Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mikor célszerű tartani a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor célszerű tartani a fotózást? Polgári, templomi után vagy előtte? Nálatok, hogy volt?

Figyelt kérdés

2013. máj. 25. 11:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk előtte. Ha már odahívtuk a vendégeket, megtiszteltük őket azzal, hogy nem húztunk el egy órára...
2013. máj. 25. 11:36
 2/12 anonim válasza:
100%
Délelőtt fog lenni.
2013. máj. 25. 11:37
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Esküvői fotográfusként mindenképpen azt javaslom, hogy ha nem megoldható a nagy napon a megfelelő körülmények között és időben való fotózás (gondolok itt arra, hogy napnyugta ill. napkelte környékén legalább két órát rászánva) akkor saját magatoknak tesztek szívességet azzal, hogy külön napon tartjátok. Írtam egy blogbejegyzést, amely kifejezetten a fotóssal való együttműködésről szól, talán egy picit segíthet abban, hogy mindenki jobban megértse a másik oldalt és könnyebbé teszi a közös munkát, bárkinek szívesen elküldöm a linkjét akit érdekel, egy privát üzenetért cserébe. (Nem szeretnék itt reklámozni.) Viszont idéznék az említett bejegyzésből belőle:

"Sokszor találkozunk a pár részéről azzal a kéréssel, hogy a kreatív fotózást délben tartsuk, mert a násznépet később már nem lehet ott hagyni. Pedig ott lehet, csak gondoskodni kell arról, hogy ne unatkozzanak abban az egy-két órában amikor a fotográfus és a pár jobb esetben életük legjobb képeit készítik. Azért fontos, hogy az esküvői portrék a naplementéhez közeli időpontban készüljenek mert ilyenkor a nap fénye a légköri viszonyok miatt jóval melegebb színhatású és mivel alacsonyan jár nem is rajzol hatalmas árnyékokat az arcokra, jobb és könnyebb vele dolgozni, szebb lesz a végeredmény. Ez a Ti napotok, az esküvő nem a násznép szórakoztatásáért van. A násznép “feladata”, hogy veletek örüljön. Fogadhattok vőfélyt/ceremóniamestert, aki játékokkal szórakoztatja a násznépet amíg távol vagytok, de ha ez nem lehetséges illetve nem szeretnétek, egy a jegyes fotókból, vagy gyermekkori fotóitokból készült slideshow levetítése is jó lehet arra, hogy lefoglalja a násznépet, amíg a fotózás tart."

Sok boldogságot!:)

2013. máj. 25. 12:32
 4/12 anonim ***** válasza:
64%
Előző vagyok, rém értelmesre sikerült az idézet előtti utolsó mondat, elnézést kérek érte. :)
2013. máj. 25. 12:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk délelőtt lesz az esküvő előtt. Kb. három órát szánunk rá, mert lesz benti és kinti helyszín is. Szerintem nem túl jó az esküvő és a lakodalom között, mert nem illik a vendégeket túlságosan megvárakoztatni. Szerintem sokkal nyugodtabb, ha délelőtt van, nem kell kapkodni, van idő mindenre.
2013. máj. 25. 13:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a szertartás és a vendégvárás előtt volt (ami reggeli órákat jelentett). Szerintem így a párnak is jobb (nincsenek 100 rokon által összenyalva, smink, ruha, haj stb tökéletes, kipihentebbek, nyugodtabbak, hogy nem nyaggatja őket a násznép stb.), de a vendégeknek is (nem kell 2 órán keresztül malmozni, és nem indulnak el ők is fotózni, ami megnehezíti mind a fotós, mind a pár dolgát). Tökéletes megoldás volt utólag is visszagondolva, a képeinkről süt a harmónia, nyugodtság, míg a szertartás utáni képeken látszott, hogy már kapkodtuk a fejünket, hol egy rokon, hol egy történés miatt. Szerintem, ha tehetitek, mindenképpen előtte legyen, vagy egy külön napon (ezt mi nem akartuk, 2* csokor, smink, haj, na meg akkor már nem az igazi...)!
2013. máj. 25. 13:52
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Nekünk külön napon volt az esküvő előtt, nem bántuk meg. De ha csak az nap lehet akkor inkább később legyen, mikor már a naplemente közeledik, mondjuk vacsi előtt. A násznép meg úgyis hiányol majd bármikor mentek :).
2013. máj. 25. 17:58
 8/12 anonim ***** válasza:

nekünk előtte volt, leírom a nap elejét:

fél8kor indulás:

én fodrászhoz, párom autót mosatni, virágért, pogácsáért

10 után jött értem: feldíszített autóval, csokorral, pogácsát leadta anyósomnál, ő vitte tovább az étterembe.

11re kozmetikus, onnan haza, korai ebéd, öltözés

indulás az étterembe, ott várt a fotós 1kor.

ekkor érkeztek a távoli vendégek az étterembe, nekik ott ebéd.

de pont nem volt alkalmuk összepuszilgatni, mert a fotós siettetett minket, mert lógott az eső lába.

fél óra autózás oda, ahol jó idő volt, kb 2 óra fotózás, fél óra vissza, mire visszaértünk, majdnem 4 óra, a vendégek megebédeltek egy lájtosat, aztán mentünk a szertartásra, ami kb félóra plusz 1 óra templomi, aztán kb 6tól kis fogadás azoknak is, akik nem jöttek a vacsorára, aztán vissza az étterembe a vacsorához.

szép volt!!!

2013. máj. 26. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:
47%
De ha az esküvő előtt lesz a fotózás, akkor mi értelme van a nagy bevonulásnak a templomban. Ez olyan furcsa nekem.. A férfi nem láthat a ruhában, legyen megható és szép a bevonulás, lepődjön is meg a férfi az oltárnál, hogy milyen szép a nő.. De ezek előtt már töviről hegyire megcsodálta a nőt a fél napos fotózás alkalmával.. ?
2013. máj. 27. 08:46
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is úgy szeretném ha esküvő előtt ne lásson a vőlegényem, de későn sem akarjuk tartani a fotózást, meg a vendégek se legyenek sokáig egyedül.
2013. máj. 27. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!