Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik adni nászajándékba ebben az esetben?
Fél éve a mi esküvőnkre a kolléganőm kb. 15.000 Ft értékben vásárolt olyan ajándékot, amire tudta hogy vágyom. Plusz rengeteg sütit készített. Kb. 5 ezer Ft-ból utaztak le hozzánk vidékre. (Tehát nagyjából 23 ezer Ft-ot költött ránk sütivel együtt.) Az esküvőnkre őt és a kísérőjét hívtam, hogy ne egyedül jöjjön, alapból csak a kolléganők voltak meghívva családtagok nélkül. A lényeg, hogy ő kettőjük nevében adta mindezt. A kaja nálunk kb. 6 ezer Ft/fő volt, plusz 6 ezerért szállásoltuk el kettejüket apartmanban. (18 ezer Ft)Még hozzáteszem, hogy elkísérte őt meghívatlanul még 3 személy, akiknek nagyon örültem és nem engedtem haza az esküvő után, a lagzin ott maradtak, de a szállást nem vették igénybe. (nagyjából plusz 5 ezer Ft, de igazából annyi se, mert rengeteg kaja maradt így is, úgy is)
Tehát mondhatjuk nyersen fogalmazva, hogy ők 25 ezer Ft-ot költöttek ránk, mi pedig 18 ezret, de ha a potyavendégeket is belevesszük, akkor nagyjából 22-23 ezer Ft-ot.
Most a fia esküvőjére hívott meg ugyanez a kolléganőm. Nem nagyon közeli barátok, de jóban vagyunk velük, kedveljük, ezer éve ismerjük őket. A kaja az ő esküvőjükön 10 e Ft/fő lesz. Más költségükbe nem fogunk kerülni, nem kell szállás, tehát a párommal ketten 20e Ft-ot jelentünk nekik. Sütit én is sütök.
Ilyen esetben és előzmények után ti mennyi pénzt adnátok nekik? Pénznek örülnek a legjobban, ezt megmondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!