Pünkösdkor tényleg ajándékot kell adni a fiúknak? Mármint akik május 1-jén kosarat adtak?
A barátomtól kaptam kosarat, anyum meg mondta h pünkösdkor úgy szokás hogy akkor a lány ad ajándékot annak a fiúnak akitől a kosarat kapta.. azt mondta parfümöt, pólót ilyesmit.. én parfümre gondoltam.
Szerintetek? Ti mit szoktatok?
Én sem hallottam ilyen szokásról. Még az ünnepek sem stimmelnek - pünkösd inkább a húsvéttal, május 1. meg inkább a nov.7-tel.
Mit jelent a kosár? Ajándékkosár vagy kidobott? Mert ha kidobott, akkor tudod milyen ajándékot adnék neki?!
Én sem hallottam még róla, de nagyon érdekel.
Milyen kosarat kaptál? Mi volt benne? Milyen tájegységen élsz?
5-ös köszönöm a cikket, megtaláltam benne.
"...A legény annak a lánynak küldött egy tálat kaláccsal és borral, aki tetszett neki. Ha a lány viszonozta az érzelmeket, akkor ő is hasonlóan telerakott tálat küldött vissza..."
De tényleg érdekelne, hogy ez melyik országrészben volt gyakorlat, mert én Baranyában erről sosem hallottam (falusi vagyok).
borsodi vagyok és én is falusi :)
17/L
nálunk úgy szokás, hogy a fiú annak a lánynak ad kosarat amiben virág van... ezt a viragboltokban lehet megvenni.. akit vàlaszt magának.. ugyan az mint a fa.. van aki a fát van aki a kosarat adja..
és anum mondta h pünkösdkor az a lány aki kapott ilyet az ajándékoz valamit a fiúnak :) ez a pünkösdös része új nekem is :)
Én is borsoi vagyok,mifelénk így néznek ki a május kosarak.viszont nekem is ujdonság hogy a fiúnak is adni kell pünkösdkor :) eddig 4 év alatt én sosem adtam neki.
Ha lány vagy, akkor valami más ajándékot kéne adnod neki...
Kivéve, ha buzeráns az illető, akkor mehet neki a parfüm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!