Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem vagyok megkeresztelve nem is lehet templomi esküvőm?
Figyelt kérdés
Igazából még nagyon nem aktuális, de azért kiváncsi vagyok! Van rá mód addig hogy megkereszteljenek?! Köszönöm előre is.2009. aug. 30. 16:29
11/15 anonim válasza:
Én úgy tudom, templomi esküvőhöz bérmálni is kell
12/15 anonim válasza:
de ha nem vagy keresztény akkor miért akarsz keresztény esküvőt? csak a szertartás miatt felvenni egy full vallást? O_o
13/15 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!
utolsó: miért én tehetek róla ha a szüleim így döntöttek? jah és hagy döntsem már el ezt akkor én...
2009. aug. 30. 23:12
14/15 anonim válasza:
Ez teljes mértékben plébáni és pap függő. Elvileg lehet, de van olyan pap, aki nem engedi meg. És nem kerül többe (már ahol normális az atya), ha valamelyikőtök nincs megkeresztelve. Az egyikőtöknek kell lenni. És ahogy valaki már írta a nem megkeresztelt félnek, megkérvényezi a plébánia. Egyébként azért engedik mert, mert így nyilvántíja ki a katolikus egyház a bizalmát a katolikus fél felé, hogy megengedi, hogy a "pogány" párjával összeházasodjon. És ez nem minden esetben álszentség. Nálunk pl. én katolikus vagyok, vallálos, a párom nem az. Ő tudja, hogy nekem milyen fontos, hogy Isten is összeadjon bennünket, ezért egyezett bele a templomiba. Azoknál áltszentség, akik előtt félévvel elszaladnak megkeresztelkedni, szimplán azért, mert milyen szép a templomi esküvő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!