Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Név változtatáshoz szeretnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Név változtatáshoz szeretnék segítséget kérni?

Figyelt kérdés

Most csak egy példa nevet mondok!

A férjem Kovács Ferenc én Nagy Evelin!Én nem igazán szeretem a vezetéknevem,mert apa nélkül nőttem fel és nem szeretnék túl sok kapcsolatot ezzel a névvel!DE...jövő nyáron lesz az esküvőnk és én szeretném felvenni a férjem vezetéknevét,így lennék (pl.)Kovács Evelin!

DE... :) felmerült bennem,hogy azért Nagy Evelin mégis csak én vagyok!Ezzel a névvel éltem le 20 évet!Hiába minden,ez vagyok én!Kovácsné (sőt,semmilyen "né")nem szeretnék lenni!Akkor lehetnék Kovács-Nagy Evelin vagy Kovács N. Evelin,de (ugye ez csak példa név!)hülyén hangzik!Mit tegyek???

Hogyan kezdjek új életet új névvel,ha nem akarom a régit teljesen feladni!

Büszke vagyok a 2 nővéremre,mindig örömmel válaszoltam,hogy "Igen,az ő testvérük vagyok!" Tehát ha nem is az apukámhoz,de sok mindenhez kötődik a nevem!Mert igazából az vagyok ÉN!!!

Mit tanácsoltok!Minden kommentet várok és szívesen fogadok!

2009. aug. 27. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vettem fel a nevem, hogy "Kovács Ferencné Nagy Evelin", mert meg akartam tartani a régit -hasonló megfontolásból-, de a férjemhez tartozást is jelezni akartam. 1 év elteltével már megbántam, hogy ezt a hosszút választottam, jobb lett volna a "Kovács Evelin". Hivatalos helyeken hozzá kell tenni, hogy született "Nagy Evelin". Nem hivatalos heleyn meg úgyis úgy mutatkozok be, hogy "Kovácsné Evelin". (ez a verzió nem létezik.)

Szóval szerintem nyugodtan maradj a Kovács Evelinnél. Sokkal egyszerűbb. Különösen, ha apukádhoz nem kötődsz nagyon.

2009. aug. 27. 18:16
 2/8 A kérdező kommentje:
És ez a Kovács N. Evelin lehetséges vagy csak a Kovács Nagy Evelin és én majd írásban rövidítem vagy így sem lehet?
2009. aug. 27. 18:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz Kovács Nagy Evelin is, és bármikor rövidítheted Kovács N. Evelinre.
2009. aug. 27. 18:51
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
Szia ! Nem rövidítheted le N.Eveleinre a családi nevet !Ha né toldatot nem akarod felvenni akkor:Kovács-Nagy Evelin, Nagy-Kovács Evelin,Kovács Evelin, vagy Nagy Evelin formák közül választhatsz.Ha gondolod segítek, anyakönyves vagyok:
2009. aug. 27. 19:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem Kovacs Evelin vagy Nagy Evelin--igy a legegyszerubb! egyebkent csak a neved valtozik nem a szemelyiseged!
2009. aug. 27. 20:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor azt hiszem marad a Kovács Evelin!Csak megbirkózom vele!
2009. aug. 28. 09:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy nem létezik Kovácsné Evelin verzió mert nekem az tetszik. Én Kovácsné Nagy Evelin lettem, de ez a három név az én esetemben nagyon nyelvtörő lett.
2009. szept. 4. 10:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is sajnálom,miért nincs olyan verzió? Nekem is a legjobban úgy hangzana,ha egy az egyben felvenném a párom családi nevét,de az meg olyan mintha testvérek lennénk,szóval egy "né" még elférhetne ott. Ha esetleg a kedves anyakönyv vezető visszanéz leírhatná a létező né-s verziókat is ha van kedve,köszönöm.
2010. okt. 11. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!