabb. A harmadik mód pedig egy olcsó, nem annyira profi varrónő felkérése, aki alacsony órabérrel dolgozik - de akkor megint ott vagyunk, hogy az eredmény is olyan.
Profival, jó minőségű anyagból varratni nem igazán olcsóbb a kölcsönzésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!