Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Különböző méretű rokonság esetén a lagzi hogy volt nálatok?
Nekem igen kicsi, tágabban talán 20 fős a rokonságom, míg a kedveseméknél alapból mindkét szülő 2 testvérrel rendelkezik és sok unokatestvérrel, rokonnal, ők úgy egy cirka 10-an biztos lennének. Még nem tartunk az esküvőnél, sőt az eljegyzés is csak később lesz, de mivel már évek óta együtt vagyunk, ez téma nálunk. Most hallottam vissza édesanyámtól hogy apa ahelyett hogy örülne hogy tervezzük a jövőt, teljesen ki van akadva hogy ő bizony már nagy rokonságának a lakmározását tuti nem fogja finanszírozni.
A történethez az is hozzátartozik hogy mi nem szülői segítséggel akarjuk meg megvalósítani az egész esküvős témát, épp ezért esik ez olyan rosszul apám hozzáállása. Persze ők csak legyintenek, hogy ez a szülők dolga, de szerintünk egyáltalán nem, mi akarjuk majd az életünket összekötni és ezt önerőből nekünk kell finanszírozni.
Tudnátok valami biztatót mondani? Vagy hogy nálatok hogy volt az esküvő, lakodalom igencsak eltérő rokonság esetén?
Nővérem esküvőjén kb. ugyanez volt a felállás. A mi részünkről voltunk kb 90en, a vőlegény részéről 20an kb. Mivel a szülők fizették a lagzit, így egyértelmű volt, hogy a vacsorát mindenki a saját rokonainak állja. Az ital vásárlás is ilyen százalékban lett megoldva, meg a sütemény is. Szüleim fizettek többet mindenért, így beszélték meg, így volt korrekt.
Ha ti álljátok a lagzit, akkor nincsen beleszólása senkinek sem, hogy hányan lesztek, kit hívtok meg és kit nem. Egyértelműen a pénztársátokhoz mérten gazdálkodtok majd, közösen. Közös háztartásban szerintem felesleges ennyire anyagiaskodni, hogy a saját esküvőtökön ki-mit fizessen..(magatok között felosztva). Ha nem lesz rá keretetek, akkor valószínűleg nem 100 fő fölötti lagzit fogtok tartani..ezt majd úgyis meglátjátok!
Náunk is téma ez már. Én olyan 35 főt tudnék mozgósítani, illetve ennyit szeretnék. A párom ellenben már 150-nél jár és még mindig gondolkozik kit illene meghívnia. Én ezt azért kicsit túlzásnak tartom, de az ő dolga. Összesen MAX 100-120 fős lagzit szeretnénk, azt viszont letisztáztuk, hogy nem én fogok a 35 főmből lefaragni! :)
Én pl teljesen fölöslegesnek tartom a távoli, sosem látott, avagy nem kedvelt rokonok meghívását, míg ő olyan unokatesókat is listára vett, akikkel életében nem is találkozott.
Majd alakul ez még, viszont a szüleim mindenképpen szeretnének pénzt beleadni az esküvőbe, nem lehet lebeszélni őket róla, ellenben a párom szülei azt hangoztatják, hogy a mi dolgunk, nekünk kéne ezt megoldani, amit ebben az esetben nem tartok annyira fairnek, de majd lesz valahogy. Avagy, ne adjanak bele, nem probléma, de akkor ne erőltessék, hogy kisspista is ott legyen, akivel a párom sem találkozott soha, nem hogy én...
Ha a szülők fizetnek, akkor osztozkodjatok részarányosan, ha ti, akkor pedig igyekezzetek úgy kialakítani a vendéglistát, hogy a te 20 főd ott legyen, húzzátok meg a felső határt, amíg még képesek vagytok kifizetni a lagzit. Ha ez 80 fő, akkor a párod a maradék 60 fővel gazdálkodjon és ez van. Sajnos nagy rokonság ide vagy oda, talán azt mindenki megérti, hogy egy fiatalnak párnak azért véges az anyagi kerete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!