Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyházi esküvő előtt van gyónás is? És ha igen, ilyenkor mit kéne meggyónni? Ha valakinek egyáltalán nincsenek bűnei, akkor mégis mit mondjon?
Olyan nincs, hogy nincsenek bűneid. :) Bűnnek számít az is, ha káromkodtál, vagy az ha egy pillanatra tiszteletlenül viselkedtél valakivel.
Lehet találni lelki tükröt a neten is. A kérdéseket tedd fel magadnak, ezekből azért mindig van olyan, amire úgy felelsz, hogy kiderül "bűnöztél". :)
Pl. itt van egy, ez egyben a gyónás rendje is. :)
Bár katolikusként én sem vagyok a gyónás híve, de igen, úgy szokás, hogy szentségek felvétele előtt (ilyen a házasság is), illik gyónni, hogy utána tiszta lélekkel léphess oltár elé. :)
Nem gyóntál már régóta,nem imádkozol minden nap,nem segitessz eleget az elesetteken.
Ennyi is elég lesz :)
Igen, ez történik akkor, ha valaki nem hisz ebben az egészben, és így vélekedik a gyónásról is.
Felreértés ne essék, nem egy elvakult istenhívő vagyok, épp ellenkezőleg. Én nagyjából ugyanígy lennék ezzel. Szerencsére a páromnak nem fontos az egyházi esküvő, így nem is lesz. Nekem lényegében mindegy, de ha ő mélyen vallásos lenne, csak akkor lenne, különben képmutatás az egész.
Kiskoromban álmodoztam az egyházi esküvőről, mert mennyire szép, láttam is egyetem, ami nagyon szép volt, de kicsi voltam és nem is figyeltem a szövegre. Tavaly tavasszal a párommal voltunk egy esküvőn, hát 10 perc után már nem figyeltem, mert felcsesztem magam egy kicsit. Akkor megbeszéltük, hogy mi a világért sem akarunk majd ilyet.
5. válaszoló
Ezek nagyon jó tippek! :) Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!