Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nászajándék dilemma - segítség?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nászajándék dilemma - segítség?

Figyelt kérdés
A párom a meghívók készítése előtt azt javasolta, ne foglaljuk versikébe, hogy pénzt szeretnénk,mert egyes rokonok tolakodónak veszik. Hallgattam rá,de amikor átadtuk a meghívót,egyesek nem kérdeztek rá, mit szeretnénk. Kellemetlen volt,azt hittük,megteszik.Mit lehet ilyenkor tenni?Másnál már hozzuk fel,vagy külön kis cetli a borítékba?
2013. máj. 5. 01:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Anélkül, h minősíteném a pénzkérős meghívókat, én azt javaslom, hogy az ismerőseid egyes csoportjának falkavezérének (akiről lehet sejteni, hogy az adott körben majdnem mindenkivel tartja a kapcsolatot, pl.: főbarát, főrokon, stb.) pöttyintsd el, hogy ti kp -t /vásárlási utalványt szeretnétek náaszajándéknak. Így nekik is könnyebb, mert csoportokon belül összei is dobhatják.
2013. máj. 5. 17:07
 12/15 A kérdező kommentje:
Előre sejtettem, hogy jönnek a magukat okosnak valló emberek, akik oly könnyedén minősítik azt aki pénzt kér. Vagy mind jómódúak, vagy álszentek. Aki tudja milyen drága egy esküvő, az megérti a kérdést. Persze azt is könnyű mondani, hogy akkor miért hívsz sok embert, de nálunk történetesen sok a rokon és szívesen látom őket, nem vágyom 2 tanús esküvőre. És mi a párommal magunk fizetünk mindent mert nem tudnak támogatni a szüleink,és igenis fontos hogy ne rokkanjunk bele.
2013. máj. 5. 19:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ne vedd rossznéven, de többünknek ez a véleménye. Szerintem nem a jómód határozza meg, a nászajándékra vonatkozó kéréseket, hanem inkább az esküvőt határolja be. Ha nincs pénzetek, tartsatok kisebb költségvetésű, vidéki lagzit. Volt esküvőm is (vidéken, nászajándék kizárásával, menyasszonytánc elhagyásával), és hívnak állandóan lagzikba. Nagyon kellemetlenül érint a nászajándék kalibrálása, egyrészt azért, mert ezeken a tömeglagzikon szokta magát a kemény magon kívül rosszul érezni, másrészt, szívesebben adnék saját ajándékot (kézműves vagyok), amit személyreszólóan készítenék, hatalmas szeretettel, de ezt negligálva, 20-40 rugókat kérnek. Ez az igazság, ez nem ellened irányul, haenm ilyenek a tapasztalatok.

Mindenesetre, remélem, tudod majd értesíteni a násznépet, esetleg a facebookot/iwiw-et is használhatnád, hogy megtudják, kp-nek örülnétek.

2013. máj. 5. 19:53
 14/15 anonim ***** válasza:

én például azért nem kérdeznék rá, mert alapból egyértelműen pénzt adnék, megkérdezés nélkül is. lehet a ti meghívottjaitoknak is evidens, hogy pénzt akartok.

vagy, ha kaptok tárgyi ajándékot.. hát annál nagyobb bajod az életben sose legyen, mint hogy a háztartásodban egyszerre két kávéfőző is van

2013. máj. 6. 08:33
 15/15 anonim válasza:
0%

teljesen egyetértek azzal, hogy pénzt kértek, azzal viszont nem, hogy erről rajtatok kívül kb senki nem tud a meghívottak közül. vhogy csak el kell mondani... én amondó vagyok, hogyha feljön egy későbbi beszélgetésben, akkor nyugodtan el lehet mondani, hogy mindenetek megvan.

mellesleg a saját esküvőmön én is pénzt fogok kérni, mert ha vki vmi "gagyi" háztartási géppel lep meg még jól meg is fogok sértődni, a pénznek viszont akkor is fogok örülni, ha csak 2000Ft lesz, mert legalább olyat veszek belőle, amilyet akarok, max ha nem elég, akkor kipótolom.

2013. máj. 9. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!