Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen esküvői hagyományt és szokást tartottatok meg az
esküvőtökön?
Én még csak tervezem az esküvőt. Hagyományok, szokások... hát, nem tudom, kinek mi számít szokásnak, mert itt is mindenki öli egymást, hogy az xy nem rendes hagyomány, mert a nyugatról jött, meg én nem hallottam róla stb.
Abban biztos vagyok, hogy nem mutatkozom a vőlegény előtt a ceremónia előtt a menyasszonyi ruhámban. A valami régi, valami új, valami kölcsönbe, valami kéket szeretném még megtartani. Ezen kívül annyira nem jut eszembe semmi az alapdolgokon kívül (pl. hogy lesz koszorúslány meg lakodalom :D)...
2013. máj. 25. 15:54
nem fogunk együtt aludni előző éjszaka,valami új,régi,kölcsön,kék.menyasszonytánc,rablás.1-2játék.
2013. máj. 25. 16:30
Fehér hagyományos ruhában voltam, éjfélkor pedig átöltöztem egy kis piros egyszerű menyecskeruhába (anyukám menyecskeruháját alakítattam át egy kicsit, 35 éves a ruha :-)). Volt edényverős menyasszonytánc és menyasszonyrablási kísérletek és egy sikeres rablás is, de kiváltani nem kellett, mentem én magamtól vissza férjemhez, így ezt csak félig tartottuk be. :-) Volt aprópénz gyűjtögetés, a vendégek távozáskor kaptak süteményt, de egyéb köszönőajándék nem volt. A pap ott volt a lagziban (a családomban szokás meghívni). Volt vonatozás, nem tudom, hogy ez mennyire szokás/hagyomány, de a hagyományos falusi lagzikon én mindig találkozom vele. :-) Voltak koszorúslányaim, akik hajadonok voltak (most hallottam, hogy szokás már férjes asszonyokat is felkérni). A csokromat kivittük egyik halott nagyszülőm sírjára, nálunk szokás a csokrot vagy halott szülő (szerencsére minden szülő él még) vagy halott nagyszülő sírjára kivinni. És mivel édesapám szülei virágkötők voltak, így az ő sírjukra tettük le.
2013. máj. 25. 17:25
Mi előző éjszaka külön aludtunk (pedig már együtt élünk egy ideje), valamint esküvő előtt nem láthatta a menyasszonyi ruhámat. Hazaérkezéskor átemelt a férjem a küszöbön és persze nászéjszaka is volt :) Másnap indulás nászútra, igaz, csak 3 napos volt, de nagyon szép.
2013. máj. 26. 11:27
Még csak tervezem, de szeretnék megtartani hagyományokat.
Nem alszunk együtt előtte a vőlegényemmel, illetve az esküvő napjáig ne lássa a ruhámat. Lagziban menyasszonytánc, hagyományosan egy rokon egy lábast üt fakanállal, ami le van takarva egy konyharuhával, ide dobják a pénzt és utána menyasszonyrablás. Ezután már menyecskeruhában tér vissza a menyasszony.
2013. máj. 26. 20:31
6/6 anonim válasza:
én nem szeretnék menyasszonytáncot. csak ennyi kikötésem volt, igazából a többi nem nagyon érdekel, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.
2013. jún. 3. 17:05
Kapcsolódó kérdések: