Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyok! Összefogunk?
Rengeteg a pontatlan információ ebben a kategóriában.
Most szervezem az esküvőnket és elég sok infót gyűjtöttem innen. A baj annyi, hogy pl megyénként változnak az árak és hiába teszi fel valaki a kérdést, hogy mennyibe kerül egy vacsora, Bp-en 15 000, egy kisebb településen mondjuk csak 8 000. Nagyon sokan nem írják oda, hogy melyik településről, városról van szó. Vagy valaki odaírja, hogy 5000, én meg csak nézek, hogy az hol, és a végén derül ki, hogy 5 éve házasok. (Tehát az árak már elég sokat változtak)
Mi lenne, ha odaírnánk, legalább azt, hogy melyik megye, és mikor, így könnyebb lenne, akár privátban is kommunikálni.
Egyébként,ami nálam most nagyon kiborította a bilit, hogy itt mindenhol azt olvastam, hogy hétköznap bármikor lehet házasodni,hivatali időben, ingyenesen. Hatalmas mosollyal az arcomon érkeztünk meg az anyakönyvvezetőhöz Debrecenben, 36 nappal az esküvő előtt, keddi napon szerttünk volna összeházasodni, és közölték, hogy nem lehet. Esetleg kisebb település engedélyezi, hát kerestünk egyet és itt engedélyezték, de 8 000 Ft eljárási díjat kértek, nem gyertyára, pezsgőre, csak azért, hogy kinyissák az anyakönyvet.
Nektek van valami ötletetek, hogyan lehetne még egy kicsit gatyába rázni ezt a kategóriát, hogy jobb legyen?
Pont tagnap volt egy ilyen kérdés és, aki azt merte írni, hogy náluk igenis fizetni kell a sárga földig lepontozták.
Szerintem az, hogy nálunk valami úgy van, nem biztos, hogy máshol is.
Monti félreérthető lehet a válaszod, lehet azért. Mármint, hogy a kérdés a kategória gatyába rázásáról szól, fura erre az a válasz, hogy "telefon". :)
Egyébként nem lehet, hogy azon a bizonyos településen azért kell fizetni, mert nem odavalók vagytok? Azt hiszem van valami ilyesmi megkötés, hogy akkor ha ott laksz, akkor jár náluk ingyen a megadott módon.
Na mindegy, sok minden van leírva rendeletekbe, meg törvényekbe és szarik rá mindenki.
Én pl. egy foglalózós kérdést írtam ki, aztán voltak olyanok, akiknek 80%-ot kellett összesen előre odaadni, volt akinek 50%-ot, ehhez képest, ahol én ma voltam, közölték, hogy 10 azaz 10 ezer forint foglalót kér az étterem még vissza is kérdeztem, hogy összesen? És amúgy vasárnap kell fizetni, azt a 10 ezret is azért kérik, hogy mégis legyen már valami komolysága a foglalásnak.
11-es!
Én pont a településről származom, ide vagyok bejelentve és párom is, szóval Debrecenbe csak azért mentünk volna, hogy ne legyen benne a "falu rádióba" :)
Egyébként igaza van az egyik válaszolónak, hogy biztos van egy nap, amikor összeadnak ingyen, csak nagyon le van korlátozva az idő, hogy fizess ha nem férsz bele, vagy nem tetszik a hivatali idő.
Amúgy én is válaszoltam a foglalós kérdésedre:)
Mi a vőféllyel jártunk így, hogy mindenhol 50 000 Ft felett, sőt átlagban 75 000 olvastam, hogy annyi lesz, közben, akit több rendezvényház is ajánlott, tehát azért van referenciája, 30 000 Ft. :) Mondjuk ennek nagyon örültem.
Az a baj, hogy sokan nem látnak tovább az orruknál tovább, és azt hiszik, hogy mindenhol úgy van, ahogy ők tapasztalták. De ez igaz kb. mindenre. Ja, és ha szembesül vele, hogy te máshogy tapasztaltad, akkor biztos te vagy a hülye..
Én még nem vagyok menyasszony, de barátnőm tavaly házasodott és sokat segítettem neki, így van egy kis rálátásom. Nálunk itt Budapest mellett egy kis városban 10 000-t kell fizetni csak azért, hogy "kinyissák az anyakönyvet". Ez olyan dolog, mint mikor lejár a személyi, akkor is fizetni kell, pedig csak azt csinálják, ami a dolguk... A pár semmi extrát nem kért, csak ők ketten + a két tanú, aláírás és viszlát. De azt mondták, hogy fizessék be az összeget, és utána egyeztethetnek időpontot. A menyasszony itt lakik, a vőlegény nem.
Átmentek a vőlegény kisvárosába, szintén Pest mellett, ott hétköznap ingyenes volt.
Hello!
Idén lesz az esküvőnk SOPRONban.
Pénteken INGYEN lenne az eljárás, de mi kihelyezetett kértünk, így
60000 Ft-ot kell fizetnünk.
Remélem hasznos volt számodra... :)
Nekünk március 30.-án lesz az esküvőnk Pécsett.Amennyire én tudom,hétköznap hivatali időben ingyenes,szombatért felárat kell fizetni,ami nálunk 15.000 Ft.Erre jön még a szertartás ára,ami ha csomagban kérjük akkor valamivel olcsóbb.Mivel nem lesz egyházi,ezért a polgárit meghittnek szeretnénk.Így a Romantika csomagot választottuk,ami sajnos a legdrágább 28.000+áfa.Amennyire én tudom több házasságkötő terem is van a városban,de bárhova kimennek ahova kéred,persze gondolom jó pénzért.
Itt van az árlista ha kíváncsi vagy.Ezek csak a szertartás árak,ezenfelül van a még a szombati felára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!