Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus esküvőn szabadon lehet a menyasszony válla, vagy el kell takarni?
papfüggő
az első templomban a pap megmondta hogy takart váll kell,és nem lehet rövid a ruhám.
Kerestünk másik templomot,rövid ruhában,fedetlen vállal házasodtunk.
Nekünk is megmondta a pap, hogy nem lehet. Végül is megértem hogy nem "illik". Emiatt is, meg más miatt is úgy döntöttünk, hogy akkor nem lesz egyházi esküvő. Részünkről tényleg csak képmutatás lett volna, a hangulat miatt.
De lehet nem minden pap mondja ezt így meg.
Alapban nem illik fedetlen vállal a templomba menni (ez még a násznépre, turistákra is vonatkozik), az más kérdés ki hogyan áll hozzá a dolog. Én megmutattam milyen ruhám leszek (pánt nélküli, fátyol derékig érő, de mivel nem több soros, nem igazán takarná a vállat), mondta, hogy ha lehet akkor vegyek fel a szertartás idejére boleró vagy stólát. Egyébként szerintem a jegyesoktatáson ezek a kérdések úgyis felmerülnek, mi pl imádtunk oda járni, jó csapat volt, jó sztorikkal :).
Persze ha valaki kirakatesküvőt akar, úgyis addig keres míg nem lesz olyan pap, plébánia, ahol semmi nem kötelező. Én nem vagyok mélyen vallásos, de a szertartás szentségét és a papot tiszteletben tartom. Mert ahogy ő mondta ők is emberből vannak és főleg ha "mutatós" a ruhád azért azon nekik is megakad a szemük és még zavarba is jöhetnek. Nekünk van egy kedves kis templomunk és mindenképp ott szerettük volna tartani az esküvőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!