Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Köszönő ajándék szokás?
Mióta szokás? Szokás egyáltalán a köszönő ajándék?
Vagy köszöntő?
Én most szembesültem ezzel az esküvőszervezéssel foglalkozó oldalakon...majd a partykellék boltban.
6 éve voltam utoljára esküvőn ott nem volt (előtte sem volt egyiken sem).
Ez elvárás manapság?
Én nem látom semmi értelmét, hogy legyen ott egy-2 cukrozott mandula pl becsomagolva kisdobozba...
hát nálunk sem volt, én is feleslegesnek tartottam.
Mi a lagzi után minden családnak adtunk 1-1 fényképet magunkról, s egyet-kettőt, amin ők szerepelnek.
A köszönő-ajándék - amellett, hogy abszolút álszent dolog - csak az esküvőszervezők számára normális, senki más számára nem. Túlzás, csak a pénzlehúzás miatt csinálják.
Mert miről is szól az esküvő?
Arról, hogy ti ketten a pároddal elhatároztátok, hogy egybekeltek. A kedves szülők és a rokonság pedig megünnepel titeket. Pont.
Nem ti kínlódtok azzal, hogy hol lesz az asztal, Mari néni mellett ki ül, hanem apuka-anyuka, vagy a szervezők.
Megköszönni ajándék formájában senkinek sem KELL semmit!
Ugyan, minek és mit? Azt, hogy eljött és hozott nászajándékot? Ja, a szüleid és a párod szülei pedig vendégül látták őt, nem is kevés pénzért.
A nászajándék egyébként pontosan erre való: hozok ajándékot, mert meghívtak és vendégül láttak.
Tőletek búcsúzáskor, amikor mindneki hazafelé megy, pontosan elegendő egy "köszönöm, hogy eljött és megtisztelte a jelenlétével az esküvőnket" és szóban.
A falusi lagzikban szoktak a távozó vendégeknek - csakis a közeli rokonoknak - csomagolni maradék ételt, különösen tortát. Ez a szokás onnan van, hogy sok a kaja, és a lagzik általában nyáron vannak, melegben minden a párra és az esküvőt szervező családra rohadna, illetve sok helyen a nagyon kicsi gyereket nem viszik el a lagziba, és azok nagyon megörülnek a "madárlátta" tortának.
Lásd még: az angol hagyományt az esküvői tortáról.
voltunk esküvőn ott méhészkedik a pár és egy pici csupor mézet kaptunk az aranyos volt.
de nálunk sem lesz..
3as nagy duma h "ki mit köszönget már" :D :D
12: Mi pl nem is tartottunk volna lagzit,ha a szülők mondják meg melyik asztal hol legyen,és egyéb szervezési dolgok.Ahogy az utolsó sütisvilláig mi fizettünk mindent.
Szóval erről ennyit.
Ez kb olyan,mint amikor a szülőnek (akkor is ha alkoholista és vert,éheztetett) meg kell köszönni,hogy felnevelt.Hát nem én kértem,hogy szüljön meg.
Esküvőnél is.Nem kötelző eljönni.
Tök mindegy, hogy a szülők fizetik vagy ti, a 12-es válasza mindkét esetben is megáll, abból a szempontból, hogy a köszönőajándék egy vadi új lehúzós hagyomány, itthon csak a kaja csomagolás (volt) szokás.
Gondolom annak, aki kijárta a negyediket nem gond behelyettesíteni az ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!