Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok a titkos esküvőről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a titkos esküvőről?

Figyelt kérdés
Ha senkit nem hívunk, csak tanúkat, és a szülőknek is utólag mondjuk meg.
2013. febr. 27. 15:58
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
64%

Egyrészt bunkóság, de pl. ha azt nézem, ha mi kéttanúsat akarunk és megmondjuk a szülőknek, akkor mivel a vőlegény összes rokona egy házban, de minimum egy utcában lakik, jött volna mindenki. Szülők, tesó a pasijával, unokatesó, nagyszülők stb. Na most akkor nekem meg ne jöjjön egy rokonom se? De akkor meg már mindjárt nem kéttanús az esküvő, meg nekem nagymamák stb. messze laknak, nem is illene őket fogadás nélkül szélnek ereszteni, de akkor már mindjárt vagyunk harmincan...

Olyat meg nálunk nem lehet csinálni, hogy megmondjuk, hogy de tényleg csak a szülők jöjjenek. Ahányszor anyósomékat áthívtuk magunkhoz MINDIG beszervezett mindenki mást a kifejezett kérésünk ellenére, hogy "együtt legyen kicsit a család". Mintha nem együtt laknának amúgy is.

2013. febr. 27. 16:28
 12/33 anonim ***** válasza:
30%

Házasságkötő terembe illene meghívni minimum szülőket, testvéreket és családjukat.

Ha lagzit nem rendeztek, az azt jelenti hogy nem vártok ajándékot.

Ezen nem szokott sértődés lenni, mert ma már egy esküvő+lagzi egy főre jutó költsége mindent számolva 15 ezer Ft körül szokott lenni. Egy 4 tagú család tudja, hogy min. 50 ezer Ft-ot illene adnia, nem sértődik meg ha nem hívják meg lagzira és így utazási költséggel megússza az esküvőt. Ha a gyerekek nyűgösek akkor meg beugranak még max. a Mekibe.

2013. febr. 27. 16:37
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
ez nálunk is nagy dilemma. én megmondtam anyumnak, h kéttanús esküvő lesz, mert igazából nagyon minimálban szeretnénk tartani a költségeket, mindketten elmegyünk fodrászhoz, én kozmetikushoz , felveszünk egy már meglévő alkalmi ruhát és csak a gyűrűpárra költünk. erre rögtön azt mondta, h legyen utána ebéd vagy vacsi, feljönnek ők, meg a tesóm családja, ünnepeljük meg. nade akkor már a párom csakádját is illik meghívni, mi tényleg nem tuduk állni a cehhet, anyumtól nem várhatom el, h mindenkinek ő fizessen, a párom családjának se mondhatjuk, h jöhettek, de a részeteket nem tudjuk kifizetni. szóval nagyon bonyolult ez, mi meg csak egy sima polgái esküvőt szeretnénk, csendben, két tanúval, h férj és feleség legyünk egymásnak. most ennyire futja és addig nyújtzkódnánk, amíg a takarónk ér, nem akarunk más pénzén ünnepelni, de anyumat is megértem, h szeretne a részese lenni, még ha nem is lesz nagy felhajtás, csak két "igen". nehéz így okosnak lenni..
2013. febr. 27. 16:37
 14/33 anonim ***** válasza:
22%

12 én nagy többségben pedig úgy látom, hogy pont, hogy megsértődnek, hogy most a "semmiért" jöjjenek és el se mennek. Most én is, ha azt nézem, akkor nem hívhatom meg a 250 kilométerre élő rokonaimat, csak azért, hogy a 20 perces szertartást megnézzék aztán sziasztok, örüljetek, hogy nem kell ajándékot adni, mert nincs vacsora.

Egyébként meg másik, amit nem értek, hogy a családban nálunk a nászajándék azért jár, mert összeházasodtak, nem azért, mert kifizetjük a vacsoránkat, így az is megkapja, aki nem tart semmit, szóval nekem fura ez a nincs lagzi, nincs ajándék. Nyilván ahány ház annyi szokás, de ez olyan, mintha azt mondaná mindenki, hogy nincs szülinapi parti akkor semmit se kapsz.

