Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vegyem fel a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vegyem fel a párom nevét? Nem tudok dönteni!

Figyelt kérdés

Mindjárt itt az esküvőnk, és én még nem tudtam eldönteni.. :/

Két variáció jöhetne szóba! Nekem mind a kettő tetszik..

(kitalált nevet mondok)

Tóthné Szabó Erzsébet vagy

Tóth- Szabó Erzsébet

Az első azért tetszik mert hagyományos, és egyértelmű belőle, h férjnél vagyok.A másik pedig azért, mert fiatalosabb.

Mind a kettőnek jó a hangzása,de nem tudok dönteni. Szerintetek? melyik a jobb, és miért?

Köszi a válaszokat!!

2012. dec. 19. 19:13
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

nekem nagyon gáz vezeték nevem van és a páromnak is én nem venném fel ha össze házasodnánk maradna az eredeti nevem.

a nővérem a Tóth Erzsébet formát választotta, ha páromnak nem lenne ciki vezeték neve én is ezt választanám, ez nem tetszik?

De a felsoroltakból a Tóth-Szabót választanám, szerintem is öregess a "né" :)

2013. jan. 2. 21:44
 22/22 anonim ***** válasza:

én a második, kötőjeles verziót viselem. a férjem rámbízta a döntést, mondván én fogok leélni ezzel a névvel egy életet, de bevallotta hogy a szíve mélyén jól esett neki hogy felvettem a nevét.

a né végzetűek szóba sem jöhettek. nem tetszik. valamint futó gondolat volt még a Tóth Erzsébet típus is, de csak kb 10 másodpercig. végül a kötőjeles lett nyerő. nem vaciláltam sokat.

a környezetemben van pár példa

míg anyukám pl amíg házas volt a teljes férj nevét+né verziót használta, és mit hallottam? anyu azt mondta apám kényszerítette rá hogy így vegye fel....na ezt azért mégse.

volt osztálytársaim közül az egyik nem vette fel a férje nevét, a másik pedig az első itt felsorolt változatot használta, vele beszéltem is, neki ez a mód tetszett.

egy harmadik lány pedig elhagyta a saját vezetéknevét, és a férjéét vette fel, bár ők kint élnek New yorkban ( a pasi külföldi) és még jól is hangzik a neve keresztnévvel az élen:)

leendő gyerekeink majd csak a férjem vezetéknevével élnek majd:) bár nekem a hölgyemény aki az időpontot foglalta nekünk az esküvőre , azt mondta, hogy csak akkor kaphatnának a gyerekek kötőjeles (mindkettőnk) vezetéknevét, ha én megtartanám a sajátomat.

26/N

2013. jan. 3. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!