Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha az esküvő helyett családi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az esküvő helyett családi rendezvényt mondunk, az baj?

Figyelt kérdés
70 főt szeretnénk meghívni az esküvőnkre, és az azt követő ebédre. Sokat hallottam arról, hogyha meghallják a szolgáltatók az esküvő szót, megemelkednek az áraik. Mi lenne, ha azt mondanánk a virágosnál, hogy a csokrok családi ünnepségre kellenek és az éttermet is így foglaljuk le? Van itt olyan, aki "nem mondta meg az igazat"?
2013. máj. 23. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Van benne valami. Az "esküvő" szó kimondása valahogy azonnal megduplázza az árakat....
2013. máj. 23. 10:06
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
szerintem megpróbálhatod, ha mégis kérdezik, akkor a 100. szülinap, vagy gyémántlakodalom vagy valami ilyesmi, bár akkor megint csak magas árak lesznek. Inkább szülinap.
2013. máj. 23. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
92%
Szerinted nem fog feltűnni, h bevonulsz oda menyasszonyi ruhában? Vagy direkt melegítőben mentek, h ne tűnjön fel és a dédi ül a főhelyre? :D
2013. máj. 23. 10:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi rendszeresen tartunk családi rendezvényeket az egyik étteremben, és bár külön termet biztosítanak, az árak is elfogadhatóak, de az eltöltött időt ki szokták kötni. Tehát nem úgy, mint esküvőnél, (azt is tartottunk mát itt) hanem pl. fél 12.től du,. 3 vagy 4 óráig, stb. Ha nektek ez elég, (ebéd esetében elég lehet), akkor esetleg megpróbálhatjátok. Bár én azt tapasztaltam, az ételek és italok árai szabottak, az esküvőn sem volt drágább semmi, a pincéreknek a 10 %-ot pedig a családi rendezvényeken is fel szokták számítani. Legfeljebb az esküvőn nagyobb volt a felhajtás, díszítés, stb.
2013. máj. 23. 10:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Déltől 3-ig szeretnénk az étterembe lenni és akkor még a távolabb lakó rokonok is időben hazaérnek, mi meg indulhatunk nászútra. Ha megvannak az árak és a foglalás, utána már hiába látnak menyaruhában, már nem tudnak rászámolni. Süti, torta egy szülinapon is van, tehát annál nem lesz semmi extrább.
2013. máj. 23. 10:29
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Arra számíts, hogy a virágosnál gyengébb minőségű árút kapsz, az étterem egész nem lesz lefoglalva a részetekre (esküvő esetén kérdés nélkül lefoglalják az egészet, nincsenek mások), a menü sem lesz valami különleges, a dekorral is lehetnek gondok.

Tisztességes szolgáltatót kell keresni, nem hazudozni. Ugyanis az esküvői minőség, az odafigyelés és részletesség mértéke más ilyenkor.

Persze aki így csinálta az esküvőjét, az általában hirdeti, hogy neki semmi pénzből tökéletes volt - de aki volt már ilyenen, az azért tudja, milyen gagyin tud kinézni a kókadozó virág, az, hogy mellettetek még jópár család meg szerelmespárocska van az étteremben, hogy a dekoráció nem valami igényes, stb.

2013. máj. 23. 11:15
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Valóban az áron nem tudnak változtatni, max beleköpnek a levesetekbe (szó szerint) és bunkók lesznek, amivel jól elcseszik a hangulatot.
2013. máj. 23. 11:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

azért szokott valamivel drágább lenni, mert a lagzi ugye egész éjszakás (és mindenki lagzira gondol esküvő hallatán), és az nekik munkaórában több.

Én a helyedben felhívnám a kiválasztott éttermet, hogy családi ebédet szeretnétek 70 főre, mennyiből lehet kihozni. Aztán bementek személyesen, nem említitek, hogy telefonáltatok, mintha nem is ti lettetek volna (telefonon kitalált nevet mondj), és mondd el, hogy 12-15ig szeretnétek jönni a családdal egy lagzis ebédre.

Így meglátod, hogy dob-e, és ha igen, mennyit az áron az "esküvő", ezek után el is tudod dönteni, mi a helyzet.

De azt tényleg ne csináld, hogy családi rendezvényt mondasz, és aztán menyaruhában mész... mert tényleg isten óvja, aki utána ott enni kap... :(

2013. máj. 23. 12:05
 9/12 anonim ***** válasza:
94%
ez persze a kajáldára vonatkozott, virágosnál mondhatod, hogy családi rendezvény, hiába mondják itt, hogy nem bírja a csokor... könyörgöm, egy napot a leggenyóbb csokornak is ki kell bírnia, nem ám felet... (mondjuk ha reggel 9re kéred, utána fotózás, polgári, közben kicsit vízbe teszed, az ebéden meg szintén vázába lesz...összesen kb. 8 órát kell kibírnia...)
2013. máj. 23. 12:07
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az étteremnek nem hazudnék, ellenben a virágosnál, ha nincsenek túl nagy igényeim, akkor egy sima egyszerű szép csokrot kérnék. A ballagásra, meg szülinapokra is annyira gyönyörűeket csináltattunk, meg kaptam mindig, hogy nekem teljesen megfelelne.
2013. máj. 23. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!