Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek miért fontos a házasság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek miért fontos a házasság?

Figyelt kérdés

mi az, ami miatt elengedhetetlennek tartjátok? a kívülállók véleménye? vagy a gyerek miatt? vagy csak mert milyen jó buli az esküvő? vagy hogy mutogathasd a gyűrűdet? úgy gondolod, hogy egy papírtól majd szorosabb lesz köztetek a kötelék?

csak azért kérdezem, mert a párom nem fogadja el, hogy én nem szeretnék házasságot, elég nekem az együttélés. sokkal fontosabb, hogy legyen egy egészséges gyerekünk, akit együtt felnevelhetünk.

21éves lány

2009. aug. 27. 14:32
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
eszembe jutott még az is, hogy sok nő belehajszolja a párját, és abból nem sok jó sül ki.
2009. aug. 27. 14:35
 2/24 anonim ***** válasza:
93%
Az egyiket említetted: a kívülállók. Hogy tudják, hogy mi komolyan gondoljuk egymással. Ne csak barátomként, hanem férjemként mutathassam be. A másik a páromért: "annyira szeretem és nem csak mondom, hogy szeretem, hogy még hozzá is megyek feleségül", ha úgy tetszik ez egy gesztus.
2009. aug. 27. 14:38
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Engem nem vett el a párom, és nem azért mert ne lenne tartós a kapcsolatunk, hanem csak mert ő nem tartja fontosnak. Most született egy babánk, már 6 éve együtt vagyunk. Én azért örülnék neki, mert, hogy is mondjam, lelkileg talán fontosabbnak érezném magam mellette. Így azt mondom, hogy az élettársa vagyok, és ez más. Eszembe nem jutna dicsekedni, vagy gyűrűt mutogatni, csupán úgy érezném, hogy valamivel többet érek az életében. De természetesen így is nagyon boldog vagyok mellette. Tisztel, becsül, és tudom hogyha elvenne, nem tudna ennél jobban tisztelni. De mégis jobb érzés lenne.
2009. aug. 27. 14:40
 4/24 anonim ***** válasza:
85%

Én sem vagyok házasságpárti, látom magam körül, hogy a legnagyobb szerelemben kötött házasságok is rendre felbomlanak, házasodás nélkül legalább válóper nélkül egyszerűen szét lehet költözni. Két ember úgyis csak addig van együtt, amíg jól érzik magukat egymás társaságában, a papír csak bonyolítja a szétválást, de nem akadályozza meg. Arról nem beszélve, hogy amennyibe egy tisztességes esküvő kerül, azon háromszor inkább elutazunk valami szép helyre.

Manapság egyébként a kutya sem figyeli, ki házas, ki nem, több ismerősünk is van, akikről csak közelebbi ismeretség után tudtam meg, hogy élettársként nevelik a gyerekeiket, sosem volt esküvőjük.

2009. aug. 27. 14:42
 5/24 anonim ***** válasza:
42%
Hm. Van egy mondás, hogy 10 évig boldogan éltünk, aztán... összeházasodtunk. Amíg csak "barátnő - barát", bármi, addig egyenlő emberek. A feleség viszont hamar átminősül háztartási alkalmazottnak. Én szeretem azt mondani: "a párom". Ha megyünk valahova azt kérdem: "leszel párom?" Inkább az a lényeg benne, hogy a szülőktől függetlenné válni. Férjhezmentem, ezáltal rendeződött a sorsom. (nem hiszek ezekben, csak úgy írtam, mint közvéleményt.)
2009. aug. 27. 14:49
 6/24 anonim ***** válasza:
94%

Nekem a házasság a kapcsolatnak egy magasabb szintjét jelenti. Szeretem férjemként bemutatni, szeretem hallani, mikor azt mondja valakinek,hogy Ő az én kis feleségem. Büszke vagyok rá, hogy életünk végéig összetartozunk. Már 8,5 éve szeretjük egymást, 1 éve volt az esküvőnk. Azóta még nagyobb a szerelem. Mindig találok benne olyat, amit eddig nem láttam.

Persze az is benne van a házasságban, hogy mások is lássák a kapcsolatuk "jellegét",nem csak élettársak, barát-barátnő. Aki igazán házzasságpárti az a szívében érzi igazán, hog ymiért is jó férjnek vagy feleségnek lenni.

2009. aug. 27. 14:57
 7/24 anonim ***** válasza:
90%
Talán az a legnagyobb változás a házasság után, hogy megszűnnek az apró kis praktikák, félelmek a "nehogy megláncolva érezze magát" témakörben, nem kell az embernek azon izgulnia, mit szól a másik, ha a jövőre szóló terveinkről beszélünk neki, nem kell azon töprengeni, akkor vagyunk-e vonzóbbak, ha önálló elképzeléseink vannak, vagy inkább a közös tervekkel okozunk örömet neki, mert a világ legtermészetesebb dolga, hogy most már közösen tervezünk.
2009. aug. 27. 15:04
 8/24 anonim ***** válasza:
90%
én nem akarok esküvőt, lagzit, de azért jól esne, ha majd megkérné egyszer a kezem a párom. nekem azt jelenti, hogy tényleg komolyan veszi a kapcsolatunkat, és velem szeretné leélni az életét.
2009. aug. 27. 15:08
 9/24 A kérdező kommentje:

szép és jó, amiket leírtatok, de szerintem papír nélkül is lehet boldogan, tisztességesen és szeretetben élni.

az utolsónak csak annyit, hogy egy őszinte kapcsolatban egyáltalán nem jelent problémát, hogy az általad leírt dolgokat megvitassuk, megoldjuk...

2009. aug. 27. 15:09
 10/24 anonim ***** válasza:
48%

Másrészről, ha pl. egy férfi (vagy egy nő) ezt csak egy papírnak gondolja, akkor a párja kedvéért olyan nagy dolog ezt megtenni? Hiszen nem változik semmi.

A párod szeretné, miért nem teszed meg a kedvéért?

Ha ennyire ellenkezel, akkor valami más oka lehet. Érted hogy értem?

2009. aug. 27. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!