Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen eskuvoi ruha allna jol egy 23-24 hetes kismamanak? (tobbi lent)
2. terhessegem, 1.-nel elegge elhiztam, de tobbrol indultam, mint most. Kis eskuvot szeretnenk, felhajtasok nelkul, egyszerut. Nekunk az utana levo buli a fontos. Polgari eskuvo lesz, valahogy ki is szeretnek nezni, de tulzottan nem szeretnem felhivni a figyelmet magamra...na jo, ez szinte lehetetlen:D Nem szeretem, ha nagyon kozeppontban vagyok, szoval valami szereny ruhara gondoltam. Nagyon rovid hajam van, 158cm magas a vekonytol messze vagyok, de a ducitol is. Jelenleg 63kilo vagyok, de meg csak 8 hetes vagyok. Elozo terhessegemnel 20. het utan kezdett el feljonni a plusz, addig 2 kilo jott fel. Most nagyon remelem, hogy vissza tudom fogni magam, s 20. hetig nem jon fel semmi.
Milyen ruha lenne korulbelul jo? Ha esetleg tudtok kepet kuldeni, megkoszonnem.
Talaltam egyet, ami szerintem kabe jo lenne esetleg.
Ez milyen, szerintetek?
Angliaban lakom, ezert az ebay-es link, itt vennem meg hasznaltan, s ugy mennenk haza ruhaval.
Paromnak mar megvan az oltonye, egy korabbi alkalomra vasaroltunk egy sotetszurke (de latszik, hogy szurke, nem az a feketes szurke) oltonyt es nadragot. Az en ruhamat is szeretnem olcson elintezni.
Jajj kérdező ne törődj vele...szerinte csak szűzen lehet esküdni gondolom és csókolózni is először az esküvő után lehet...
Itt a linkelt ruha gyártójának az oldala, ha tudsz úgyis angolul, akkor itt mindent megtalálsz :)
Egyébként meg sok boldogságot a pároddal és boldog babavárást :)
Varrónő kihozza 30.000-ből kényelmesen, ráadásul egyszerű modell.
Egyébként 200.000 ft körüli ár tényleg nem drága tervezői menyasszonyi ruháért, főleg hogy ők ha jól értettem saját méretre is készítenek. Persze értem én, hogy nem ez a keret, csak mondom... :)
Az a baj, hogy ez a varronos dolog nem tudom, osszejohet e. Mint mondtam, kulfoldon elek, Angliaban. Haza csak 2 hetre megyek. Az eskuvo idopontjat nem tudom. Van egy olyan lehetoseg (utanaerdeklodtem), hogy hazamegyunk, bemegyunk a polgarmesteri hivatalba, ott az ugyintezo segitsegevel irunk egy kervenyt a jegyzonek, hogy tekintsen el a 30 napos varakozastol, s igy akar 3 nap mulva is meg lehet az eskuvo. Megadhetok datumokat, hogy melyek a jok, de ha azon a napon nincs hely, akkor azon kell eskudnom, amelyiket mondjak. Egy esetrol tudok, mikor 3 nappal a kerelem megirasa utan tortent a hazassag, igy ha en otthon varratnek ruhat, kizart, hogy kesz lenne, de meg a 2 het se lenne szerintem eleg. (Ez a lehetoseg tenyleg igy van, apukam szemelyesen elment es erdeklodott)
Igy kint kene megvarratnom a ruhat. Anyagot meg nem tudom, hol szereznek hozza, van itt is meteraru bolt, de foleg indiai ruhakhoz. Ez utan utana kene nezni, es azt sem tudom, milyen anyagbol kene megvarrni.
Van itt egy ismerosom, eleg joba vagyunk, varrono. Most is akkent dolgozik, ugyesen varr nagyon, de nem tudom, hogy tudna e ilyet csinalni, meg kell kerdeznem. Tervezni biztos nem tud. De nincs otthoni varrogepe. Nekem van egy, de egy masik varrononek (akkor meg jo ismerosomnek) egyszer kolcsonadtam, s ugy hozta vissza, hogy nem mukodott (nem ezert romlott meg a kapcsolat) Parom bemerte, hogy a pedal romlott el. Nem neztunk utana, hogy lehet e egyaltalan hozza kapni.
Talan osszehozhato.
