Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány évesen házasodnak manapság az emberek?
38éves vagyok, tíz évig éltem élettársi kapcsolatban, szerettem volna esküvőt, nem jött össze, mindig csak tologatuk, akárcsak a gyerek vállalást.
Sajnos a kollégáim, ismeröseim többsége is szingliségben szenved, és már annak is örülnek, ha találnak valakit, esküvőről meg már nem álmodnak. Gyerekszülésről is úgy veszem észre, hogy lemondanak, és én sem állok ezzel jobban 38 évesen, egyedül.
Szerintem felesleges leszólni egymást, mindenki csinálja úgy, ahogy jó neki. 28 éves vagyok, nincs férjem, gyerekem, hoppá, még nem is akarok, majd ráér 35 körül, sőt jelenleg párkapcsolatom sincs, - akkor egyesek szerint nem is vagyok "normális", ugyebár - mégis eszembe se jutott, hogy ne menjek el az osztálytalálkozóra, vagy hoyg bármiért szégyenkezzek.
Ahogy én se szólom le, aki már 18-20 évesen házasodik, engem se szóljon le senki. Mindannyian mások vagyunk, mindenkinek máskor jön el az idő, a megfelelő partner, stb. A 30as orvospárral meg nem tudom, mi a fene baj van, egyáltalán nem voltak semmivel elkésve.
Ja, a kérdésre válaszolva, osztálytársaim közül mindenki továbbtanult, és 18 főből egy fiú házasodott 23 évesen, a lányok közül pedig 2 férjezettről tudok, mindketten 1-2 éve házasodtak. Én úgy veszem észre, nem olyan általános a korai házasság, sőt, kifejezetten ritka. Aki nem tanul tovább, az talán hamarabb házasodik.
De mi a baj azzal, aki 30, 35 évesen házasodik és vállal gyereket? Inkább tegye akkor örömmel, mint 20 évesen kényszerből, amikor még nincs igazán kedve hozzá.
Én jövőre fogok férjhez menni,akkor leszek 24.Szerintem mindenkinek akkor célszerű megházasodnia,amikor úgy érzi,hogy elérkezett az ideje,nem pedig a külvilág nyomásának,elvárásainak engedni.Utóbbiból nem hiszem,hogy jó házasság lenne.
Amúgy mi befejeztük az iskoláinkat,sőt többet is,dolgozunk,együtt élünk és csak most érezzük úgy,hogy úgymond "megértünk"a házasságra.Tehát nekünk első volt,hogy végezzünk a tanulással és munkába álljunk,de persze még így se késtünk le semmiről:)
36 évesen szültem és egyáltalán nem bántam meg a "kései" gyerekvállalást. Bejártam Európát, most a ráérő időmben baba mellett van miről nosztalgiázni:) Annak is van előnye ha valaki fiatalon szül, mert akkor viszonylag fiatal lesz még, amikor lesz egy felnőtt gyereke. kinek a pap, kinek a paplan:))
Amúgy manapság már nagyon begyöpösödött szemlélet lenézni azt, aki 30 akárhányévesen még nem szült, neadj isten nem él párkapcsolatban... amilyen pasik szaladgálnak itt Magyarországon..... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!