Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nászajándék dilemma - segítség?
Kedves Kérdező!
Ne vedd rossznéven, de többünknek ez a véleménye. Szerintem nem a jómód határozza meg, a nászajándékra vonatkozó kéréseket, hanem inkább az esküvőt határolja be. Ha nincs pénzetek, tartsatok kisebb költségvetésű, vidéki lagzit. Volt esküvőm is (vidéken, nászajándék kizárásával, menyasszonytánc elhagyásával), és hívnak állandóan lagzikba. Nagyon kellemetlenül érint a nászajándék kalibrálása, egyrészt azért, mert ezeken a tömeglagzikon szokta magát a kemény magon kívül rosszul érezni, másrészt, szívesebben adnék saját ajándékot (kézműves vagyok), amit személyreszólóan készítenék, hatalmas szeretettel, de ezt negligálva, 20-40 rugókat kérnek. Ez az igazság, ez nem ellened irányul, haenm ilyenek a tapasztalatok.
Mindenesetre, remélem, tudod majd értesíteni a násznépet, esetleg a facebookot/iwiw-et is használhatnád, hogy megtudják, kp-nek örülnétek.
én például azért nem kérdeznék rá, mert alapból egyértelműen pénzt adnék, megkérdezés nélkül is. lehet a ti meghívottjaitoknak is evidens, hogy pénzt akartok.
vagy, ha kaptok tárgyi ajándékot.. hát annál nagyobb bajod az életben sose legyen, mint hogy a háztartásodban egyszerre két kávéfőző is van
teljesen egyetértek azzal, hogy pénzt kértek, azzal viszont nem, hogy erről rajtatok kívül kb senki nem tud a meghívottak közül. vhogy csak el kell mondani... én amondó vagyok, hogyha feljön egy későbbi beszélgetésben, akkor nyugodtan el lehet mondani, hogy mindenetek megvan.
mellesleg a saját esküvőmön én is pénzt fogok kérni, mert ha vki vmi "gagyi" háztartási géppel lep meg még jól meg is fogok sértődni, a pénznek viszont akkor is fogok örülni, ha csak 2000Ft lesz, mert legalább olyat veszek belőle, amilyet akarok, max ha nem elég, akkor kipótolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!