Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hamarosan esküvő, de nincs elég pénz lagzira, csak egy szűk családi vacsira. A többi meghívottól, akik csak a polgári ceremóniára jönnének, várhatunk valami nászajándékot?
A Párommal hamarosan összeházasodunk, viszont nem bővölködünk a lagzira is elegendő anyagiakkal, ezért csak a polgári esküvőt és egy szűk családi esküvőt tartanánk. De viszont a polgári ceremóniára jópár ismerőst meg szeretnénk hívni. (Legjobb barát/barátnő,munkatárs, egyéb...) Ilyenkor hogy ők csak a polgárira hivatalosak szokás nászajándékot adni? (pl. pénzt ? )
Köszi előre is a válaszotok!
Liz
Tényleg nem kell annyira elszálni a pénzben. Mi tavaly házasodtunk, de amennyire emlékszem a végösszeg 300 - 400 eFt körül volt. Lagzi is volt, amit el tudsz képzelni.
De a pénzre nagyon odafigyeltünk. A mennyaszonyi ruha egy egyszerű kölcsönruha volt, a vőlegény ruha egy szép tiszta (előtte elvittük a tisztítóba) öltöny volt, a fényképezést a barátok és a rokonok vállalták. Egy termet és egy szakácsnőt béreltünk néhány segítővel, a menyasszonyi tortát megrendeltük egy cukrásztól. kb. 40-en voltunk, a vacsora után meghívtuk a barátokat a buliba. A nászút is kb. 100eF-ból jött ki, pedig 10 napra mentünk el! Persze belföldre mentünk, de nagyon jól éreztük magunkat.
Persze ezt megszervezni nem egyszerű, sok segítség és egyéb munka szükséges.
húúú :) rég voltam már itt. Nagyon köszi a segítséget és a válaszokat !!!
Hát ha neked ki jött 3-400 ból lagzival együtt, akkor nekünk is össze kell hogy jöjjön :S:S :D
Édesapám fényképész, akkor ő gondolom vállalná ezt a dolgot, de viszont mégis csak az apukám, neki ott kellene elől ülnie, mégis csak a "nagy nap", nem pedig fényképezni.
manapság vidéken pl. (Szombathelyen) mennyi egy kisebb fajta terem kibérlése plusz mellé egy szakácsnő és pár segéd ? Ezen már énis gondoltam hogy menyik érné meg jobban: 1; étterembe foglalni asztalt és ott tartani egy vacsit ,vagy külön termet bérelni,külön szakáccsal.
Eddig amit biztosra tudok:
polgári esküvő : 13000ft, párom öltönye 39000ft, menyasszonyi ruhám: 47000ft (de ezt varratom protekcióval ;) ), gyűrűk 62000ft.
Az hogy egész pontosan mennyi pénz fog összegyűlni addig, azt viszont nem tudom :( Eddig ez 164ezer, de ebben nincs benn a lagzi vagy a vacsi. Ennyi tuti meglesz ,sőt... de hogy mennyi plusz költség lenne a vacsi vagy lagzi azt nemtudom :(
Letudnád írni hogy hogy volt nektek ez "pontosan" ? Hogy jöttetek ki ilyen kevéske összegből ?
Köszi előre is!
Alíz
a gyűrű árán homlokon csaptam magam
miért kell olyan drágán venni,!
mi az eljegyzési gyűrünket, a kettőt összesen 26e-ért vettük meg
csodaszép, 3 féle aranyból
jó ennek már 5 éve
de már akkor is hallottam ilyen 50-60 ezres kiadásokat gyűrűre
mostanában is vannak tök jó akciók, miért kell drágát venni, az olcsóbb ugyanazt szimbolizálja, az összetartozást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!