De milyen anyagbol kellene? Ha nem tud abszolut csak kesz minta alapjan varrni, honnan szerezhetunk szabasmintat hozza. Van egy harmadik ismerosunk is idekinn, vagyis 2, akik szinten varronok itt, es az idosebb tudom, hogy talan meg tudna tervezni, de ok most mennek vegleg haza Mo-ra, mind a ketten.
Egyelore meg nem akarom elmondani senkinek itt, hogy terhes vagyok, meg otthon se, meg senki se tudja. Mondjuk azt megkerdezhetem tole, hogy egyaltalan vallalna e ilyet:D Az anyag ara nem lehet valami gigaszi, egyszer voltam benn egy ilyen helyi meteraruban, teritonek vettem anyagot, olcson megvolt. Es tudom, hogy nem kerne dragan a varrast, o olyan baratno fele.
Ha lehet kapni pedalt a varrogephez, gondolom nek kerul olyan hu de sokba.
Talan tenyleg ez lenne a legolcsobb. Es mivel az ember nem tudja, hogy mekkora lesz, mikor odaer, mert egy sima eskuvoi ruha az hagyjan, koplalsz addig, vagy ilyesmi, de egy terhessegnel meg ha nem is hizol, a pocakod no, s azt nem tudod behuzni, vagy leszoritani:D Ha meg olyat veszek, ami tul bo lesz, akkor az megint csak hogy nez ki.:D
Divattervezéssel foglalkozom, úgyhogy ebben tudok segíteni:
Ha nem akarod kint varratni a ruhát (az órabér feltételezem 10 font körül mozog, egy menyasszonyira pedig ha egyszerű is, legalább 3 hetet rászámolnak), akkor felkereshetsz itthoni varrónőket is interneten át. Az előre megadott méreteid alapján el tudnak készíteni egy alapmodellt, amit a hazaérkezésedkor rád igazítanak. Esküvőiruha-varrónők között egészen biztosan van olyan, aki vállal ilyet. Mivel nem tudod a leendő méreteidet, kb.-ra kell számolni, ilyenkor inkább nagyobb legyen, mint kisebb. Vedd elő a legutóbbi kismamaruháid, mérd le, hogy kb mekkora voltál, mert akkorával lehet számolni. Ha kisebb leszel, az nem gond, bevenni problémamentes, toldani viszont nem lehet, kiengedni is csak pár centit.
Olyan varrónőhőz nem szabad menni, aki egyben nem szabó is, tehát nem saját szabásmintából dolgozik, hanem előre gyártottból, és olyanhoz sem, aki nem tud az anyagbeszerzésre helyet javasolni. Bár ha Pesten jársz ott pl. az eurotextil üzleteknek elég széles muszlin/selyem/düsessz/szatén, stb. választéka van.
Ha ragaszkodnál az orrhoni varratáshoz, akkor azt javasolnám, hogy kint menjetek el egy méterárú/rövidárú boltba, ahol van szabásminta eladás. Angliában többfélét lehet kapni mint itthon, A burdán kívül van butterick, kwik, vogue, simplicity, stb. Mindegyiknek van egy 4-5 mennyasszonyi ruha modellje, és szerintem kismama-modellek is vannak benne. Nem kell feltétlen menyasszonyi ruha mintát nézni ehhez, bármilyen lenge, nyári, ujjas, mell alatt szabott minta megfelel. Az ujj talán nem is fontos, azt elég könnyű minta nélkül is elkészíteni. A lényeg hogy az alap fazonja, szabása hasonlítson, tehát mell alatt vágott maxiruha legyen.
A ruha anyaga egyébként szerintem egyszerű matt selyem, az oldalán kb. 4 centi vastag, sima szaténszalaggal. A virág a ruha anyagából készült. Az alján a fodrozásos vágást kétféleképp is meg lehet oldani, vagy becsípjük az anyagot és behúzzuk, majd kétoldalt levarrjuk, hogy úgy maradjon, vagy külön félbehajtott fodrot gyártunk a ruha anyagából és azt applikáljuk a két anyag közé.
Maximum 4 méter szerintem elegendő az anyagból egyébként.
Ilyen mintákból lehet dolgozni pl.:
Ilyen anyag jó szerintem hozzá:
A bőség miatt mégegyszer ismétlem, ne aggódj. Bevenni lehet 3 métert is, maximum levágják a felesleget. Méteráruk után nézz körül Angliában nyugodtan, keress rá interneten hogy menyasszonyi/esküvői méterárú, egész biztosan van az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!