2013. febr. 27. 16:43
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
14. igen, nálunk is ez a probléma. anyum meg tesómék 130 km-t utáznának oda és vissza is azért a 15 percért. ezek után ők tuti beülnének valahová, mielőtt visszaindulnak. minket is megvendégelnének, hiszen mi vagyunk az ifjú pár. de ha ők ott vannak, akkor a párom a szülei, tesója is ott van. a szertartás után nem búcsúzhatunk el tőlük azzal, h mi megyünk étterembe, de ti csak akkor jöjjetek, ha ki tudjátok fizetni a saját részeteket, ahogy anyumnak sem mondhatom, h dobja már hozzá mmég ennek a fél tucatnyi embernek a fogyasztását. sehogy se jó...
2013. febr. 27. 16:48
 16/33 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem semmi baj ezzel.

Az esküvőnek nem az a lényege, hogy minél többen tudjanak róla, jelen legyenek.

Hanem az, hogy ti egy család legyetek hivatalosan, mert szeretitek egymást.

Sajnos manapság a legtöbben éppen fordítva gondolják. Nagy puccparádét rendeznek többszáz fős vendégsereg előtt, a legtöbb vendéget nem is ismerik... És egyáltalán nem biztos, hogy a pár igazán szereti egymást és valóban egy életen át családként szeretnének élni. Legtöbbször el is válnak...

Ha jó a kapcsolat a szülőkkel és más rokonokkal, valódi barátaitok vannak, szóval ha ők is családtagok, mégha a külső, nagyobb család kategóriába tartoznak is, akkor semmi baj ha ünneplés van.

De ha nincs jó kapcsolat amúgy, nincs összejárás, akkor meg minek a jópofizás és magamutogatás?

Esetleg ha szégyenlős az ifjú pár, akkor se fontos az ünnepély...

Én mondjuk szólnék a legközelebbi családtagoknak, de ha annyira nem jó a viszony, akkor meg már nem hívnám őket. Csak tájékoztatás és ennyi.

2013. febr. 27. 16:54
 17/33 A kérdező kommentje:

Mi is sok lehetőséget átgondoltunk. Minden rokonunktól 180km-re lakunk. Kár lenne idehívni őket. És ha meghívnánk a szülőket, ők tuti kitalálnák, hogy még csak őt, meg őt azért illene meghívni, és szépen lassan jó sokan lennénk. Olyan esküvőt meg inkább nem szeretnénk. Nagyon nem szeretjük a felhajtást, különösen a lakodalmakat nem.

Ez a kis titok pedig külön izgalmas nekünk! Különlegessé teszi a dolgot, hogy csak mi tudunk róla. Utána természetesen személyesen mondjuk meg a szülőknek (odautazunk).

2013. febr. 27. 16:59
 18/33 anonim ***** válasza:
86%

Az egyik ismerősömék csinálták így.

Befizettek egy 3 napos wellness hétvégére úgy, hogy leszervezték előtte oda a házasságkötést is.

Haza, már mint házasok jöttek.

Nem szóltak senkinek, csak kiakasztották a falra az esküvői fényképet.

Napokig észre sem vette senki...

2013. febr. 27. 17:34
 19/33 anonim ***** válasza:
52%

Harmadik vagyok, érthető a dilemmád de akkor sem ártana odavetni nekik hogy házasodtok :)

Itt is igaz hogy felnőtt emberek vagytok :D

Nálunk is azonnal felvetődött hogy na jönnek a rokonok, lesz anyóséknál vacsi, nem lehet kéttanús esküvőnk...

Egyszerűen megmondtuk hogy pont így lesz és kész.

Jobban megsértődtek volna ha utólag tudják meg az egészet :)

2013. febr. 27. 17:38
 20/33 A kérdező kommentje:
Egyébként most lesz az esküvő, szombaton. Szóval nem is tanácsot akartam kérni, csak kíváncsi vagyok, ki mit szól ehhez. :)))
2013. febr. 27. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!