Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági ajánlat visszautasítása anyagi okok miatt. Más is járt így? Megbánta vagy sem?
Két éve együtt vagyok egy nagyon rendes férfival. Szeretem, tisztelem. De most nemet mondtam a házassági ajánlatára az anyagiak miatt.
Én egyedül nevelem a fiamat. Nem szórhatom a pénzt, de valahogy megvagyok a közalkalmazotti fizetésemmel.
Ő 10 éve dolgozik szintén közalkalmazottként keres 80 ezret, amiből 25 ezret kifizet gyerektartásra a két gyermeke után (4 éve váltak el). A fennmaradó összeg tehát 55 ezer. Arra nem láttam példát az elmúlt két évben, hogy másodállást vagy valamilyen plusszmunkát vállalt volna. Így viszont nem tekinthetek rá biztonságot nyújtó családfőként.
Vérzik a szívem és utálom emiatt ezt a világot, de nem merem vele összekötni a sorsomat.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Légyszíves tartózkodjatok a minősítgetésektől. Se engem, se őt ne bántsátok durva szavakkal.
Köszönöm
Egyrészt meg tudlak érteni,ennyiből vegtálni lehet,nem közös jövőt tervezni.
Valószinű jól átgondoltad.
Akkor döntöttem volna másképp,ha a két gyerek lassan nagykorú,onnantól nincs fix összeg amivel támogatni kell őket,vagy nem akarunk közös gyereket vagy tesz azért hogy ne ennyiből tengődjön.
De így...
Nem szakítottam meg vele a kapcsolatot, továbbra is együtt vagyunk és boldog vagyok vele, de a jövőt nem akarom így bebetonozni.
A gyerekei 13 és 9 évesek.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Ha legalább lenne látszatja, hogy igyekszik a helyzetén változtatni, akkor hosszú távon fel lehetne rá nézni, mint férfire.
Ennyi pénzből gondolom visszaköltözött a szüleihez és nincs saját lakása, amit kiadhatna.
Nem csak rezsiből és kajából áll az élet.
Egyrészt szerelmes nőként bennem is tombol az örökké együtt, tűzön-vízen, szegénységben-gazdagságban lendülete... Másrészt mélységesen megértelek.
A probléma egyébként szerintem nem az, hogy mennyi pénze van, hanem hogy nem tesz semmit azért, hogy előrébb jusson. És ezt nem bántásnak szánom, de úgy látom, hiányzik belőle az egészséges törekvés, ami nemcsak pénzre, de szakmai, hivatásbeli előrelépésre is vonatkozik. Ambíciótlan. Ettől még mondjuk ha olyan típus, lehet zseniális, melegszívű, nagyszerű családapa, de mellette talán fel kell készülni arra a nőnek, hogy apuka fog a gyerekekkel foglalkozni, esetleg ő is marad otthon, és a nő fogja eltartani a családot.
A kérdés persze nagyon kényes, mert most jöhetnék én is a "ha igazán szereted, hozzámész akkor is, ha szegény" szöveggel. Csakhogy itt azért nem két életkezdő fiatalról van szó. Mindkettőtöknek volt már családja, neki házassága is (rólad nem derült ki). Ez már nem a "romantikázzunk együtt vajaskenyéren" időszak. Neked pedig a fiadra is gondolnod kell. Ő csak egyre több pénzbe fog kerülni, a párod bére - ahogy látom a helyzetet - nem fog az egekbe szökni a közeljövőben. A gyereked taníttatása, elindítása az életben kérdésessé válik, ha a párodda folyton a létért küzdötök.
Fájdalmas döntés lehetett, remélem azért a párkapcsolatotok túléli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!