Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői vacsora, otthon, üstben, olcsón?
Sziasztok!
Párommal idén augusztusra terveztük az esküvőt,de időközben kiderült, hogy babát várok!:)
Így most előre kell hoznunk az esküvőt és jóval alacsonyabb költségvetést tervezünk.
Arra gondoltam, hogy itthon fogjuk tartani és üstben fogunk főzni.Kb 50 főre számolunk.
Szerintetek milyen ételeket lehet könnyen és olcsón elkészíteni ilyen módon?
Nem arról van szó, hogy nem tetszik, de a szervezésnél figyelembe kell ezeket is venni, nem csak azt, hogy gyorsan olcsó lesz a kertben a főzés. Mi is szoktunk olyat csinálni, de nem mikor ott van nagyanyám is, vagy más 55-60 éves rokonok.
Nyilván egyéni elhatározás kérdése, hogy mosogattok-e, vagy műanyag/papír tányér kell, de azt is meg kell akkor venni és megint csak egy csomót belőle.
(Az, hogy manapság van mosogatógép nem sokat segít, mikor 50 percesek a programok, de a rövid program is fél órás)
Az is jó, hogy ti mibe hűtöttetek, de a kérdezőéknek van ilyen? Nekem pl. hiába mondod, hogy két hűtő meg hűtőláda, mikor egy darab hűtőnk van, amibe a saláták ha beférnek már jó, de a piák tuti nem.
Értem.
Annak ellenére amit leírtam, én nem tartanám otthon. A kényelem miatt, ami azzal jár, hogy nem nekem kell aggódnom, hogy elkészül-e az étel, az elpakolással satöbbi.
Mert nem kis meló, ( ezért is írtam, hogy ne családtag főzze a pörit, ha úgy alakul)
50 fő azért annyira nem sok.
Én amúgy úgy csinálnám, ha nagyon olcsón akarjátok,hogy étteremben ebédelnénk/vacsoráznánk a szertartás után (47 főre 3 éve ez 72E ft volt, többszemélyes tálakkal...)
utána otthonra hideg sült, italok, buli) kisebb meló, kevesebb stressz)
Szerintem a pörkölt főzése a legkevesebb. Azt a férfiak még élvezik is. Többnyire körbe állják a bográcsot, forgatják, nézik, "nagy dolgokról" beszélnek, kóstolgatják, iszogatnak...
A szendvicsek is hagyján, ezeket a dolgokat egy éttermes esküvő esetében is nagyon gyakran megcsinálják, mert otthon fogadják 1-2 órán át a vendégeket.
Csak a többi, ami még van....
Mi szertartasunk 17 volt aug a kertben mar nem volt hoseg.
3 huto allt a garazsban sutiknek uditonek 50 vendeg volt.
Viszont elotte a csalad napokig dolgozott husfeldolgozas sutes stb kert renbetetele.
A szerviz pohar kulfoldrol volt igenyes de eldobhato aru.
Nagyon szep volt lampionok gyertyak vilagitottak es a zejekar ejfelig zenelt .
Sok munka rentgeteg szervezes de egyedi kulonleges hangulat csaladi eskuvonk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!