Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha összeházasodok a párommal, milyen férjezett név fajták közül választhatok? Akár megtarthatom a leánykori nevemet is?
Nagyné Kovács Éva
Nagy Istvánné
Nagy Istvánné Kovács Éva
Nagy-Kovács Éva
Kovács-Nagy Éva
Kovács Éva
Nagy Éva
Azt hiszem nem felejtettem ki egyet sem, jelenleg ezek közül lehet hivatalosan választani. Bemutatkozásnál szokták használni a "Nagyné Éva" verziót, de ezt igazolványba nem írják bele.
Én megtartottam a lánykori nevemet, soha senki nem akadt fenn rajta.
#11 vagyok, azt kifelejtettem, hogy a férj pedig ezekből választhat:
Kovács István
Nagy István
Nagy-Kovács István
Kovács-Nagy István
A születendő gyerek nevénél pedig az alábbi verziók vannak:
Ha mindenki marad a saját nevén, akkor a gyerek lehet:
Nagy Ádám
Kovács Ádám
Nagy-Kovács Ádám
Kovács-Nagy Ádám
Ha egyik fél felveszi a másik nevét és elhagyja a sajátját, akkor a gyerek is csak azt a vezetéknevet kaphatja.
Tehát Kovács István és Kovács Éva gyereke csak Kovács Ádám lehet.
De Kovácsné-s verzióra is ez igaz.
Ez azért fontos, mert az anyakönyvvezető kérdezni fogja ezt is, rögtön az után, hogy ti melyik verziót választjátok. Akkor is be kell diktálni, ha leteszitek a nagyesküt, hogy mindketten terméketlen, gyermekutálóak vagytok és tuti soha nem lesz gyerek.
szabó ilona
kovácsné szabó ilona
kovács-szabó ilona
kovács ilone
kovács máténé
"Kovács Jánosné " a mai világban már ultra gáz szerintem is . :))
Köszi mindenkinek a válaszokat !
Tudtommal egyébként egy betűt is át lehet venni a férj vezetéknevéből, vagy a saját vezetéknévből csak egy betűt hagyni, pl.:
Kovács N. Éva
K. Nagy Éva
(Ahol a Kovács a férj neve, a Nagy a feleségé.)
Cáfoljatok rá, ha mégsem, de én így tudom!
Én mindegyikre ismerek példát a baráti körömből, de azért írok egy-kettőt.
Te: Kiss Aranka
Ő: Nagy Béla
- Kiss Aranka (megtartod a neved)
- Nagyné Kiss Aranka
- Nagy Béláné Kiss Aranka
- Nagy Béláné
- Nagy - Kiss Aranka
- N. Kiss Aranka
- Nagy Aranka
de:
A férjed is lehet:
Nagy - Kiss Béla
A választás függ attól is, hogy hogyan hangzik együtt a két név.
Én biztos vagyok benne, hogy fel akarom majd venni a párom nevét, de meg is akarom tartani a sajátomat.
21:32-es vagyok!
Miért lettem lehúzva? Cáfoljon már meg, aki szerint nem jó választ írtam!!! Az utolsó válaszoló is írta a betűs verziót... Miért nem jó a válaszom? Akkor hivatkozzon egy törvényre, stb., de nem hitesse el a kérdezővel, hogy ezt nem lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!