Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi étel kell a vendégfogad...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi étel kell a vendégfogadásra?

Figyelt kérdés

Nem az étteremben akarjuk, hanem hagyományosan otthon. De itt ugye nem kell teljes menüsort jóllakásig tálalni mindenkinek? Kb. fejenként mivel lehet számolni?

Süti,pogácsa, üdítő oké, de ezen kívül mi legyen még?

Nálatok hogy volt/lesz?

Mivel mindenki hozzánk jön valami csak kellene, de azért hogy az éjféli menüvel együtt háromszor teljes vacsorát adjunk mindenkinek az szerintem túlzás.

Úgy lenne, hogy a lányos házhoz jönnek a menyasszony vendégei, és a vőlegény a vendégeivel megérkezik, kikérik aztán egy kis kínálgatás után továbbállnánk. De mit kell nekik adni?

2013. febr. 27. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most nem nagyon értem.

Tehát esküvöről van szó, a vendégek a lagzi előtt nálatok gyülekeznek, majd továbbálltok az étterembe? Mert ha így van, akkor süti, pogácsa, üditő bőven elég, majd esznek vacsorát a lagzin. Felesleges jóllakatni a népet vacsora előtt.

2013. febr. 27. 22:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan! Ennyi, hogy nálunk gyülekeznek, majd jönnek a vőlegény vendégei elkérni a menyasszonyt, de azért a kapunál beljebb illik engedni őket, akkor meg már kínálni is illik. Innen megyünk el a szertartásra, majd az étterembe.

Én is ennyire gondoltam alapból, mert hát lesz utána vacsora, de felmerültek itt már olyanok, hogy töltött káposzta, rántott hús, meg mindenféle húsok, köretek miért nem rendelünk étteremből tálakat stb. aztán csak hüledeztem..

2013. febr. 27. 22:27
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Baromság, felesleges megtömni őket, aztán a vacsorát meg ki fogja megenni?
2013. febr. 27. 23:11
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk úgy lesz, hogy délelőtt 11kor kezdődik a vendégvárás azon a helyszínen, ahol a polgári szertartás lesz megtartva, 12kor a szertartás, és fél kettőkor kezdődik az ünnepi ebéd, majd tortázás (nem lesz lagzi). Mivel sok ember csak a polgárira jön, és van jó néhány kisgyerek (akik nem bírják ki ebédig), ezért a vendégváráson lesznek miniszendvicsek, sütemények és üdítő. Előbbieket a nagymamák készítik. Természetesen nem akkora mennyiségben, hogy jól lakjanak ebéd előtt :)
2013. febr. 27. 23:29
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

javaslatom, hogy helybéli gyakorlott személyt kérdezz!, ha nincs a környezetetben, akkor be kell érned ilyen botcsinálta esküvőszervezővel, aki ráadásul "pesti".

Szóval, én utoljára azt láttam, hogy a menyasszonyos háznál, akik várva-fogadva voltak -rokonok, akik távolról érkeztek, azok ülve kínálósak voltam, megérkezés után hidegsült, fasírt, rántotthús, süti, üdítő, alkoholos ital.

A kikérésre érkezőket, a vőlegény rokonait nem ültették le, maradásuk is rövid ideig tartott, (amig a kikérés) a szöveg elmondása után tálcás körbekínálás történt, leginkább szeszesitallal, üdítővel, süteménnyel.

Tehát a délelőtti tényleges fogyasztásra a menyasszony távolról érkező vendégeivel kell számolni, a vőlegény és a kikérő vendégeket inkább "szimbólikus" körbekínálással az erre elkészített tálcákkal, hiszen ők korábban már a vőlegényesháznál túlestek a megérkezéskor szokásos traktán.

Az a tapasztalatom, ha rántotthús, sütemény és pálinka van: -minden van!

2013. febr. 27. 23:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek!

Mi is így gondoltuk, hogy a hamar érkező hosszabb időt ott töltő vendégeknek valami tartalmasabb étel is lesz, mivel lesz, aki már délelőtt megérkezik a távolság miatt a délutáni lagzira ők csak nem lehetnek éhen egész nap, mint ahogy akkor is kapnak enni, ha csak látogatóba jönnek.

De ezek szerint a teljes vendégsereget nem kell különösebben megtömni, tényleg csak egy kis kínálgatás van.

2013. febr. 28. 01:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

nálunk volt ebéd, de csak azoknak, akik korábban jöttek segíteni, illetve a fotós számára. Akik meszebbről érkeztek, tőlük megkérdeztük, kérnek-e valamit, de mindenki elvolt a sütivel. Attól is függ, hányra mennek hozzátok, és mikor kezdődik a kikérő. Szerintem ha egy 15 főre főztök teljes kaját, az bőven elég, mert senki nem fog annyit enni, mint rendesen, csak csipegetni.

Gondold végig, kik azok, akik korábban, messzebbről mennek, és kb. annyi főre tervezz.

2013. febr. 28. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!