Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen étkészletet vennél nászajándékba?
Napi 14 óra munka már szabálytalan...
De tény,napi 8 órát dolgozunk,figyelünk arra amit eszünk,még sosem volt kicsi az ekkora tányér.
Lemértem,kicsivel több mint 3 dl fér bele.
Szerintem levesből,főzelékből ennyi elég.
Ez már tényleg teljesen más téma, de az elmúlt években a tányérméretek valami 25%-kal nőttek. Sajnos ezzel is azt generálják, hogy zabálj, fogyassz, szedj mindenből minél többet. (És ha valaki valóban éhes még az egy tányér után, akkor szedjen még egy tányérral, csak nem szakad le a keze...?)
Szerintetek miért van kb. minden második embernek jelentősebb túlsúlya? Részben ezért.
Ettől még nem kell megvenni azt a készletet, és lehet, hogy az már tényleg alulméretezett, de tény, hogy az emberek többsége többet szed a (nagy) tányérjára, mint amit meg bír enni, és még így is többet eszik, mint amire szüksége van.
Még off-abb: elég irritáló, ha valaki az "én"-t nagybetűzi. Modortalanság, olyan, mint amikor élőszóban valaki minden mondatát egy hangsúlyosan megnyomott ÉN-nel kezdi...
Érdekes, mi mikor magunknak vettünk készletet, nem tudom hány helyet végig jártunk, mire normális nagy tányérokat találtunk, mert régen még méretet adtak, nem ezeket a kínais óvodás készleteket.
De tényleg, ha megnézel egy régi normális porcelán készletet, vagy 20-30 éves menzás készletet, akkor amiket sok helyen manapság adnak mélyt tányérok fele akkorák csak.
Nekem van egy régi ronda csipkés szélű tányérom, amit barátom nem engedett hogy kidobjam, de azért, mert az a legnagyobb.
Amiket én vettem, szép dizájnos kis tányérokat, azok csak feleakkorák, és a pasim nem is akar enni belőle. Neki mindig a legrondább, de legpraktikusabb tányérok tetszenek.
Nekem meg inkább legyen szép, de hát mondjuk legfeljebb kétszer eszek belőle ha kevés fér csak bele :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!