Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti az esküvőtökre meghívtátok a vendégek párjait is? Vagy ez hogy szokás?
Mi mindenkit a párjával együtt hívtunk meg, sőt olyan is volt, akinek nem volt párja, de nem igazán ismerte a társaságot, így neki mondtuk, ha egy barátját/barátnőjét szeretné hozni, hozza nyugodtan.
Fordított helyzetben rosszul esne. Ha nem közeli rokon hívna meg, elmennék az esküvőre, de a lagzira nem. Közeli rokonnál azért bármennyire is húznám a számat, elmennék egyedül is.
A vendégeket párral együtt szokás meghivni.
Mi alapból úgy kalkuláltuk a létszámot,hogy párt,gyereket is beleszámolva.
Bár vannak furcsaságok,hivtak már meg engem is igy,de közölte a baránőnek hitt személy,hogy párom nem jöhet (nem futó kaland,akkor már 5 éve voltunk együtt,amiből 4 együtt élve)
Megköszöntem a meghívást,és egy gratuláló táviratban jeleztem,hogy eszem ágában sincs egyedül menni.
A másik dolog: meikortól csak a rokon párja ,mikortól már rokon az illető?
Házasságtól csak?
És akik sosem házasodnak? Akkor a 30 éve együtt élő Mariska néni egyedül menjen,mert Pista bácsi nem a férje? (de azért a 30 év csak 30 év,meg a két gyerek is felnőtt...)
Ez tényleg bunkóság. Meg lehet csinálni, de ilyenkor az a természetes, ha mindenki viszi a párját is, hiszen hozzá tartozik. Akinek meg családja, gyerekei vannak, őt családostól szokták hívni.
Így meg pláne bunkóság, hogy még konkrétan ki is kötik, hogy senki nem viheti a párját.
Ha meg csak kis létszámú lagzira van keret, azt úgy szokták csinálni, hogy a nagy családot elhívják az esküvőre, aztán meg esetleg tartanak egy szűk körű vacsorát a legszűkebb családdal (szülők, testvérek, esetleg nagyszülők).
Nem csodálom, hogy van, aki nem megy el.
Nekem erről a kérdésről egy kedves barátnőm jut eszembe. 2 évvel ezelőtt úgy döntöttek a párjával hogy összeházasodnak. Kis esküvőt terveztek. Leültek és elkezdték írni a vendég listát. Az asztalnál én, a menyasszony, az anyukája és a mamája ült. Ilyen párbeszédek hangzottak el:
"-lányom meg kell hívnod Kati néniéket is. Ő a mamád testvérének a lánya. Írd hogy 6-an jönnek mert a nagy lányuknak biztos van barátja.
-de hisz sosem láttam!
- nem baj, de ne sértődjenek meg.
- Unokám! Írd fel a szomszéd Feri bácsit is, mert ő olyan sokat szokott segíteni .. amikor fát kell aprítani stb.. Ők olyan 4-en jönnek..
- Jaj, írd fel Bélát is..Apád kollégája.. ők szerintem szintén 6--an jönnek...
és ez így ment órákon keresztül..
A vőlegény vendég listája még nem is volt a menyasszony kezében de az ő listáján már közel 200 ember volt felírva.. Osztottak-szoroztak és rájöttek nincs annyi pénzük hogy minden vendéget meghívjanak. Amikor az anyjának is elmondta ezt, az anyja azt válaszolta hogy akkor úgy oldják meg, hogy csak a rokonok jöhetnek. Senki nem viheti a párját, barátját.. csakis azok jöhetnek akik biológiailag is rokonok.. A barátnőm végül is megoldotta az ügyet. 2 tanús esküvőjük lett. Senkit nem sértettek meg azzal hogy csak ő jöhet a párja nem..Mivel pénzük ennyi emberre nem lett volna így ketten, csendben összeházasodtak.
Szerintem annál a párnál is ez a gond. Nincs elég anyagi keret, és így akarják csökkenteni a kiadásokat. Elég illetlenség..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!