Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hamarosan esküvő, de nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hamarosan esküvő, de nincs elég pénz lagzira, csak egy szűk családi vacsira. A többi meghívottól, akik csak a polgári ceremóniára jönnének, várhatunk valami nászajándékot?

Figyelt kérdés

A Párommal hamarosan összeházasodunk, viszont nem bővölködünk a lagzira is elegendő anyagiakkal, ezért csak a polgári esküvőt és egy szűk családi esküvőt tartanánk. De viszont a polgári ceremóniára jópár ismerőst meg szeretnénk hívni. (Legjobb barát/barátnő,munkatárs, egyéb...) Ilyenkor hogy ők csak a polgárira hivatalosak szokás nászajándékot adni? (pl. pénzt ? )

Köszi előre is a válaszotok!

Liz

2009. aug. 26. 18:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja,ha valaki a polgári esküvőre van meghívva,az nem szokott ajándékot vinni,de ez is ember függő.A meghívot szokták még úgy csinálni,hogy beletesznek egy kártyát,annak aki a vacsira is hivatalos,hogy az itt meg itt tartjátok.Persze szépen megfogalmazva és akkor nem kell külön meghívót nyomtatni.
2009. aug. 26. 22:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Nálunk sem szokás ajándékot adni annak, aki csak a polgárira van meghívva. Meghívni meg úgy kell, ahogy már írták, hogy két fajta meghívó kell, egy vacsorás, egy szertartásos. Mondjuk mi, amikor kivittük, megpróbáltuk kiemelni szép óvatosan, hogy csak a polgárira van az illető meghívva, mert nem mindenki jön rá a meghívóból. Egyik ismerősöm esküvőjén két éve pl. eljött 4!! olyan ember, aki félreértették a meghívót, és azt hitték, hogy a lagzira is meghívták őket. Mivel nem volt helyük, kicsit-nagyon kellemetlen volt a szitu. Végül is ottmarasztalták őket (hozzáteszem kb. fél óra volt, mire helyet találtak nekik), de a kellemetlen helyzet miatt nem maradtak sokáig!:P Szóval mi azért próbáltuk hangsúlyozni, nehogy mi is így járjunk. Egyébként én személy szerint, nem szívesen fogadnék el ajándékot attól, akit csak a szertartásra hívok. Én már azért hálás vagyok, hogy kiöltözött azért a 20 percért, és eljött.
2009. aug. 27. 10:16
 13/15 anonim válasza:

Tényleg nem kell annyira elszálni a pénzben. Mi tavaly házasodtunk, de amennyire emlékszem a végösszeg 300 - 400 eFt körül volt. Lagzi is volt, amit el tudsz képzelni.

De a pénzre nagyon odafigyeltünk. A mennyaszonyi ruha egy egyszerű kölcsönruha volt, a vőlegény ruha egy szép tiszta (előtte elvittük a tisztítóba) öltöny volt, a fényképezést a barátok és a rokonok vállalták. Egy termet és egy szakácsnőt béreltünk néhány segítővel, a menyasszonyi tortát megrendeltük egy cukrásztól. kb. 40-en voltunk, a vacsora után meghívtuk a barátokat a buliba. A nászút is kb. 100eF-ból jött ki, pedig 10 napra mentünk el! Persze belföldre mentünk, de nagyon jól éreztük magunkat.

Persze ezt megszervezni nem egyszerű, sok segítség és egyéb munka szükséges.

2009. aug. 28. 12:47
 14/15 A kérdező kommentje:

húúú :) rég voltam már itt. Nagyon köszi a segítséget és a válaszokat !!!

Hát ha neked ki jött 3-400 ból lagzival együtt, akkor nekünk is össze kell hogy jöjjön :S:S :D

Édesapám fényképész, akkor ő gondolom vállalná ezt a dolgot, de viszont mégis csak az apukám, neki ott kellene elől ülnie, mégis csak a "nagy nap", nem pedig fényképezni.

manapság vidéken pl. (Szombathelyen) mennyi egy kisebb fajta terem kibérlése plusz mellé egy szakácsnő és pár segéd ? Ezen már énis gondoltam hogy menyik érné meg jobban: 1; étterembe foglalni asztalt és ott tartani egy vacsit ,vagy külön termet bérelni,külön szakáccsal.

Eddig amit biztosra tudok:

polgári esküvő : 13000ft, párom öltönye 39000ft, menyasszonyi ruhám: 47000ft (de ezt varratom protekcióval ;) ), gyűrűk 62000ft.

Az hogy egész pontosan mennyi pénz fog összegyűlni addig, azt viszont nem tudom :( Eddig ez 164ezer, de ebben nincs benn a lagzi vagy a vacsi. Ennyi tuti meglesz ,sőt... de hogy mennyi plusz költség lenne a vacsi vagy lagzi azt nemtudom :(

Letudnád írni hogy hogy volt nektek ez "pontosan" ? Hogy jöttetek ki ilyen kevéske összegből ?

Köszi előre is!

Alíz

2009. szept. 15. 00:29
 15/15 anonim válasza:

a gyűrű árán homlokon csaptam magam

miért kell olyan drágán venni,!

mi az eljegyzési gyűrünket, a kettőt összesen 26e-ért vettük meg

csodaszép, 3 féle aranyból

jó ennek már 5 éve

de már akkor is hallottam ilyen 50-60 ezres kiadásokat gyűrűre

mostanában is vannak tök jó akciók, miért kell drágát venni, az olcsóbb ugyanazt szimbolizálja, az összetartozást

2010. júl. 27. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!