Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti az esküvőtökre meghívtátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti az esküvőtökre meghívtátok a vendégek párjait is? Vagy ez hogy szokás?

Figyelt kérdés
Páromék családjában lesz egy esküvő, de kikötötték, hogy senki nem viheti a párját. Emiatt van, aki el sem megy. Engem mondjuk nem zavart, én mondtam, hogy menjen el nyugodtan, főleg, hogy ő viszi, meg hozza a nagyszüleit. Csak tegnap mondtam anyukámnak, ő meg úgy gondolja, hogy ez bunkóság. Szerintetek? Nálatok hogy volt ez?
2013. ápr. 15. 11:48
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindenkit a párjával együtt hívtunk meg, sőt olyan is volt, akinek nem volt párja, de nem igazán ismerte a társaságot, így neki mondtuk, ha egy barátját/barátnőjét szeretné hozni, hozza nyugodtan.

Fordított helyzetben rosszul esne. Ha nem közeli rokon hívna meg, elmennék az esküvőre, de a lagzira nem. Közeli rokonnál azért bármennyire is húznám a számat, elmennék egyedül is.

2013. ápr. 15. 12:12
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

A vendégeket párral együtt szokás meghivni.

Mi alapból úgy kalkuláltuk a létszámot,hogy párt,gyereket is beleszámolva.

Bár vannak furcsaságok,hivtak már meg engem is igy,de közölte a baránőnek hitt személy,hogy párom nem jöhet (nem futó kaland,akkor már 5 éve voltunk együtt,amiből 4 együtt élve)

Megköszöntem a meghívást,és egy gratuláló táviratban jeleztem,hogy eszem ágában sincs egyedül menni.

2013. ápr. 15. 12:13
 13/49 anonim ***** válasza:
76%
Hatalmas bunkóság. Én a páromnélkül nem mennék.
2013. ápr. 15. 12:20
 14/49 anonim ***** válasza:
86%

A másik dolog: meikortól csak a rokon párja ,mikortól már rokon az illető?

Házasságtól csak?

És akik sosem házasodnak? Akkor a 30 éve együtt élő Mariska néni egyedül menjen,mert Pista bácsi nem a férje? (de azért a 30 év csak 30 év,meg a két gyerek is felnőtt...)

2013. ápr. 15. 12:23
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg bunkóság. Meg lehet csinálni, de ilyenkor az a természetes, ha mindenki viszi a párját is, hiszen hozzá tartozik. Akinek meg családja, gyerekei vannak, őt családostól szokták hívni.

Így meg pláne bunkóság, hogy még konkrétan ki is kötik, hogy senki nem viheti a párját.

Ha meg csak kis létszámú lagzira van keret, azt úgy szokták csinálni, hogy a nagy családot elhívják az esküvőre, aztán meg esetleg tartanak egy szűk körű vacsorát a legszűkebb családdal (szülők, testvérek, esetleg nagyszülők).

Nem csodálom, hogy van, aki nem megy el.

2013. ápr. 15. 12:25
 16/49 A kérdező kommentje:
Hát igazából én még sosem találkoztam ezzel a párral, ezért is nem akadtam fent a dolgon. Mert ők semmilyen eseményre nem hívják meg a vendégek párjait, diplomaosztó is volt már így, stb. Párom unokatesója megmondta, hogy ő így nem megy, erre az ifjú vőlegény szülei megsértődtek. Ezt sem nagyon értettem. Amúgy ezen én is gondolkodtam, hogy ha házasok lennénk más lenne-e, de nem tudom. 4 éve vagyunk együtt.
2013. ápr. 15. 12:28
 17/49 A kérdező kommentje:
Amúgy nem is kis esküvő lesz, elég sok vendéget hívtak, meg ahogy eddig hallottam a részleteket párom szüleitől elég nagy felhajtás lesz. Mindegy, engem annyira nem zavar, mások jobban kiakadtak a családból.
2013. ápr. 15. 12:30
 18/49 anonim ***** válasza:
90%
Életemben ilyet nem hallottam, hogy a párja, családja nélkül. Nálunk a meghívón eleve úgy szerepel, hogy "Önt, és kedves családját", ha ketten vannak, akkor úgy, ha vannak gyerekek is, akkor úgy. Most elképedtem, pedig megértem már 40 évet. Olyat viszont hallottam, hogy a menyasszony fiú testvére volt a tanúja, és a menyasszonyi asztalnál a fiú testvér ült a menyasszony mellett, de a párja nélkül, mellette meg ültek szépen sorban a legközelebbi rokonok. Ezen is nagyon meglepődtem.
2013. ápr. 15. 12:36
 19/49 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk azt valakinek a családból meg kellene játszani, hogy a következő családi eseménynél kikötitek, hogy az ifjú pár nem vérszerinti családtagja ne jöjjön az eseményre, mert semmi köze hozzá.
2013. ápr. 15. 12:38
 20/49 anonim ***** válasza:
91%

Nekem erről a kérdésről egy kedves barátnőm jut eszembe. 2 évvel ezelőtt úgy döntöttek a párjával hogy összeházasodnak. Kis esküvőt terveztek. Leültek és elkezdték írni a vendég listát. Az asztalnál én, a menyasszony, az anyukája és a mamája ült. Ilyen párbeszédek hangzottak el:

"-lányom meg kell hívnod Kati néniéket is. Ő a mamád testvérének a lánya. Írd hogy 6-an jönnek mert a nagy lányuknak biztos van barátja.

-de hisz sosem láttam!

- nem baj, de ne sértődjenek meg.

- Unokám! Írd fel a szomszéd Feri bácsit is, mert ő olyan sokat szokott segíteni .. amikor fát kell aprítani stb.. Ők olyan 4-en jönnek..

- Jaj, írd fel Bélát is..Apád kollégája.. ők szerintem szintén 6--an jönnek...

és ez így ment órákon keresztül..

A vőlegény vendég listája még nem is volt a menyasszony kezében de az ő listáján már közel 200 ember volt felírva.. Osztottak-szoroztak és rájöttek nincs annyi pénzük hogy minden vendéget meghívjanak. Amikor az anyjának is elmondta ezt, az anyja azt válaszolta hogy akkor úgy oldják meg, hogy csak a rokonok jöhetnek. Senki nem viheti a párját, barátját.. csakis azok jöhetnek akik biológiailag is rokonok.. A barátnőm végül is megoldotta az ügyet. 2 tanús esküvőjük lett. Senkit nem sértettek meg azzal hogy csak ő jöhet a párja nem..Mivel pénzük ennyi emberre nem lett volna így ketten, csendben összeházasodtak.

Szerintem annál a párnál is ez a gond. Nincs elég anyagi keret, és így akarják csökkenteni a kiadásokat. Elég illetlenség..

2013. ápr. 15. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!