Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olcsóbban ki lehet hozni egy 40-45fős esküvői vacsorát, ha otthon készítjük, mint étteremben?
A menü a következő lenne:
Húsleves
Zöldségleveles burgonya
Rizi-bizi
Sült hús (csirke)
Rántott hús (sertés)
Töltött káposzta
kb. ez mennyibe jönne ki? esetleg hasonló létszámú esküvők árát és h mit tartalmazott is leírhatnátok.
köszönöm előre is
Ekkora mennyiség elkészítése nem kis feladat.Gondolok itt arra, hogy az átlag háztartásban nincsenek ekkora edények..stb. Vagy valaki már kihűlten kapja a rántott húst?
A húsleves még hagyján...Személyenként 3dl levessel lehet számolni, az 13,5 liter. A zöldségféle ahány ház annyi szokás... nem tudom, hogy szeretitek. Ha két tyúkot beledobtok tuti jó lesz. Levestészta:4-5 félkilós csomag biztos elég akkor is, ha mindenki sok tésztával szereti.
Petrezselymes krumpli: személyenként 20dkg tisztítva.
Rántott hús: 2 szelet. ...nem is folytatom. Ez költségben is nagyon sok, meg munkában is.
Nagykonyhai tapasztalattal mondom, hogy ez nem egy átlag konyhába való.
Egy valamit vegyetek figyelembe: azért mert ünnep van, senki nem fog többet enni,mint egyébként. Viszont a készítésnél úgy kell készülni, hogy minden vendégnek lehetősége legyen választani, tehát mintha egyféle lenne és mindenki azt enne. Ebből következően így nagyon sok lesz a maradék! Én személy szerint amit a vendégeim megesznek nem sajnálom, de amit ki kell dobni azt igen.
Szívesen segítek, ha tudok, de ez amit leírtál így nagyon sok. És sütemény, torta még nincs is itt...
Mikor lesz az esküvő? Még a nyáron? Mert az is gáz...a hűtés. Gondoljátok meg, szerintem nem kell 2 féle köret. Én a töltött káposztát is lehagynám.
Ha pedig bementek egy étterembe és rendeltek fejenként egy húsleves+ rántott szelet+ köret,savanyúság, még egy desszert is belefér 2500-3000 ft-ba fejenként. Mindenki nyugodt és kipihent és örömmel ül le enni. Az ételt pedig profik csinálják szakszerűen.
Azt ne csináljátok, hogy behordjátok a hozzávalókat, utána pedig felszámolja a vendéglős. Persze a fenti összegben az ital nincs benne.
A párom szüleinek van disznó, kereszt anyuék meg rengeteg csirkét tartanak, nekünk a kertben van krumpli, borsó,saláta, káposzta stb...
így szinte mindent meg lehet oldani itthoni cuccokból
ezért gondoltunk arra hogy otthon tartjuk
Na most akkor megint csak számoljunk: Azért mert a disznó ott van az ólban, még nem jelenti azt, hogy ingyen van...
Van aki nem tudja az olvasók közül, de a disznóvágás sem olcsó, nem megyek nagyon bele, csak a gázpalackot nézzük.
A krumplit, borsót, salátát ne számoljuk, nem az a lényeges kiadás.
Ha levágtok egy disznót ebből a célból csak a karajt és darált húst használjátok ehhez a menühöz. (a többi megmarad és megy a fagyasztóba.
A sült csirkéhez (ha minden részét megsütitek a far-hát aprólék megy a levesbe) bőven elég 50 csibe.
Arra még nem válaszoltál, hogy mikor lesz? Nyáron?
Viszont így disznót vágni sem biztos, hogy kell.
Ha a levesbe teszitek a farhátat, lábat, megsütitek a combot és szárnyat, a mellét pedig szép szeletekre vágjátok és kirántjátok már meg is van. Ez bőségesen elég ennyi embernek.(ha nagyon nagy étvágyúak vagytok, esetleg csomagoltok a távozó vendégeknek. Egyébként 40 csibe is elég)A levesbe sem kell az összes aprólék, lehet félretenni a fagyasztóba.
Akkor csak darált hús nincs a káposztához.Lehet, hogy azért a néhány kilóért most nem kéne disznót vágni.
A munkától féltelek benneteket! Bár az ilyen lagziknak is megvan a hangulata....
Itt ha van alapanyag akkor a kivitelezés a gáz mint írták már. Hol tároltok ennyi kaját s ki fogja melegíteni, felszolgálni, majd a sok mosatlan. Nem esik lea gyűrű a kezemről a házimunkától, kerttől de mikor kerti gulyásozos volt 15-20 fővel estig tartó piával hát nem hatott meg honnan van az a kiló hagyma, de a sok mosatlan s éjfél-2 közti takarítás kiborító a maradék kérdésről nem is beszélve. Ezt megtetézni az esküvői dolgokkal ruhával hát....nem derítene kedvre hogy nászékszaka után egyből mehetek mosogatni vagy, hogy édesanyám fáradozzon ugyananyit helyettem. Elég volt elötte nem hogy utána.
Meg persze a sütik is...
Ennyit megér az az étterem ennyi emberre hasonlóan jönne ki.
esetleg megfőzettek egy iskola ebédlőjében. akkor kell valamennyit fizetni a szakácsoknak esetleg a sulinak is, de kb. 1200ből megvan fejenként a kaja.
nekünk a 130személyes lagzira 150,000 a kaja, a sertéshús nálunk is házi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!